'HİZMETLERE DEVAM EDİYORUZ'

Tamer Ören/Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, 'Belediye olarak bu şehri fiziki, çevresel, sosyal, kültürel değerleriyle bir bütün olarak geleceğe hazırlıyoruz' dedi.

'HİZMETLERE DEVAM EDİYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘’Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’’ düzenlenen görkemli tören ile hizmete açıldı.

Elazığ’ın kuzeyindeki şehir içi trafiği rahatlamak ve şehrin batısında yaşayan vatandaşların Elazığ Şehir Hastanesine daha hızlı ulaşmalarını sağlayacak olan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Bulvarı’nın açılışı görkemli bir açılışla gerçekleştirildi. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Bulvarın açılışına; TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Elazığ Milletvekili Ömer SERDAR, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih ERBAKAN, Ak Parti Adana Milletvekili Necdet ÜNÜVAR, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, devlet eski bakanlarından Sacit GÜNBEY, İlçe- belde belediye başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

NECMETTİN ERBAKAN HEPİMİZİN HOCASI

Açılışını yapacakları bulvarın anlamlı olduğunu ifade Başkan Yanılmaz, ’’Bulvarımızın adı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı. Sayın Erbakan, hepimizin hocası. Yurtiçi ve yurtdışında vermiş olduğu mücadele ile Dünya’ya onur bir duruş sergilemiş bir insan. Hocamızın ismi ebediyete kadar bu bulvarda yaşayacak ve gençlerimize örnek olacak. Açılışını yaptığımız bulvarın Elazığ’a ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

ELAZIĞ’I KORUMAK VE YATIRIM YAPMAK GÖREVİMİZ

Elazığ Belediyesi olarak şehri bir bütün olarak geleceğe hazırladıklarını dile getiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Şehirlerin saygın ve ekonomik açıdan güçlü olması, alt yapının modernize edilmesi, çevresel kirliliği gidermeye yönelik önlemler, trafik sorununa yönelik çalışmalar gibi birçok parametrelerle doğru orantılı olarak Elazığ’ımızda çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızda asla şehrin bugününü gözeterek çalışma yapmıyoruz. Gelecek 50-100 yılı gözeterek projelerimizi ona göre hazırlıyoruz. Bu şehir bizlere sizlerin emaneti. Bu şehri en iyi şekilde korumak, kollamak, yatırımları yapmak bizim en asli görevimiz. Yollar bir şehrin geleceğe olan çıkış noktası. Bu çerçevede 2014 yılından bu güne kadar 562 bin metrekarelik yeni yol yaptık. 605 bin 50 metrekarelik alanda yollarımızın vasfını değiştirdik. Yolları genişletip büyüterek 3 şeritli yollar haline getirdik” diye konuştu.

“YOLLARI BÖLÜP, GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİK”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın Elazığ’a hayırlı olmasını dileyen Başkan Yanılmaz, “2014 yılında aziz şehir Elazığ’a hizmet sevdasıyla yola çıktık. Hedefimiz marka şehir Elazığ. Hedefimiz en yoksul en fakir insanın dahi kolay yaşamasını sağlayan yatırımları bu şehre kazandırmak. Elazığ 4 yıl önceki Elazığ değil. Çalışarak bu günlere getirdik. Elazığ bugün dünden bir adım daha önde. Ve yarın bir adım daha öne çıkacaktır.” diye konuştu.

TRAFİK YOĞUNLUĞUNA ALTERNATİF ÇÖZÜM

Şehir merkezindeki trafik yoğunluğuna alternatif çözümler üretmek amacıyla başta Zübeyde Hanım Caddesi olmak üzere şehrin trafik yükünü kuzey eksenli olarak kaydırarak, şehir içi trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın şehirlerarası yol kalitesinde olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti: “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı ile Çaydaçıra Mahallesi’ni Zafran’a, Zafran Mahallesi’ni Yeni Mahalle’ye, oradan eski Askeri Hastane’ ye, Harput Yolu’na ve oradan da Şehir Hastanesi’ne bağladık.Yine bu bulvar ile Keban, Baskil, Ağın ilçelerimiz ile Hilalkent, Abdullahpaşa, Cumhuriyet, Ataşehir ve Sürsürü mahallelerinden şehir hastanesine gitmek isteyen hemşerilerimizi kent içine girmeden süratli ve emniyetli bir şekilde şehir hastanesine gitme imkânı sunuldu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı, iğne ile kuyu kazarak inşa edildi. Biliyoruz ki iman varsa imkân da vardır. Hayli meşakkatli bir çalışma sonucu şehirlerarası kalitede bir yolu şehrimize kazandırdık. İş makinelerimiz adeta arı gibi çalıştılar. Bulvar altyapı çalışmaları kapsamında 6 adet menfez yapımı gerçekleştirildi.’’

BULVAR İKİ ÖNEMLİ BULUŞMA NOKTASINI SAĞLAYACAK

Erbakan Hocanın adına açılan bulvarın açılışında bulunmanın onur ve gururunu yaşadığını ifade eden Ak Parti Adana Milletvekili Necdet ÜNÜVAR, “Yollar bir ulaştırma hizmeti aynı zamanda bir buluşturma hizmeti. Bu bulvar iki önemli buluşma noktasını sağlayacak. Türk siyasetine hizmet etmiş değerli bir insanın adıyla buluşacak aynı zamanda sadece Elazığ için değil Türkiye sağlığı için çok önemli olan şehir hastanesine buluşturma noktası olacak” diye kaydetti.

 

MERHUM ERBAKAN’IN ELAZIĞ’A AYRI BİR SEVGİSİ VARDI

Merhum Necmettin ERBAKAN’ın Elazığ ve Elazığlılarla son derece kuvvetli bir bağa sahip olduğuna dikkat çeken Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih ERBAKAN ise yaptığı açıklamada, “Merhum Erbakan’ın Elazığlılara ayrı bir sevgisi vardı. Elazığ’ın manevi özelliğini ve değerini çok iyi bilen bir kimseydi. Elazığ’ın imanın kalesi olarak her zaman tanımlamıştı. Elazığ’ımıza “Hünkar Mahfili” tabirini layık gören yine Erbakan hocamızın kendisi olmuştu ve başbakan olduğunda da ilk yurt içi gezisini Elazığ’ımıza yapmıştı.‘’ dedi.

SEVGİ KARŞILIKLIYDI

Fatih Erbakan, “Erbakan hocamızın Elazığ’ımıza ve Elazığlılara olan bu muhabbeti, sevgisi tek taraflı değil karşılıklıydı. Yıllar boyunca Elazığlılar onu bağrına bastılar. Milli Görüş hareketine, Erbakan hocamızın siyasi çalışmalarına Elazığlılar en büyük desteği verdiler” diye aktardı.

MÜCAHİT YANILMAZ HER ZAMAN NECMETTİN ERBAKAN’IN YANINDAYDI

Fatih Erbakan, ’’Bu açılışın Elazığ’a hayırlar getirmesini diliyorum. Sayın Mücahit Yanılmaz’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Mücahit Yanılmaz çocuk yaşlardan itibaren ailesi ile birlikte Erbakan hocamızın her zaman yanındaydılar. Şimdi de vefa borcunu ortaya koyuyor. Allah kendilerinden razı olsun.’’ dedi.

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ FAALİYET YAPAN BİR ANLAYIŞA SAHİP

Ak Parti Belediyeciliğin bugünü düzenleyen tanzim eden bir anlayışa sahip olmadığını vurgulayan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Elazığ Milletvekili Ömer SERDAR, “Ak Parti belediyeciliği gelecek kuşaklarında haklarını, hukuklarını gözeterek faaliyet yapan bir belediyecilik anlayışıdır. Bu anlayıştır ki bu hareketin lideri olan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 1994 yılında bir belediyecilik faaliyetiyle yereli tanzim edip oradan ulusalı tanzim oradan da küresel dünyada söz sahibi yapan bir hareket haline dönüşmüştür” diye belirtti.

Konuşmaların ardından il Müftüsü Yusuf SARIKAYA’nın dua etmesiyle birlikte protokol üyeleri tarafından bulvarın açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri Elazığ Belediyesi’ne ait otobüse binerek Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Bulvarı’nda tur atmasıyla açılış töreni sona erdi.