HİZMETİMİZ ÇOK, BORCUMUZ YOK

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, ''Yurtbaşı Belediyesi Türkiye'nin en zengin Belde Belediyesidir. Hipodromun, Belediyemize yılda 8 Milyon TL katkısı var.'' dedi.

HİZMETİMİZ ÇOK, BORCUMUZ YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Yurtbaşı Belediye Başkanı Mustafa Ergin’in vefatının ardından Beldenin yeni belediye başkanının seçilmesi için belde belediye meclis üyeleri oy kullanmıştı.

AK Parti, belediye başkan adayı olarak belde belediye meclis üyesi Yasin Yılmaz’ı belirlemişti. Yapılan seçim oylaması sonucunda beldenin yeni belediye başkanı Yasin Yılmaz olmuştu.

20 Mart tarihinde görevine başlayan Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’ın çalışmalarını Hakimiyet Gazetesi olarak yerinde inceledik.

BAŞKAN YILMAZ, HAKİMİYET GAZETESİNİ AĞIRLADI

Elazığ’ın önemli beldelerinden biri olan  ve hipodromun bulunduğu  Yurtbaşı Beldesi önemli hizmetler ile buluşmaya devam ediyor.

Yurtbaşı Beldesi Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, göreve başladığı günden itibaren önemli hizmetlere imza atmaya başladı.

Başkan Yılmaz’ın ilk hizmeti Yurtbaşı Belediyesi’ne iki otobüsün alınmasını sağlamak oldu.

Alınan yeni otobüsler vatandaşların hizmetine sunulurken yeni hizmetleri de beraberinde getirdi.

Yapılan çalışmalar ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Başkan Yasin Yılmaz,’’8 ay gibi kısa bir süre önemli işlere imza attık.Hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor.’’dedi.

PERSONELİMİZİN 5 AYLIK İÇERDE KALMIŞ MAAŞLARINI ÖDEDİM

Başkan Yılmaz,’’20 Mart tarihinde göreve başladım.Yurtbaşı Elazığ’ın önemli beldelerinden biridir.Göreve geldiğim zaman personelimizin  5 aylık maaşları içerdeydi.Yani ödenmemişti.İlk olarak bu sorunu çözdüm.Şuan itibari ile personelimizin Belediye’den alacağı yok.Yine Belediyemizin 5 Milyon TL borcu vardı.Bu borcu da ödedik.Borcumuz yok.Kasamız da paramız da var.’’dedi.

YENİ OTOBÜSLER VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDE

Başkan Yasin Yılmaz,’’Göreve geldikten sonra 2 tane yeni otobüs aldık.Maliyeti bize 1 Milyon 100 Bin TL’dir.Yeni itfaiye aracı aldık.Yeni bir kamyon aldık.3 tane yeni sondaj vurduk.Su sorunu beldemiz için önemli bir konuydu.Yaklaşık 10 yıldır bu sorun devam ediyordu.Kırsal alanda bulunan evlerde devamlı yaz aylarında su kesiliyordu.3 sondaj vurduk ve sorun bitti.Artık beldemizde su sorunu kalmadı.Sondajların tanesi bize 200 Bin TL’ye mal oldu.’’dedi.

MOBESELERİ TAKARAK AKTİF HALE GETİRDİK

Yurtbaşında çevre düzenlemesine büyük bir önem verdiğini ifade eden Başkan Yılmaz,’’Merkez camimizin çevre düzenlemesi bitti.Maliyeti 200 Bin TL’ye yakındır.Merkezimizde havuz ve çeşmeler yaptık.Mobese kameralarımız yoktu.Yaptığımız çalışmalar neticesinde Mobeseleri taktık.Beldemizin önemli eksiklerine çözüm bulmak için devamlı çalışma halindeyiz.’’diye konuştu.

YOL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Yurtbaşında yol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Başkan Yasi Yılmaz,’’Gurbet Mezra dediğimiz bir bölge var.O yol yıllardır sorunluydu.Yolumuz yaparak hizmete sunduk.Bu sorunu da çözdük.Şuan 5-6 yol çalışmamız ekiplerimiz tarafından yapılıyor.Ak Mezra dediğimiz bir bölge vardı.Her yağış sonrası sorun oluyordu.Köprü yaparak sel sonrası oluşan problemler çözüldü.’’dedi.

YURTBAŞI BELEDİYE EN ZENGİN BELDE BELEDİYEDİR

Hipodromun Yurtbaşı için önemli bir kaynak olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz,’’Hipodromun geliri bizim için çok önemli.Yılda 8 Milyon TL belediyemize katkı sağlıyor.Bu gelir yerinde kullanılırsa Belediyemizin parası asla bitmez.Elazığ’ın en zengin Beldesi Yurtbaşıdır.Şuan borcu olmayan Türkiye’deki tek Belde Belediyesi Yurtbaşı Belediyesidir.’’dedi.

BELEDİYEMİZDE 174 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Yurtbaşında 174  Personelin görev yaptığını ifade eden Başkan Yasin Yılmaz,’’Personel sayımız oldukça yüksek.Zamanında bu işçiler alınmış.Bizlerde kimsenin ekmeği ile oynamadık ve çıkarmadık.Bunun dışında göreve gelir gelmez personelimizin maaşlarına yüzde 15 zam yaptık.2400 TL maaş alıyorlar.’’dedi.

TEKRAR  HİZMET ETMEK İSTİYORUM

2019 seçimlerinde Yurtbaşına tekrar hizmet etmek için aday olmak istediğini belirten Başkan Yılmaz,’’Partimiz uygun görürse tekrar aday olmak istiyorum.Yurtbaşına hizmet etmek benim için büyük bir gururdur.’’dedi.

YENİ BELEDİYE BİNAMIZI YAPACAĞIZ

Tekrar Belediye Başkanı olarak seçildiğinde Yurtbaşına yeni bir belediye binası kazandıracaklarını ifade eden Başkan Yılmaz,’’Mevcut Belediyemizin binası oldukça eski.Yıllardır aynı binada hizmet veriyoruz.Kazancımız var.Bu nedenle yeni bir bina yapacağız.Yer olarak ise beldemiz de bulunan eski bir sağlık ocağı var.Kavşağın orda bir yer var.Orayı düşünüyorum.Yada belediyemize ait 5 dönümlük bir yerimiz var.Oraya da yapabiliriz.’’dedi.

HALI SAHA YAPACAĞIZ

Başkan Yılmaz,’’Yurtbaşında spor tesisimiz yok.Gençler spor yapmak için Yazıkonak ya da Akçakiraz’a gidiyor.Beldemiz de halı saha yapacağız.Şeker Fabrikasının yan tarafında bir arazi var.Halı sahayı oraya yapmayı düşünüyorum.’’diye konuştu.