İÇ MESELEMİZ

İÇ MESELEMİZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2. Olağan Kurultay sonrası “oy verilmeyecekler listesi" krizinin yaşandığı İYİ Parti’de kritik günler yaşanmaya devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında kurultay sonrası şekillenen genel idare kurulu (GİK) toplandı. Toplantıda en yetkili karar organı olan başkanlık divanı belirlenecek.

Kurultay sonrasında adı “oy verilmeyecekler listesinde” yer alan ve listeden teşkilatlardan sorumlu Başkan Koray Aydın’ı sorumlu tutan milletvekilleri, Akşener’in hamlesini bekliyor.

15’e yakın milletvekilinin bir araya gelerek, Akşener’in tercihini yeni oluşacak başkanlık divanında “Aydın’dan yana kullanması durumunda” partisinden istifa edecekleri konuşuluyor. “Kalem artık Akşener’in elinde. Ya tercihini bizden yana ya da Koray Aydın’dan yana kullanacak. Kalemi Akşener kıracak” dedikleri ifade edilirken, vekillerin “oy verilmeyecekler listesinin Akşener’in yakın ekibinin tasfiye edilmesi amacıyla yapıldığı” görüşünü dile getirdiği konuşuluyor.

 Milletvekillerinin söz konusu listenin “partiyi bölmek” amacıyla yapıldığı görüşünde olduğu belirtiliyor. Görüşmelerde Akşener'in, söz konusu milletvekillerine "bir yanlışlık olduğunu kabul ettiğini, gereğinin yapılacağını da söylediği” ifade ediliyor.

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda 'oy verilmeyecekler listesi’ krizinin ardından 15 milletvekilinin istifa edeceği yönünde haberler çıkmasının ardından Genel Başkan Meral Akşener, konuştu ve “bizim derdimiz memleket meselesi. Derdimiz işsizlik, mutsuz gençler. Dolayısıyla iç meselelerimizle Türkiye’yi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener’in bu tavrı, ne 15 milletvekilini ne de tartışmaların odağındaki isim olan Koray Aydını’ı gözden çıkarmayı düşünmediğini gösteriyor. “İç meselemiz” söylemi ise, süre kazanma ve tarafları orta bir noktada buluşturma hamlesi olarak yorumlanıyor. Akşener’in partiye ciddi anlamda zarar verecek ve birçoğu MHP’ye dönecek isimlerin talebini ne zamana kadar halının altına süpürecek ve ne zamana kadar tavırsızlık eylemini sürdürecek önümüzdeki, günlerde göreceğiz.

İŞTE O LİSTE: 

Bu tablo da gösteriyor ki Akşener, istifa tehdidini savuran 15 milletvekilini sildi ve Koray Aydın’ın yanında olduğunu gösterdi.

Bu hamur çok su götürür mü bilinmez ama bilinen tek şey, İyi Parti’de hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı.