İKİNCİ ÜNİVERSİTE Mİ GELİYOR?

Ömer Enes YILAR/ Fırat Üniversitesi, 'Kesik Köprü' yerleşkesinin ismini 'Harput Yerleşkesi' olarak değiştirdi. Yapılan bu değişiklik 2. Üniversitenin hazırlığı olarak algılandı.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE Mİ GELİYOR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş başkanlığında toplanarak 23.10.2020 tarihli kararda önemli bir düzenleme yaptı ve “Kesik Köprü Yerleşkesi” olarak adlandırılan alanın ismini “Harput Yerleşkesi” olarak değiştirdi. Yapılan bu değişiklik Harput Üniversitesi’nin kurulması için ilk adım olarak algılandı.

 

ELAZIĞ İÇİN İKİNCİ ÜNİVERSİTE BÜYÜK BİR FIRSAT

Bilimin parlayan yıldızı Fırat Üniversitesi’ni bünyesinde barından Elazığ, üniversite şehri olmak için büyük bir potansiyel barındırıyor. Her yıl Yaklaşık 40 bin öğrenciyi bünyesine kazandıran Fırat Üniversitesi ile beraber kurulacak Harput Üniversitesi şehrin gelişiminde büyük bir rol oynayacak ve Elazığ’ın bir üniversite şehri olması hayal olmaktan çıkacak.

 

“HARPUT ÜNİVERSİTESİ”

Kesik Köprü yerleşkesi halihazırda İletişim Fakültesi’ni bünyesinde barındırıyor. Kurulacak Hukuk Fakültesi ile diğer yeni bölümlerin de bu alanda yapılacağı kamuoyuna yansımıştı. Bu alanın adının “Harput Yerleşkesi” olarak değiştirilmesi ile birlikte akıllara yeni kurulacak üniversitenin adının da Harput Üniversitesi olacağı geldi ve umutlar arttı.