İKİNCİ PARTİ HANGİSİ?

YEREL SEÇİMLERE KISA BİR SÜRE KALA AK PARTİ'NİN TARTIŞMASIZ BİRİNCİLİĞİ DEVAM EDİYOR. ANCAK İKİNCİ PARTİNİN HANGİSİ OLDUĞU KONUSUNDA ANKETLER FARKLI KONUŞUYOR

İKİNCİ PARTİ HANGİSİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala partiler ve adayları arasındaki yarış devam ediyor. Yapılan tüm anketlerden Ak Parti’nin tartışmasız ve açık ara birinciliği devam ederken ikinci partinin hangisi olacağı konusunda anketler farklı sonuçlar veriyor.

ERDOĞAN’IN MİTİNGİNDEN SONRA TABLO NETLEŞTİ

Yerel seçimlere katılarak belediye başkanlığın almak isteyen partilerin yarışması ve kamuoyunda nasıl karşılık buldukları konusu anketçilerin de sıkı takibi altında. 1-20 gün önce yapılan anketlere nazaran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı mitingin ardından kararsızların  Ak partiye yönelmeleriyle birlikte aradaki makas daha da açılmış gibi gözüküyor.

OYLAR ADAYLARA DEĞİL ÜLKENİN GELECEĞİNE

Yerel seçimlerde halkın nabzını tutan Hakimiyet muhabirleri ilginç sonuçlarla karşılaştı. Elazığ’da değişik partilerin bayrağı altında seçimlere giren adayların her birinin Elazığ sevdasından, dürüstlüğünden ve samimiyetlerinden asla bir şüpheleri olmadığını belirten vatandaşlar, ancak seçimlerin, bir belediye başkanı seçmenin ötesinde önemi olan bir seçim olduğunu ifade ediyorlar.

KİMLER DİKTATÖR DİYOR?

Elazığlı seçmenlerin, belediyeye kim gelirse gelsin aynı şeyleri yapacağı, hiç kimsenin sihirli bir değneği olmadığı, hatta bazı hayali projeleri tebessümle karşılasalar bile hoş gördüklerini, önemli olanın Türkiye’nin tökezlemesini isteyen çevrelere bayram ettirecek sonuçların çıkmaması olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu görüşlerine ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun açıklamasını örnek gösteriyorlar.

Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye isteyen Gezi eylemcileri, 15 Temmuz Hain darbe planlayıcıları ve PKK terör örgütü mensuplarının “Diktatör” söylemine İsrail Başbakanı  Netanyahu'nun da katıldığına dikkat çeken sağduyulu seçmenler, bu seçimlerde saflarının İsrail’den yana değil milletten yana olduğunu ifade ediyorlar.

Bilindiği gibi  Tayyip Erdoğan için "Türk gazeteciler ve yargıçlar hapishaneleri doldururken Türkiye'nin diktatörü Erdoğan İsrail demokrasisine laf uzatıyor" ifadesini kullanan İsrail Başbakanı Netanyahu  büyük tepki toplamış ve bu söylemi kimlerin ve hangi çevrelerin söyledikleri de insanların dikkatinden kaçmamıştı.

AK PARTİ BİRİNCİ YA İKİNCİ…?

Ak Parti’nin Elazığ’da açık ara önde oluşuna karşılık ikinci partinin MHP mi? Yoksa  İyi Parti mi? olduğu konusunda anketçilerin olduğu kadar seçmenlerin de kafası karışık. CHP ile ittifak görüşmeleri oldukça sıkıntılı geçen, CHP il başkanına rağmen CHP milletvekili Gürsel Erol’un gayretleri ile geç de olsa ittifak adayı olarak ismi açıklanan eski ETSO Başkanı iş adamı Ali Şekerdağ, yürüttüğü kucaklayıcı profili ile ilgi görüyor ve takdir topluyor.

Eleştiri yapma yerine kendisini ve nasıl bir belediye başkanı olacağını anlatan ve konuşmalarında sıklıkla manevi mesuliyet vurgusu yapan Şekerdağ, CHP ve İyi Parti tabanı dışından da oy almayı başarıyor.

Makul projeleri ile vakur ve seviyeli bir propaganda süreci yürüten Şekardağ’ın şehrin saygın dinamikleri ile de temasta olduğu ve beklenmedik kesimden de  da ciddi bir oy alabileceği ifade ediliyor.

MHP DÜŞÜŞE Mİ GEÇTİ?

Seçimlerin son dönemecinde İYİ Partinin yükselmesine karşılık MHP’de bir durgunluk yaşanıyor.MHP adayı Prof. Bilal Çoban’ın “9 yıldan beri sahadayım ve bu benim hakkım” söylemi üzerinden yürüttüğü seçim çalışmaları önceleri seçmende heyecan uyandırsa da  son zamanlarda açıkladığı projelerin vatandaşta karşılık bulup bulmadığı konusunda kamuoyunun kafasında soru işareti oluşturuyor.

Seçmenin yaptığı bu değerlendirmeler ve yapılan anketler de gösteriyor ki zaman zaman MHP zaman zaman da İyi Parti ikincilik koltuğunu paylaşıyorlar. Son 15 günde uygulayacakları propaganda ve seçmene ulaşma metotları ile ikincilik yarışı her an değişebilir.

RENKLİ BİR BELEDİYE MECLİSİ

Seçimlerin üç parti arasında geçtiği Elazığ Belediye başkanlığı kadar meclis üyeleri arasında da sıkı bir yarış olduğu gözlemleniyor. Her ne kadar Ak Parti seçimleri kazansa da MHP ve İYİ Partiden oluşan meclis önümüzdeki dönemde renkli tablolara sahne olacak gibi.