HUZURLU ŞEHİR

Erkan BAY/ Elazığ, yeni yıla huzur ve sakinlik içerisinde girdi. Bölgesinde huzur şehri olarak bilinen Elazığ'da yeni yıl gecesi her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

HUZURLU ŞEHİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elazığ,  yeni yıla sorunsuz bir şekilde girdi. Emniyet, jandarma, sağlık ve belediye ekipleri vatandaşların huzurlu bir şekilde yeni yıla girmeleri için 24 saat görev başında hizmet verdi.

İL PROTOKOLÜ HEM DENETİM YAPTI HEM DE YENİ YILI KUTLADI

2020 yılına saatler kalan Vali Vekili Mehmet Fevzi Dönmez, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Malatya, Bingöl, Diyarbakır, Keban yollarında bulunan kontrol noktalarında vatan nöbeti tutan güvenlik güçlerini ziyaret ederek, baklava ikram etti.

ELAZIĞ’DA HİÇBİR OLUMSUZLUK YOK

Ziyaretler esnasında yaptığı açıklamada Vali Vekili Dönmez; “2019 yılının son saatlerinde güvenlik güçlerimize destek olmak amacıyla ve onların yanında olduğumuz bir kez daha ifade etmek amacıyla onları ziyaret ediyoruz Elazığ’daki bütün güvenlik kuvvetlerimizle polisimizle, jandarmamızla görev başındayız. Şehrimiz huzur ve güven adası olan bir şehirdir. Sayın Bakanımız talimatları doğrultusunda huzur uygulamaları yapıyoruz ve yılbaşı gecesinde şehrimizin huzuru, asayişi anlamında çok şükür bir sıkıntı yok, öyle olarak devam etmesini umuyoruz. 2020 yılını da hiçbir olumsuzluk olmadan geçiririz diye ümit ediyorum. Yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve Elazığ’ımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI HASTALARI ZİYARET ETTİ, ÇOCUKLARA OYUNCAK VERDİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da yeni yıl öncesinde Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Hastalar ile yakından ilgilenen Başkan Şerifoğulları, çocuklara da hediyeler verdi.

Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada, “Hastalarımızı ziyaret ettik. Yeni yılda tüm hastalarımıza şifa diliyor, bu gece görevlerinin başında olan tüm sağlık personelimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

HİÇBİR OLUMSUZLUK VE ÜZÜCÜ BİR OLAY GERÇEKLEŞMEDİ

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat ise Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Yeni yıl öncesinde sağlık müdürlüğü olarak bütün tedbirlerimizi almıştık. Ekiplerimiz saha da görevlerinin başında büyük bir fedakarlık ile çalıştılar. Hastanelerimiz ise sorunsuz bir yeni yıl geçirdi. Hiçbir olumsuzluk ve üzücü bir olay gerçekleşmedi.” diye ifade etti.

HASTANELER SAKİN BİR YENİ YIL GEÇİRDİ

Fethi Sekin Şehir Hastanesi ve Fırat Üniversitesi Hastanesi ise yeni yıla sorunsuz bir şekilde girdi. Normal zamanlarda yoğunluğun yaşandığı Fethi Sekin Şehir Hastanesi ve Fırat Üniversitesi Hastanesi, yeni yıl öncesinde her zaman olduğu gibi vatandaşlara hizmet etti. Hastaneler de görevli doktor ve sağlık personelleri çok fazla bir yoğunluk yaşamadan yeni yıla ‘’Merhaba” dedi.

JANDARMA ALKOL VE EVRAK KONTROLÜ YAPTI

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ise  halkın mal ve can güvenliğini korumak için  tüm personeli ile yeni yıl öncesinde görevin başında hizmet verdiler. Jandarma ekiplerince halkın yeni yıla   huzurlu  girebilmesi amacıyla sabaha kadar uygulama gerçekleştirdi.

Uygulama esnasında araç sürücülerinin alkol, sürücü belgesi ve evrak kontrolleri yapılarak  Jandarma ekiplerince araçta bulunanlara tatlı ve çikolata ikram edilerek yeni yılları kutlandı.

Ayrıca uygulamaya yaklaşık 700 Jandarma komando personeli de katıldı.

POLİS EKİPLERİ İL MERKEZİ VE YOLLARDA KONTROL YAPTI

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kendi görev alanları içerisinde 24 saat boyunca halkın yoğun olduğu yer de görev yaptı. Alışveriş merkezleri ve eğlence mekanlarının civarında  denetimlerde bulunan polis ekipleri, uygunsuz hareketlerde bulunan kişilere anında müdahale ederek, sorunsuz bir yeni yıl geçirilmesi için  fedakarca görev yaptı. Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görev başında olan polislere 15 Temmuz Demokrasi Meydanında çorba ikram edildi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ EKİPLERİ KOORDİNELİ BİR ÇALIŞMA YAPTI

Yeni Yıl öncesi her kurum gibi Elazığ Belediyesi de kendi görev alanları içerisinde sabaha kadar görev yaptı. Özellikle çevre temizliği konusunda personeller fedakarca görev yaparken, itfaiye ekipleri ise meydana gelebilecek yangınlara müdahale etmek için 24 saat nöbet tuttu.

VATANDAŞLARDAN BÜTÜN KURUMLARA TEŞEKKÜR

Yeni yıla huzurlu ve sorunsuz giren Elazığ’da vatandaşlar bütün kurumlara teşekkür ettikleri ifade ederek şunları söyledi “Bütün kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Her hangi bir üzücü olay yaşanmadı. Huzurlu bir şekilde yeni yıla girdik. Yeni yıl ülkemize ve Elazığ’a huzur ve mutluluk getirsin” diye ifade ettiler.