HİZMETLER MUTLU EDİYOR

Elazığ Belediyesinin Hizmetlerini Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak vatandaşlara sorduk

HİZMETLER MUTLU EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin  2014’ten 2018 yılına kadar yapmış olduğu  çalışma seferberliğini Hakimiyet Gazetesi olarak gündeme getirmiştik.

Bulvarlardan, altyapıya, kent estetiğinden sosyal projelere ve her anlamda yapılan hizmetler ile Elazığ’ın çehresinin değiştiğini ifade etmiştik.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın şantiye belediyeciliği ön plana çıkararak başlattığı çalışmalar,üç katlı ve 6 ana bulvarı birbirine bağlayan Orduevi Katlı Kavşağı, İstasyon Altgeçidi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın da  tamamlanarak hizmete girmesini şantiyeci belediyeciliğinin en güzel örneği olmuştu.

Hakimiyet Gazetesi olarak Elazığ Belediyesinin yapmış olduğu hizmetleri Elazığlı vatandaşlara sorduk.

İşte Elazığlı vatandaşların Elazığ Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri ile alakalı düşünceleri.

ABDULLAH GENÇ; “Yol yapımı çalışmalarında Elazığ’da bayağı ilerleme var. Yollar, alt geçit ve üst geçitler iyi bir noktaya geldi. İstasyon Caddesi, Orduevi yolları rahatladı. Ben yeraltı geçitlerini çok önemsiyorum. Belediye başkanı da yol yapım çalışmaları konusunda amaçlarını söylemişti. Bir de Harput’a teleferik başkanımızın istekleri arasında.

Belediye başkanı muhtarlarla da sık sık bir araya geliyor. Fakat muhtarlar çok fazla sıkıntılarımızdan bahsetmiyor sanırım. Muhtar ve belediye başkanı mahallelerdeki sorunları daha detaylı şekilde konuşmalı. Çevre kirliliğine vatandaş da sebebiyet veriyor. Vatandaşlarında çevre kirliliğine kaşı bilinçli olması gerekiyor. Bazı çalışmalar daha da iyileştirilebilir. Şehrin eksikleri tabi var. Örneğin araç parkları çok sıkıntılı. Otopark soruları çözülmeli. Araç sayısı ilimizde artıyor, park sıkıntısının çözülmesi lazım.

Elazığ’da mesire alanları ve parklara yönelik yatırım yoktu yıllardır. Mesela Kültürpark, yıllardır Elazığ için bir ihtiyaç değil miydi? Cip Barajı Mesire Alanı ve Fethi Sekin Mesire alanları yapıldı. Ben Fethi Sekin’i özellikle daha çok beğendim. Doğukent tarafına doğru da bu tarz park ve mesire alanları yapılsa, çok daha iyi olur. Yenilikler şehrin her tarafına yayılırsa vatandaş da memnu olur.”

AHMET DEMİRTAŞ; “Harput, bizim alnımızın akı, maneviyatımız, özümüz, medeniyetimiz, kültürümüz. Harput demek, Elazığ demek. Harput gibi tarihi mekanların temizliğine çevre düzenlemesine daha çok dikkat etmek lazım. Park sorunu da Elazığ’ın gündeminde. Çay ocaklarının da cadde ve sokaklara taşması vatandaşın tepkisine neden oluyor.Bu konuların daha fazla denetlenmesi lazım. Sokaklarda araç park edecek yer yok. Memleketimizde ciddi anlamda park sorunu var, bunun üstüne gitmek lazım.

Memleketimiz için yapılan iyi hizmetler de var. Halka hizmet hakka hizmettir sonuçta. Ben Çaydaçıra’da oturuyorum. Böcek ve haşerelerden çok rahatsızım. İlaçlama yapılıyor fakat bir etkisi yok. Mahallemizde çevre kirliliği de oldukça fazla. Evet, bunun sorumluluğunu sadece yetkililere yıkmamak lazım.Vatandaşların da çevreyi kirletmemesi gerekiyor. Ama bu konuda biraz daha sıkı önlemler alınmalı. Belediyemizle, şehrimizle örnek olmamız gerekir. ELBÜS’lerle, alt geçitlerle, yollarla nasıl gurur duyuyorsak, çevre düzenlemesi ve temizlikte de örnek olmamız gerekir. Yeni biten yollar da denetlenmeli ve kontrol edilmeli.

Halkın daha sağlıklı alışveriş yapabilmesi için pazarların denetlenmesi, vatandaşın bu konuda mağdur edilmemesi gerek. Şehrimize önemli yatırımlar var. Yalnız bahsettiğim pazar, otopark, temizlik, ilaçlama sorunlarının da halledilmesi önem arz ediyor. İsteklerimiz, şehrimiz için. Bunlar düzeldiği takdirde şehrimize bir katkı olacak. Bu nedenle bir vatandaş olarak eksiklikleri dile getirmek istedim. Yetkililerin de dikkate almasını umuyorum.

HİKMET ÇELİK,’’Elazığ Belediyesinin hizmetlerini bir vatandaşlar olarak beğeniyorum.Çevre yolları,kavşaklar ve sosyal projeleri ile büyük bir mesafe kat etti.Geçmiş dönemler ile kıyasladığımız da her belediyenin kolay kolay hayata  geçireceği  projeler değil.Belediye Başkanını takdir etmek lazım.

Bugün bir TOKİ’den araçla girip Zafran’dan çıkmak 1 dakikaya düştü.Bu projeler kolay değil.Ben Yeni Mahallede oturuyorum.Mahallemiz içinde önemli projeler yapılıyor.Hakkını yememek lazım.Önemli hizmetler yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor.

İLHAMİ YEŞİLKAYA:’’Elazığ Belediyesi’nin hizmetlerini beğeniyoruz.Genel olarak baktığımız da sıkıntılı bir durum yok.Eksiklikler mutlaka vardır.Ama yapılan hizmetlerin birçoğu Elazığ’ın ihtiyaçlarını karşılamıştık.Özellikle kavşaklar,Çevre yolu ve dinlenme yerleri Elazığ’a değer katmıştır.

Hepimiz Elazığ’da yaşıyoruz.Siyasi Görüşlerimiz farklı olabilir ama yapılan hizmetleri inkar edemeyiz.Bir vatandaş olarak hizmetlerden memnunum.Eksiklikler  yok mu?Tabiki var.Ama geçmişe göre Elazığ Belediyesi çok iyi  yerler de.’’dedi.

YARGIÇ DEMİR: Elazığ Belediyesinin genel olarak hizmetlerinden memnunuz.Hakkını teslim etmemiz lazım.Mücahit Yanılmaz önemli hizmetlere imza attı.Özellikle kapalı çarşı da temizlik konusunda çok hassas.Genel anlamda yapılan hizmetleri zaten anlatmaya gerek yok.Altgeçitler,kavşaklar,dinlenme yerleri yapıldı. Bu hizmetler Elazığ’a büyük katkı sağladı.Eksiklikler mutlaka vardır.Özellikle kapalı çarşının projesi yapıldı.İnşallah en kısa zaman hayata geçerse biz esnaflar da mutlu olacağız.

BİLAL ALPDOĞAN:Elazığ Belediyesi’nin genel olarak hizmetleri iyi.Bir vatandaşlar olarak takip ediyorum.Elazığ son yıllar da yerel hizmetlerde büyük mesafe kat etti.Mutlaka bir takım eksiklikler olabilir.Özellikle Yeni Mahallede bir çocuk parkının olmaması büyük bir eksiklik.İnşallah merkezde bulunan mahalleler de birkaç eksiklik giderilirse daha iyi olur.Ama genel olarak hizmetlerden memnunuz.

MURAT ÖZCAN:Elazığ’ın bir altyapı sorunu var.Temizlik sorunu var diyemeyiz.Sadece Belediyenin görevi değil.Biz vatandaşlar olarakta bulunduğumuz çevreyi temiz tutmak ile görevliyiz.Elazığ Belediyesinin genel olarak hizmetleri iyi.Ama dediğim gibi Altyapıya biraz daha önem vermek lazım.Özellikle yağmurlu günlerde bu sorun daha da fazla ortaya çıkıyor.

CENGİZ TÜRK:Belediyenin en önemli hizmeti çevre yolu hizmeti.Belki o kadar ön plana çıkmıyor ama Elazığ’a yapılan en önemli hizmetlerden birtanesidir.Kuzey Çevre yolunun ve Teknokent yolunun açılması ulaşıma rahatlatmıştır.Elazığ Belediyesinin hizmetleri gerek ulaşım gerekse sosyal yaşam alanlarında  örnek olmuştur.