İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN  ETKİNLİK DÜZENLENDİ

14 Mart Dünya Böbrek Günü kapsamında böbrek sağlığı konusunda toplum bilincini arttırmak, kronik böbrek hastalığında erken tanının önemini vurgulamak ve kamuoyunu bilgilendirmek için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN  ETKİNLİK DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat, Kronik Durumlar birimleri tarafından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğe; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı  Dr. Abdulkadir KANTARCIOĞLU, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ali ATAR, hastane idarecileri ve çalışanlar  katıldı.

10 - 14 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası ve 14 Mart Dünya Böbrek Günü’ne dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde Fethi Sekin Şehir Hastanesi Hemodiyaliz servisi önünde ve poliklinik girişinde stant açılarak, vatandaşlarımıza dağıtılan broşürler eşliğinde tuz kullanımı ve böbrek hastalıkları hakkında çeşitli bilgiler verildi. Daha sonra idareciler  ve çalışanlar  tarafından Diyaliz Servisi’ndeki hastalar tek tek ziyaret edilerek, geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

14 Mart Dünya Böbrek Günü’ne dikkat çekmek ve etkin bir farkındalık oluşturmak üzere “Herkes İçin Böbrek Sağlığı” temasıyla düzenlenen etkinliğimiz gün boyu devam etti.