HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Hakimiyet Gazetesini ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu.

HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Hakimiyet Gazetesini ziyaret etti.

Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak’ı ziyaret eden Balık, önemli açıklamalarda bulundu.

 

AVRUPA’YA DA ROL MODEL OLACAK

Sermin Balık,yaptığı açıklamada, ’’Spor bakanımız geçtiğimiz gün  buradaydı. Bakanımız her konuşmasında Elazığ’a olan hassasiyetini, sevdasını bize anlattı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da özellikle Elazığ’a önem verdiği dile getirildi bakanımız tarafından. Biliyorsunuz Elazığ’da İpek Yolu Gençlik Projesi adı altında aslında Avrupa’da bir benzeri olmayan yalnızca Türkiye’de de benzeri olmayan çok ciddi ve büyük proje buradan da dünyanın pek çok ülkesine rol model olacak bir proje. İnşallah biz onu burada çok iyi işlettiğimiz amacına uygun olarak işlettiğimizi ve bu bütün Türkiye’ye de belki Avrupa’ya da rol model olacak.’’ dedi.

 

 YEREL SEÇİM ÇOK ZOR GEÇECEK

Balık, ’’Önümüzde yerel bir seçim var çok ta zorlu geçeceğini düşündüğümüz bir seçim çünkü yeni sisteme geçildikten sonra bu yeni sistemin sancılarını atlattıktan sonra yaptığımız ilk seçim olacak. Dolayısıyla belki de bu yeni seçimin karnesi olacak. Üzerimize oynanan bir oyun var ekonomik olarak. Biliyorsunuz Türkiye üzerinden itibarsızlaştırma Türkiye içinde de kaos yaratma ve ekonomik olarak çökertmekle ilgili bir çalışma var 7-8 yıldan beri. Bu gezi olaylarından başlayıp, sokakta 17-25 Aralık’ta yalanla iftirayla 15 Temmuz’da da işin açıkçası kanla devam eden bir ihanet süreci var. İşte bu süreci aynı şekilde ekonomi üzerinde ambargolarla görüyoruz. ‘’dedi.

 

80 DARBELERİNİ GÖRDÜK

Sermin Balık,’’2000’ li yıllar öncesini ben biliyorum. Yeni gençlerimiz çok bilmiyor ama 80 darbelerini gördük biz, çok iyi yaşadık. Sonraki gecede cebinizde ki paranın bir anda yok olduğu dönemleri yaşadık.İnsanların açıkçası ekonomik olarak çok güçsüz olduğu onun dışında Türkiye’nin dünya üzerinde itibarsızlaştığı süreçleri geçirdik.Ama bugün için biz bu ekonomik süreci de bu ekonomik darbe sürecini de çok fazla yıpranmadan halkımıza çok fazla yansıtmadan atlatacağız inşallah. Evet üzerimizde bir çalışma var ama a, b, c planlarımızda var. Bu planlarımızı yavaş yavaş devreye soktuğumuzda spekülatifle yükselen bir döviz kuru  bugün düşmeye başladı. Bu düşüşün halka, sahaya yansıması bir anda fırsatçılık yapan halkın en çok tükettiği ürünleri 2 katına çıkarmaya çalışan insanlara da bir ders olmasını ve düşüş oranında da onların da yükselttikleri şeyleri de piyasada tamamen yansımasını bekliyoruz. ‘’dedi.

 

İZİN VERMEYECEĞİZ

Yerel seçimlere güven ortamında girdiklerini ifade eden Milletvekili Balık,’’ Biz bu seçimi yerel seçime bir güven ortamında giriyoruz. En azından terörün baskılandığı ve hiç acımadan mücadele edildiği her bir vatandaşımızın da bundan çok memnun duyduğu doğuda güneydoğuda gidilmeyen ilimizin olmadığı insanların kendini güvende hissettikleri bir seçime giriyoruz. Seçimin tekrar bir kaosa sürüklenmesine özellikle güneydoğuda insanları korkutarak bir yerlere gelinmesine izin vermeyeceğiz bu seçimde. Her vatandaşımızın birebir yanındayız, net olarak devletin sıcak eli olarak arkasındayız.’’dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANINI HALK SEÇECEK

Sermin Balık,’’Bu seçimde daha önce yaptıkları şeye izin vermeyeceğiz. Yerelde bir seçime gidiyoruz. Genel Merkezimizin tahammülleri şöyle. Bizim birinci önceliğimiz halk. Dolayısıyla belediye başkanını genel merkez değil halk belirleyecek. Mevcut belediye başkanlarından memnuniyeti tamamen halk belirleyecek, halkın memnuniyetleri ve istekleri doğrultusunda bu seçim gidicek. Sayın Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz her fırsatta dile getiriyor. Bu seçim hiçbir şekilde ahbap  ilişkileri şeklinde yürütülmeyecek kadar önemli bir seçim, kıymetli bir seçim. Bu dava kişisel davalara kişisel kavgalara kurban edilmeyecek kadar kıymetli bir dava. Gittiğimiz her ilçede her beldede teşkilatlarımızla konuşmalarımızda söylediğimiz bir şey var. Evet, aday adayımız çok. Bu çokluk bizim partimizin, iktidarımızın güçlü olduğunu gösterir. Ben dün danışma kurulunda da söyledim bu renkliliği bozmalarına griye çevirmelerine izin vermeyeceğiz biz. Aday adayları renkliliğimiz ama aday adaylarımız ne kadar çoksa ihanete uğrama ihtimalide o kadar yüksektir. Bu dava milletin bize emanetidir. Bu dava milletin gözyaşlarıyla büyümüş bir davadır. Dolayısıyla insanlar bu küçük hesaplara kurban edilmeyecek kadar önemlidir.’’diye konuştu.

 

BİZLER BELEDİYELERİMİZİN YANINDA VE DESTEKÇİLERİ OLDUK

Sermin Balık,’’Ak Parti’yi kuruluşa götüren süreç, sayın cumhurbaşkanımızın başarılı belediye başkanlığından geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul gibi bir şehri kazandı ve çok iyi bir belediyecilik sergiledi. Bizi başarıya götüren sayın cumhurbaşkanımıza olan güvenin ilk kaynağı da belediyeciliktir. Dolayısıyla bizim bütün belediye başkanlarımız, sayın cumhurbaşkanımızın belediyeciliğini örnek alarak belediyelerini çalıştırmalı. Ben Elazığ’da da çok güzel şeyler yapıldı. Halk ne kadar memnun, halka yapılan hizmet  ne kadar aksettirildi ne kadar anlatıldı önemli olan bu. Bizler belediyelerimizin yanında ve destekçileri olduk. Halkın değerlendirmesine göre başarı kriteri kuracağız. ‘’dedi.