İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Dr. Okubay atandı

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Murat Okubay atandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Dr. Okubay atandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllardır İl Özel idarede inşaat mühendisi olarak görev yapan Okubay yeni görevine atanmasının ardından makamına gelerek görevine başladı.

DR. MURAT OKUBAY KİMDİR?

1982 yılında Elazığ’da doğmuş ve İlk, Orta ve Lise Öğrenimini Elazığ’da tamamlamıştır. 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden, 2007 yılında ise Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden çift lisans sahibi olarak mezun olmuştur.

Lisans mezuniyeti sonrası lisansüstü eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim dalında devam ederek; 2008 yılında Yüksek Lisansını, 2016 yılında ise doktora programını tamamlayıp doktor unvanı ile mezun olmuştur.

Çalışma hayatına özel sektörde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İ.B.B) hizmete sunduğu Ulaşım Master Planı ve trafik simülasyon projelerinde proje mühendisi sıfatıyla başlamış, üstyapı inşaat projelerinde ise inşaat mühendisi olarak çalışmıştır. 

2007 yılında Sakarya Üniversitesi Yapı İşleri Daire başkanlığında kamu hayatına başlamış ve 2010 yılına kadar üniversitenin farklı tesislerinde üst yapı şefi olarak görev almıştır.

Ekim 2010 yılından itibaren Elazığ İl Özel İdaresi’nde göreve başlayan Murat Okubay geride kalan süre zarfında; Harput’ta yapılan birçok tarihi yapının restorasyonu, kanalizasyon, yağmur suyu toplama ve sokak sağlıklaştırma projeleri, İl ve İlçe Hükümet Konakları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait hizmet binalarında üst yapı şefi ve kontrol amiri sıfatlarıyla teşkilatın hayata geçirdiği birçok projede etkin görev sahibi olmuştur. 

Akademik ve iş hayatını birlikte devam ettirmiş olan Dr.Murat Okubay’ın bir çok yurt içi ve yurt dışı sempozyum ve kongrede bildirileri bulunmakta olup 2010 yılında Almanya’nın Karlsruhe şehrinde gerçekleşen Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü & PTV Group ortaklığındaki ulaşım simülasyon teknikleri üzerine eğitim programlarına katılmıştır. İngilizce bilen Dr. Murat Okubay; evli ve bir çocuk babasıdır.