İÇİMİZDEKİ EMBESİLLER

İÇİMİZDEKİ EMBESİLLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünkü “Hakimiyete Göre” köşemizde dünyaya nizamat verme iddiasında olan ve kendilerinde süper güç olduğu vehmine kapılan nice ülkelerin basit bir maske yüzünden nasıl savaştığını, nasıl birbirlerinin parayla aldıkları maskeleri hile ve dolaplarla çaldıklarını “maske savaşları” başlığı atında örnekler vererek yazmıştık.

Amerika, Çin, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya gibi ülkeler basit bir maske için birbirlerini yiye dursunlar, Türkiye tüm bu ülkelere maske ve tıbbı malzeme göndermekle kalmadı, her bir aileye her hafta yenilenmek suretiyle 5 adet maskeyi evine kadar götüreceğini açıkladı.

Bizdeki art niyetli kişiler  kalkıp ne söyledi bu gelişme karşısında. Yok efendim, bu maskeler eczanelerde dağıtılsa daha iyi olmaz mıymış…

Aslında bu kadar saçmalayanlar  karşısında ya susmak ya da görmezden gelmek gerek ama ne yazık ki ve ne acıdır ki bu geri kafalar ile  birlikte yaşıyoruz bu ülkede.

Dünyanın aciz kaldığı ve birbirine girdiği ve halkın ihtiyacı olan maskeyi kapıya kadar götüren bir devleti hazmedemeyen bir anlayışı artık biz de çok hazmedemiyoruz. Gurur duyulması gereken bir hizmette bu kadar şaşı hatta nefretle bakan nesiller ne ara oluştu bu memlekette?

Be akıllım, bizler evde kal derken otur TV izle demiyoruz. “Evde kal ve sokakta ve iletişimde bulunduğun insanlardan virüs kapma ve kimseye bulaştırma” diye evde kal diyoruz. Maskeleri kapıya kadar götürmekteki amaç da bu.

Senin mantığınla mahallesindeki en yakın eczanede maske dağıtıldığını duyan her bir fert, “acele edeyim yoksa bana kalmaz” mantığıyla sokağa fırlayacak ve eczanenin önünde binlerce insan sosyal mesafe bile korunmadan bir araya gelecek. Sonrasını artık söylemeye gerek yok. Sanırım ve zannederim bu olaydan sonra olacakları anlayacak kadar da cahil  değillerdir bu zerzevatlar.

Son söz kutsal kitabımızdan:

"İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etmezsin değil mi Allah’ım” Araf Suresi 155. Ayet.