İDDİASININ KURBANI OLDU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KÜLLİYEDEKİ TÖRENİNE KATILDIKLARI İÇİN ELAZIĞ'DAKİ TÖRENLERE KATILAMAYAN AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNİ 'ATATÜRK İLE PROBLEMLERİ  VAR' CÜMLELERİ İLE ELEŞTİREN CHP MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL'UN 10 KASIM TÖRENLERİNE KATILMAMASI  KENDİ İDDİASININ KURBANI OLMAK OLARAK YORUMLANDI

İDDİASININ KURBANI OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde kutlanan  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmadıkları gerekçesiyle Ak Parti milletvekillerini eleştiren CHP milletvekili Gürsel  Erol, bu kez  10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine katılmayarak kendi iddiasının kurbanı oldu.

 Cumhuriyetimizin kurucusu ulu Önder Atatürk’ün ilimizde yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine CHP milletvekili Gürsel Erol’un katılmaması tepkilere yol açtı.

PROBLEM Mİ VAR?

Cumhuriyetin ve CHP’nin kurucusu olan Atatürk’ün  ölümünün  81. yıl dönümü törenlerine katılmaması, Gürsel Erol’un Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmadıkları için Atatürk ile problemleri var şeklinde eleştirdiği Ak Parti ile milletvekillerine karşı kendi iddiasında boğulmak şekilde yorumlandı.

AK PARTİLİ VEKİLLERİ ZAN ALTINDA BIRAKMIŞTI

Bilindiği gibi CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz hafta Kanal 23 televizyonunda tecrübeli ve deneyimli gazeteci Zülfü Bal ile Av. Cengiz Gülaç’ın birlikte sundukları Gece Görüşü programına katılarak  çok iddialı bir cümle kurmuştu. Gürsel Erol katıldığı televizyon programında Ak Partili milletvekillerinin cumhuriyet resepsiyonuna katılmamalarını kasti bir duruş olarak yorumlamış ve açıkça Ak Partili milletvekillerinin Atatürk ile problemleri olduğu iddiasında bulunmuş ve bu sebeple de milletvekillerinin cumhuriyet resepsiyonuna katılmadıkları iddiasını dillendirmişti.

ORTAK AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Bu iddianın ardından Ak Partili milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaparak cumhuriyeti kuran Atatürk ile herhangi bir problemlerinin olmadığını, cumhuriyetin; ülkemizde demokrasi ve milli iradeyi hakim kılan bir rejim olduğunu ve bunu Atatürk’ün gerçekleştirdiğini ifade etmişlerdi.

PROBLEMİMİZ OLAMAZ

Aynı açıklamada Ak Partili milletvekilleri; CHP milletvekili Gürsel  Erol’un kendisini gündemde tutmak amacıyla zaman zaman yersiz ve gereksiz açıklamalarda bulunduğunu ifade etmiş ve kendilerinin Elazığ’da yapılan törenlere  katılmama gerekçesi olarak külliyede yapılan resepsiyona cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine katılmalarını göstermişlerdi.

MAKSAT SÖZ OLSUN

Yine aynı açıklamada kendilerinin ilkeli ve seviyeli bir siyaset tarzını benimsemelerine karşın CHP milletvekili Gürsel Erol’un  söyleyeceği sözü olmadığı için gündeme gelmek amacıyla her yolu denediğini ifade etmişlerdi. Yine aynı açıklamada CHP milletvekili Gürsel Erol’un  dini bayram törenlerine olan   duyarsızlığını kendilerine siyasi malzeme yaparak “Erol manevi değerlere uzak” gibi bir ucuz bir siyasi söyleme  kaçma gereği duymadıklarını  ifade etmişlerdi.

EROL NEREDE?

Ak Partili milletvekillerinin ortak açıklamalarından birkaç gün sonra ilimizde yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine CHP milletvekili Gürsel Erol’un katılmaması tepkilere yol açtı

Külliyede yapılan Cumhuriyet resepsiyonuna katıldıkları için ilimizde yapılan cumhuriyet törenlerine katılmamalarını “Atatürk ile problemleri var” diye televizyonda ifade ederek   Ak Parti milletvekillerine karşı  iddialarda bulunan CHP milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ’da gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine katılmama sebebini hangi gerekçeye dayandıracağı merak ediliyor.

GERÇEKLER ÖNEMLİ SÖYLEMLER DEĞİL

Geçmişte CHP milletvekillerini Atatürk ile problemleri var gerekçesiyle kıyasıya eleştiren Gürsel Erol’un, CHP  ve  Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü törenlerine katılmamasının mutlaka makul ve mantıklı bir gerekçesi olabileceğini ifade eden vatandaşlar, demek ki her olay ve durum karşısında sormadan sorgulamadan yorum yapılmasının çok yanlış ve isabetsiz olacağı ifade ediyorlar.

HERKESİN ORTAK DEĞERİ

Cumhuriyet ve Atatürk’ün herkesin ortak değeri olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bir programa gelmek veya gelmemek üzerinden bir kişinin Atatürk ya da başka bir kişi ve değerlerle problemleri olup olmayacağının göstergesi olamayacağını ve buna hiç kimsenin de karar veremeyeceğini ifade vatandaşlar, bu tip siyaset anlayışının da artık tedavülden kalkmasını istiyorlar.

 

TECRÜBE BU DEĞİL

CHP milletvekili Gürsel Erol’un tecrübeli bir siyasetçi olarak daha akılcı, daha mantıklı ve ayakları yere basan iddialar ve söylemlerle halkın karşına çıkmasının daha isabetli olacağını ifade eden vatandaşlar, kendisine oy veren 10 binleri mahcup etmemek adına Gürsel Erol’un daha özenli bir dil ve siyaset tarzını benimsemesini beklediklerini ifade ediyorlar.

 

ANITKABİR’E GİTMİŞ OLABİLİR

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un 10 Kasım’da yüzbinlerce vatandaşın yaptığı gibi  Anıtkabir’e giderek Atatürk’ü anmış ve şükran duygularını iletmiş olabileceğine dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda Elazığ’daki törenlere katılamamasının farklı yorumlanmasının haksızlık ve hadsizlik olduğu gibi Ak Partili milletvekillerinin benzer programlara mazeretleri gereği  katılamamasının da farklı yorumlanmasının yanlış olduğunu ifade ettiler.