İLÇE TANITIM GÜNLERİ DÜZENLENSİN

VATANDAŞLAR, HER YIL ANKARA YA DA İSTANBUL'DA YAPILAN ELAZIĞ TANITIM GÜNLERİNİN BU SONBAHARDA İLÇE TANITIM GÜNLERİ OLARAK ELAZIĞ'DA YAPILMASINI İSTİYOR

İLÇE TANITIM GÜNLERİ DÜZENLENSİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tanıtım, her ülke ve şehirler gibi ilçelerin de birinci derecede yapması gereken bir organizasyon çalışması. Artık şehirler, coğrafi konumları, doğal ve tarihi güzellikleri kadar ürettikleri ve damak tadı olarak şöhret bulmuş ürünleri ile de tanınmaya başladı.

ELAZIĞ GÜNLERİ BEĞENİ TOPLUYOR

Her yıl Ankara ya da İstanbul’da yapılan birçok esnafımızın kamu kuruluşumuzun katılımları ile gerçekleştirilen Elazığ günleri, hem şehrimizin tanıtımına hem de ekonomik kalkınmasına sebep oluyor.

Her yıl onlarca esnafımız yöresel, tarımsal ve hayvansal ürünlerini, tandır ekmeği, peynirli ekmek, tulum peyniri, pestil, orcik, tarhana, pekmez ve daha birçok ürünü büyükşehirlerde düzenlenen tanıtım günlerine taşıyor ve ciddi ekonomik gelirle birlikte önemli bir tanıtım hizmeti yapıyorlar.

 

İLÇE GÜNLERİ

Her yıl Elazığ olarak gerçekleştirdiğimiz tanıtım günlerini, ilimizin 10 ilçesinin katılımıyla gerçekleştirilebilecek “İlçe Tanıtım Günleri”nin düzenlenmesi gerektiğine dikkate çeken vatandaşlar, bu etkinlik sayesinde kendileri ilçeye gitmeden, ilçenin tüm değerleri ile Elazığ’a gelmesinin daha isabetli olacağını ifade ediyor.

GÜZ MEVSİMİNİN BOLLUĞU

Yaz aylarının sona ermesi ve ilçelerimizde hemen her türlü sebze, meyvede diğer tarımsal ürünler il, tereyağı, bal, çökelek, kaymak, nohut, kuru fasulye, kız kavunu gibi birçok ürünün il merkezinde oturan insanlara ulaştırılmasının faydalı olacağını ifade eden vatandaşlar, “Bu etkinlik ile bilmediğimiz ama şehrimizin bağrından yetişen lezzetleri de tanımış olacağız” ifadesini kullanıyorlar.

 

BELEDİYELER ÖNCÜLÜK ETMELİ

İlçe tanıtım günleri için ilçe hatta belde belediyelerinin öncülük ederek hem ilçe halkının hem de esnafın bilgilendirilerek gerekli hazırlıkların yapılması için duyuruların önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu konuda esnafın ya da üreticilerin ürünlerinin şehre getirilmesinde de belediyelerin lojistik destek vermeleri gerektiğini belirtiyor.

 

FUAR ALANLARI KULLANILABİLİR

İlçe tanıtım günlerinin kapalı ve ferah bir ortamda yapılması amacıyla ilimizde her yıl yapılan Tarım, İnşaat ve Kitap Fuarlarının hemen ardından dev fuar çadırlarının sökülmeden yapılmasının hem daha profesyonelce hem de az maliyetli olacağını ifade eden vatandaşlar, bu konuda bir vali yardımcısının görevlendirilerek ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve esnaf oda başkanlarının da katılımları ile bir toplantı yaparak tarihi belirleyerek çalışmalara başlaması gerektiğini belirtiyor.

RESMİ KURUMLAR İLÇEYİ TANITACAK

Yapılacak ilçe günlerinde her ilçenin kaymakamlığı ve belediyesi kendi çalışmaları yanında ilçelerinin güzelliklerini görsel olarak tanıtma fırsatı bulacağına dikkat çeken vatandaşlar, bu etkinliğin eylül ayı içinde yapılabileceğini ifade ediyor.