İl Özel İdare, spor basınıyla buluştu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Elazığ İl Özel İdare, Edirnespor maçı öncesi spor basınıyla kahvaltıda buluştu

İl Özel İdare, spor basınıyla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Haber: Kağan İnal

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde play-off mücadelesi veren Mavi-Beyazlı Temsilcimiz Elazığ İl Özel İdare, bugün oynanacak olan Edirne Bld. Edirnespor maçı öncesi dün spor basınıyla kahvaltıda bir araya geldi. Elazığ İl Özel İdare’de düzenlenen kahvaltı organizasyonuna Genel Sekreter Mehmet Sabuncu, Kulüp Başkanı Sebahattin Uçar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“KURUMUN DEĞİL, ŞEHRİN TAKIMIYIZ”

Kahvaltı organizasyonu sonrası açıklamalarda bulunan İl Özel İdare Genel Sekreteri Sebahattin Uçar, “Bayan Basketbol takımı son üç sezondur TKBL'de faaliyet gösteriyor. Bu yıl da yine play-offta yerimizi aldık gözüküyor. Hedefimiz final-four oynamak ve yapabilirsek takımı daha yukarılara taşımak. Özel İdare Bayan Basketbol Takımı kurumsal bir takım gibi dursa da biz bütün ekibimizle takımımızın şehrin bir takımı olduğunu, Elazığ adına mücadele eden bir marka takım olduğunu hep düşünüyoruz ve deklare ediyoruz. Bunu hem sporcularımıza anlatıyoruz hem de gittiğimiz deplasmanlarda dile getiriyoruz. Bu anlamda da şehrimizde de bu algıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Spor basınının da konuyu bu şekilde sahiplenmesine ve yönlendirmesine gerçekten ihtiyacımız var. Amatör bir takımımız var ancak profesyonelce yönetiyoruz. Duygularımız amatör olabilir ama çalışma şeklimiz profesyonel, takımımız profesyonel” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEHRİMİZİN GÜCÜNÜ DE ARKAMIZDA HİSSETMEK İSTİYORUZ”

Elazığ'ın spor basınının çok ciddi bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Sabuncu, “Arkadaşlarımızın çok ciddi hafızaları var. Onları bizlerle paylaşsın istiyoruz. Ankara'nın doğusunda Süper Lig ve 1. Lig dahil bizden başka bayan basketbol takımı yok. Eğer bu takımı sürdürülebilir bir şekilde yönetebilirsek, daha üst liglere çıkarabilirsek, çıkaramazsak bile 1. Lig'de belli bir şekilde sürdürebilirsek, bunun şehir adına ciddi bir kazanım olduğunu ve devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımız fedakarca çalışıyorlar, biz destek vermeye çalışıyoruz, Şehrimizin gücünü de arkamızda hissetmek istiyoruz. Bunun da basın mensubu arkadaşların yardımlarıyla önü açılacak diye düşünüyorum. Arkadaşlarımın hepsi maçları takip ediyorlar ve haberleri yapıyorlar. Sanki bizim 1 level atlamaya ihtiyacımız var gibi duruyor. Çünkü biz kendimizi buna inandırdık. Daha güçlü bir takım olsun istiyoruz. Ben takımımıza her türlü destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“TAKIMIMIZIN SEYİRCİ DESTEĞİNE İHTİYACI VAR”

Takımın Elazığ takımı olduğunu kimse unutmasın diyen Genel Sekreter Sabuncu, “Takımın galibiyetine sevinildiği, mağlubiyetine belki üzülünen bir takım olduk. Gerçekten bayan basketbol camiasi doğu kültürü açısından bakir bir camia ve böyle bir sinerji oluşmuş. Takımın asıl sahibinin şehir ve spor camiası olmasını istiyoruz. Kişilere bağlı olmamasını istiyoruz. Fırat Üniversitesi takımımız vardı ve onu takip ediyorduk ama şimdi esamesi okunmuyor. Bizim bu takımımızın da sürdürülmesi için bunlardan feyz alarak ve sizlerin destek vermesiyle ülke ve şehir gündeminde tutulması lazım. Edirnespor’la maçımız var ve bütün spor sevenleri bu maçımıza bekliyoruz. Takımımızın seyirci desteğine ihtiyacı var. Öncelikle bizim en rahat talebimiz seyirci” sözleriyle konuşmasını tamamladı.