İHRAÇ SESSİZLİĞİ Mİ?

Erkan BAY/ ELAZIĞ'A HİZMET NOKTASINDA ÇALIŞMA YAPAMAYAN VE SON OLARAK ELAZIĞSPOR TESİSLERİNİN VE STADYUMUN ELEKTRİĞİNİ KESEN AKSA'YA SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ TEPKİ GÖSTERİRKEN AK PARTİ İL BAŞKANI RAMAZAN GÜRGÖZ İSE SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ.

 İHRAÇ SESSİZLİĞİ Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Gürgöze'nin şehir halkının bir numaralı gündemi olan böylesi bir konuda  sessizliğinin sebebinin geçtiğimiz günlerde Elazığspor Başkanı Sedat Karataş ile ikinci başkan Karahan Çelik’in Ak Parti Belediye Meclis üyeliğinden ihraçlarındaki katkısının   olup olmadığı  merak ediliyor.

AÇIKLAMA YOK 

Elazığ’daki siyasi parti temsilcileri Aksa’nın Elazığspor’a gösterdiği tutumu şiddetle kınarken, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ise açıklama yapmadı.

 

ELAZIĞ’DA AKSA’NIN GÖSTERDİĞİ TUTUMA TEPKİ GÖSTEREN İL BAŞKANLARI;

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Oğuzhan Demir,’’ Kesilen elektriklerin derhal açılması ve mevcut borcun takvime bağlanarak tahsil edilmesi gerektiğini belirtti.

 

TÜM ELAZIĞ’IN MESELESİDİR

Elazığspor Tesisleri’nin elektriklerinin kesilmesi konusunu, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Teşkilatı olarak  üzüntüyle takip ettiklerini kaydeden Başkan Oğuzhan DEMİR, ‘’1967 yılında kurulan ve ilimizin marka değeri olan Elazığspor’un, özellikle de ulusal basında bu denli imajını zedeleyecek bir konuyla gündeme gelmesinin, sadece Elazığspor Yönetim Kurulu’nun değil, tüm Elazığ’ın meselesi olduğunu vurgulayarak, “Galibiyetiyle sevindiğimiz, mağlubiyetiyle üzüldüğümüz Elazığsporumuzun geçmişten gelen elektrik borcunun, özellikle bu sezon tam da hedefe doğru ilerlerken, ısrarla tahsil edilmek istenmesini zamanlama olarak manidar buluyoruz” dedi.

 

BAŞKA KULÜPLERE YAPTIRIM UYGULAYAMIYOR

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan DEMİR açıklamasında, tıpkı Elazığspor gibi elektrik borcu bulunan benzer şekilde birçok örnek gösterebilecekleri kulüplere herhangi bir yaptırım uygulamayan veya uygulayamayan AKSA şirketinin, söz konusu Elazığspor olduğunda ivedilikle kulüp tesislerinin elektriklerini kesmesine anlam veremediklerini ve bunun takdirini kamuoyuna bıraktıklarını söyledi.

 

ELEKTRİKLER HEMEN AÇILMALIDIR

Bu da yetmezmiş gibi aynı şekilde Atatürk Stadyumu’nun da 4 Ekim tarihi itibariyle elektriklerinin kesilmesinin, bu şirket ile alakalı duydukları endişenin yersiz olmadığını ispatladığını ifade eden Başkan DEMİR, “Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Teşkilatı olarak, Elazığ’dan milyonlarca lira gelir elde eden bahse konu şirkete çağrımız; Arkasında yüzbinlerce taraftarı olan, bu şehrin en önemli marka değeri olan Elazığspor’un ve Atatürk Stadyumu’nun kesilen elektriklerinin derhal açılması ve konunun ilerleyen süreçte taraflarca masaya yatırılıp oluşturulacak olan takvim doğrultusunda borcun tahsil edilmesidir” diyerek sözlerini noktaladı.

 

AKSA ELAZIĞ’DA PARA KAZANIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Zeki Kaplan ise yaptığı değerlendirme de,Aksa’nın yanlış yaptığını ve bu yalnıştan en kısa süre de geri dönmesi gerektiğini ifade etti.

Kaplan,sözlerine şöyle devam etti:’’Elazığ’ın en önemli marka değeri olan Elazığspor’a yapılan bu tutumu şiddetle kınıyoruz.Aksa bu konuda esnek davranmalıdır.Elazığ’da para kazanan bir şirketin bu tür davranışlar içine girmesi sakıncalıdır.

 

ELAZIĞ’IN DEĞERLERİ SAVUNULMALIDIR

Zeki Kaplan,Aksa’nın son olarak Elazığspor’a yapılanları gündeme taşıyan Hakimiyet Gazetesi aboneliğini iptal ettirmesi ile ilgili olarak,’’Yazılı medyaya gösterilen bu tutum çok yanlış.Elazığ’ın değerlerine sahip çıkmak her kurumun ve her vatandaşın görevidir.’’diye ifade etti.

Elazığspor Kulüp Tesisleri ve Atatürk Stadyumunun elektriklerinin kesilmesinin ardından konuyla ilgili olarak Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Alpay Gökçe bir basın açıklaması yaptı.

 

ART NİYET ARIYORUZ

Alpay;’’ Rizespor maçı öncesi maalesef Elazığspor kulüp binasının elektrikleri kesilmişti.Şimdi de  Stadyumun elektrikleri AKSA tarafından kesilmiştir. Bir hafta içerisinde hem kulüp binamızın hem de stadyumun elektriklerinin kesilmesini doğru bulmuyor altında art niyet arıyoruz. Türkiye'de bir çok futbol kulübünün vergi borçları devlet tarafından silinirken, yine AKSA elektrik Türkiye'de birçok kulübe sponsorluk vb gibi destekler verirken söz konusu bizim şehrimiz olduğunda ise bu denli ketum olmalarına bir anlam veremiyoruz.’’dedi.

 

AYAK OYUNLARI YAPILIYOR

Alpay Gökçe,sözlerine şöyle devam etti:’’Elazığsporumuz sezona çok iyi bir çıkış yaparak başlamış ve hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş ve bu yolda emin adımlarla yürümektedir. Durum bundan ibaret iken bu şehirden kazanan, bu şehrin insanları üzerinden ticaret yapan kurumun Elazığ halkının ortak paydası olan bir camiaya bu denli bir bakış açısı içinde olmasını kabullenemiyoruz. Bu yapılan çelme takmak, ayak oyunları yapmaktan öte bir şey değildir. Sahipsiz köy misali başka şehirlerde diğer kulüplere yapılamayacak birtakım şeyler bizlere reva görülmektedir. Belki şehri idare makamında olan kişilerin rahat tavırları bu işletmeyi bu denli rahat kararlar almaya itebilir lakin bu halk buna rıza göstermez. AKSA, Elazığ halkının üzerinden para kazanıyor ise bazı noktalarda esnek davranmak zorundadır. Bu kulüp kişilerin, kurumların takımı değil halkın takımıdır.’’

 

AKSA’NIN YAZILI BASINA GÖSTERDİĞİ TAVIR AHLAKİ DEĞİLDİR

Alpay Gökçe son olarak,’’ Aksa'nın yazılı basın  organlarına uygulamış olduğu tavrı doğru bulmuyoruz. Medyanın görevi şehrinde olan sorunları gündeme taşımaktır. Yaptığı işin doğası gereği oluşan sorunları gündeme taşımasından dolayı AKSA’nın aklı sıra bu camiaları cezalandırmaya gitmesi etikte değildir ahlaki de değildir.İlin yazılı  basını böylesine önemli bir konuyu da gündeme getirmeyecek enine boyuna irdelemeyecekte neyi konu edip işleyecek.

 

SAADET PARTİSİNE ULAŞILAMADI

Konu  ile ilgili görüşmek istediğimiz Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu’na ise ulaşılamadı. Saadet Partisinin de ilerleyen zamanlarda yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.