HUZUR İSTİYORUZ

Erol Kara/Fırat Üniversitesi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılına 45 Bin 665 Öğrenci ile başladı.

HUZUR İSTİYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

F.Ü Rektörü Kutbeddin Demirdağ,Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,’’Fırat Üniversitesinde  spor komplekslerinin  yapıldığını ve halen  daha ilave çalışmaların devam ettiğini’’ söyledi.                         

Resmi açılışın Ekim ayı içinde Sağlık Bakanı tarafından yapılacağını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Huzur adasında huzurlu bir üniversite istiyoruz. Bu konuda öğrencilerimize ve  akademik personelimize büyük görevler düşüyor.” dedi.

ÖĞRENCİ SAYISINDA ARTIŞ GÖZLENİYOR

Şu an üniversitede kayıtlı öğrenci sayısının 45 Bin 665 olduğunu belirten Rektör Demirdağ, ‘’Geçen yıl  ki öğrenci sayımıza göre bu yıl bir artış gözleniyor. Ön lisans 9500, Lisans 30800 , tezsiz yüksek lisans 791, Yüksek lisans 3700, Doktora öğrencisi 829 olmak üzere toplamda 45 bin 665 öğrencimiz mevcut’’ diye konuştu.

YABANCI UYRUKLU SAYISI GEÇEN YILA GÖRE ARTTI

Yabancı uyruklu öğrenci sayısının geçen yıla göre artış gösterdiğini söyleyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ,” Kayıtlı öğlencilerimiz 19 bini Elazığ dan,  geri kalan kısmı ise diğer illerden geliyor.   Yabancı öğrenci sayısı bu sene tüm öğrencilerimizin yüzde  2’sini oluşturuyor. Bu sene 917 yabancı uyruklu öğrenci mevcut. Geçen yıl yabancı uyruklu öğrenci sayımız 148 iken bu yıl 917 oldu.  30 ülkeden öğrenci geldi. En çok öğrenci Suriye, Irak ve Azerbaycan ’dan geldi. En çok Sosyal ve Sağlık bölümlerine ilgi fazla. Yabancı öğrencilerin de en fazla tercih ettiği bölümler Sağlık alanı ve Mühendislik bölümleri. Geçen yıl yabancı uyruklu öğrencilerimizden 79 ‘u mezun oldu.” dedi.

HUZUR ADASINDA HUZURLU BİR ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ

Elazığ‘ın bir huzur adası olduğunu belirten Rektör Demirdağ,’’Bu huzur adasının bir parçası olan Fırat Üniversitesi geçen yılı olaysız olarak tamamladı. Bundan dolayı hem hocalarımıza hem idari personelimize hem de öğrencilerimize teşekkür ederim. Bundan sonra da onlara büyük görevler düşüyor dedi.

BİZLERE DÜŞEN GÖREV,   ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK YAŞAM ALANLARINI ARTIRMAK

Demirdağ,” Biz bir aileyiz.Öğrencilerimize aile sıcaklığını yaşatmaya çalışıyoruz. Ufak tefek münferit olaylar her üniversitede olduğu gibi burada da  yaşanmış olabilirBu konuda ne önlem alınması gerekiyorsa, yapacağız. Bize gelen öğrencinin ana hedefi öğrencilik yapmalarıdır ve derslerini ihmal etmeden Üniversitenin imkanlarından faydalanmalarıdır. Bizlere düşen görev de  öğrencilerimize yönelik yaşam alanlarını artırmak ve kolaylaştırmaktır .Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor “ dedi

Üniversitede öğrencilerin etkinlik düzenleyeceği kapalı ve açık alanların olduğuna işaret eden Demirdağ,’’Kampüste ki yaşam alanlarına bakıldığında hem Mühendislik, hem Rektörlük hem kesik köprü kampüsünde spor kompleksleri yapıldığını halen  daha ilave çalışmaların devam ettiğini’’ söyledi.

F.Ü MÜHENDİSLİK ALANINDA ÇOK İYİ

Fırat Üniversitesinin Mühendislik alanında bir çok Üniversiteyi geride bıraktığına dikkat çeken Demirdağ, Teknokentin iyi olması ve özellikle cazibe merkezi ile organize sanayi bölgesinin de cazibe merkezlerine dahil edilmiş olması ile, şehre ivme kazandırıldığını ‘’söyledi.  

TEKNOKENTİMİZİ MUTLAKA ULUSAL’A TAŞIMAMIZ LAZIM

Rektör Demirdağ,”  Teknokentler Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirdiği vergi avantajlarının olduğu özelikle Üniversite de ki hocalarımızın da kolaylıkla faaliyet gösterebileceği mekanların başında geliyor. Birçok avantajları olması nedeniyle. Teknokentimiz en son 14 Bin Metrekarelik kapalı alana sahip bir alan üzerinde kurulmuş. Ağırlıklı olarak bütün Teknokentler gibi yazılım firmaları kuruluyor. Bunun dışında yine sanayicilerimizin de bağlantı kuracağı ofislerin de  olduğunu, yeterli olmasa da görüyoruz. Önümüzdeki dönem de Teknokentimizin mutlaka ulusal’a taşımamız lazım. ‘’

SAVUNMA SANAYİ FİRMALARIMIZIN FAALİYETLERİ DE HAREKETLİK GETİRECEKTİR

Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, ‘’Yani ulusal markalardan birkaç tanesini buraya getirmemiz lazım. Fırat Üniversitesinin hem mühendislik alanında çok iyi olması , organize sanayi bölgesinin de cazibe merkezlerine dahil edilmiş olması ile şehre ivme kazandıracaktır. Bunun yanı sıra, Savunma sanayi firmalarımızın faaliyetleri de hareketlik getirecektir. dedi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE BAZI BİRİMLERİN AÇILIŞI YAPILACAK

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ekim ayı içerisinde Sağlık bakanın teşrifiyle Fırat Üniversitesi’nin 2017- 2018 Eğitim ve Öğretim yılının resmi açılışını gerçekleştireceklerini belirterek, Bakanın gelişi ile F.Ü hastanesinde ki bazı birimlerin de açılışını yapacaklarını sözlerine ekledi.