İl Özel İdare'nin altyapısı sağlam!

Bayan Basketbolda Elazığ'ın lokomotifi olan Elazığ İl Özel İdare, erkek basketbolda da gelecek yılların temelini atıyor

İl Özel İdare'nin altyapısı sağlam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

İlimizde oynanan Erkekler U14 Yerel Lig Basketbol Turnuvası’nda Elazığ İl Özel İdare takımı ilk maçını Elazığ Belediyesi Ulaşımspor’u 53-30, İkinci maçında Elazığ Basketbol Akademisi takımını 77-34 ve  son olarak şampiyonluk maçında  Gençlik Spor Kulübü’nü 73-35 yenerek namağlup şampiyon oldu.

AVCI: “İYİ BİR BİREY OLMALARINI İSTİYORUM”

Konu ile ilgili olarak İl Özel İdare U14 Takımı Başantrenörü Muhammet Ali Avcı yaptığı açıklamada: “İlimizde oynanan Erkekler U14 kategorisinde namağlup şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. Şuanda şampiyon olan takımımızla uzun yıllardır çalışıyorum. 8 – 9 yaşlarından bu yana beraber antrenman yapıyoruz.  Oyuncularımı en doğru ve onlara en uygun metotlarla çalıştırdım. 3- 4 sene sonunda yaptığımız antrenmanların sonuçlarını almaya başladık. İlk olarak U 12 kategorisinde yine namağlup şekilde şampiyon olmuştuk. Şimdi ise aynı başarıyı U14 yaş kategorisinde yakaladık. İlerleyen yıllarda bu takımla daha çok şampiyonluklar ve başarılar yakalayacağımıza eminin. Ama burada önemli olan konu başka benim için. Her şeyden önce oyuncularım üzerinde değiştirmek istediğim tek şey erdemli bireyler olmalarını sağlamak. Basketbolu meslek haline getiremeseler dahi seçecekleri mesleklerde en iyi, en çalışkan ve en düzgün bireyler olmalarını sağlamak istiyorum. Basketbolcu olamasalar dahi iyi birer anne baba iyi birer eş iyi birer birey olmaları benim en büyük hayalim. Eğer bunu başarabilirsem işte o zaman kendimi gerçek manada başarılı olmuş göreceğim. Basketbolu sadece bir spor olarak değil toplumumuzun ihtiyacı olan hem karakter anlamında hem de sağlıklı bireyler anlamında insanlar yetiştirmek istiyorum” dedi.

“KULÜBÜMÜZ ALTYAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”

Elazığ İl Özel İdarespor’un altyapıya büyük önem verdiğini dile getiren Avcı, “Kulüp antrenörleri olarak en başlıca görevlerimizden bir tanesi başka kendi kulübümüzün A takımına sonra ülke basketboluna Elazığlı oyuncular yetiştirmek. Bu konuda yönetimimizin bizlere çok büyük destekleri ve güvenleri var. Bizlerde bu konuda elimizden geleni fazlası ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu şampiyonlukta bizi her zaman destekleyen, her türlü imkanları bize sağlayan İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Mehmet Sabuncu beye armağan olsun. Ayrıca benim ve takımımızın her zaman yanında olan, her maçımızı tribünden izleyen başta kulüp başkanımız Sebahattin Uçar bey olmak üzere, Yöneticilerimiz Can Çağlar, Nurettin Avcı ve Vedat Demirbağ’a, Kulüp basın sözcümüz Orçun Coşkun beye, Tesis sorumlumuz Suat Yerkazan abime ve bana çok fazla şeyi öğreten anlatan Kulübümüz İdari menajeri İhsan Çolak abime çok teşekkür ederim. Son olarak teşekkürün en büyüğünü 11 tane pırlanta evlat yetiştiren, kar kış soğuk sıcak demeden çocuklarını antrenmanlara getiren hepsini ailemden birer fert gördüğüm velilerime armağan ediyorum” şeklinde konuştu.