HİZMETİ ELEŞTİRMEK

HİZMETİ ELEŞTİRMEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı bir bakış açımız ve değer yargımız var bizim. Bir şehirde ve ülkede yaşarız. Mensubu olduğumuz bir zihniyet ve siyasi görüşümüz vardır. Bizim görüşümüzün hem genelde hem de yerelde başarılı olmasını isteriz ve bizi yönetmelerini arzu ederiz.

Buraya kadar her şey normal ve doğru. Ama ola ki bizi yöneten ve  bizim  gönül verdiğimiz siyasi parti aynı  düşünce de değilse o zaman gelen hizmetleri bile eleştirmekten, küçümsemekten geri durmayız.

Bir insan kendisine  de faydası dokunacak bir hizmetin şehrine gelmesinden rahatsız olur mu? Normalde olmaması lazım. Hele hele şehir sevdalısı olunursa hizmetin kimden gelirse gelsin memnun olması gerekirken ne yazık ki yeni moda; “benim partim getirmedikten sonra hizmetin de bir anlamı yok, canı cehenneme”” anlayışı.

Teşvikte 6. Bölgede kalmak bile birilerinin eleştirisine muhatap oluyorsa, aylardan beri bu konuda yapılan istek ve taleplerin karşılık bulmasına rağmen bu başarı yok sayılıyorsa burada farklı bir duygu ve durum bozukluğu var demektir.

Ne diyor ilahi mesaj: “Bir topluluğa karşı duyduğunuz kin, sizi adaletten saptırmasın”. Ayet bizi,  adil olmaya çağırıyor. Bir topluluğa duyduğunuz öfke ve kin gözlerinizi bağlamasın diyor.

Şimdi gel de şehre gelen önemli bir hizmeti beğenme, burun kıvır, olayın aracılarını yok say, onların gayretlerini görmezden gelmeye davam et.

Tüm bunlara da razıyız aslında. Her şeyi geçtik. Beğenme ve  sevme. Kin duy, nefret et.  Ama bu şehre sahip çık bari.

Hani sahipsiz diyordun ya şehir için. Bari sen gelen hizmeti eleştirmeyerek sahip çık bu şehre. Lüzumu yok teşekkür de etme. Senin teşekkür edeceğin ve selam çakacağın yerlerin kimler ve nereler olduğunu bu şehrin sağduyulu sakinleri biliyor ve görüyor zaten.

Bağnazlığın  insanı getirdiği nokta ne kötü değil mi? Anlaşılan siz bu gidişle daha çok üzülecek ve hizmetlerin gelişinden rahatsız olacaksınız.

Demek ki birileri bir şey biliyormuş ki konuşuyormuş.