HİZMETE GİRİYOR

Baskil'de 2017 yılında temeli atılarak yapımına başlanan Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezi,Eylül ayında hizmete giriyor

HİZMETE GİRİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Elazığ'ın Baskil ilçesinde Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezi’nin yapımına devam ediliyor.

Elazığ Caddesi’nde merkezin inşası için yürütülen çalışmalar da sona gelindi.

2017 yılında temeli atılan Kültür Merkezi binasının 1 ay sonra tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

BİR AY SONRA HİZMETE GİRİYOR

Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezde bin kişilik çok amaçlı salon, konferans salonu, nikah salonu, kütüphane, tiyatro salonu, mescit, idare binası bulunuyor.

 3 BİN 500 METREKARE KAPALI ALAN

3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip merkezin Eylül ayında açılması planlanıyor.

Baskil ilçesinin kültür merkezi ihtiyacı olması nedeniyle,  yapılacak kültür merkezinin son teknoloji ile donatılarak her türlü etkinliğe ev sahipliği yapması planlanıyor.

MALİYETİ 3,5 MİLYON TL

Kültür Merkezinin maliyeti yaklaşık 3,5 Milyon TL. Yapılacak merkezde idari bina, kafeterya, nikah salonu ve bin kişilik çok amaçlı bir salon bulunacak.

AÇILIŞI YAPILACAK

Baskil ilçesinde Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezinin tamamlanmasının ardından açılışı yapılacak.

Etkinlikler düzenlenerek maneviyatına uygun programlar ile  halkımızın hizmetine sunulacak.

KÜLTÜR MERKEZİ BASKİL’İN EN BÜYÜK İHTİYACI

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, “Kültür Merkezi  sosyal ve kültürel hayat bakımdan Baskil’in ihtiyaç duyduğu ve önemli bir yatırımdır. Bu nedenle bu projeye çok büyük bir önem verdik.’’ dedi.

ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATACAK

Akmurat, ’’3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip merkezin Eylül ayında hizmete girmesini planlıyoruz. Kültür Merkezinin maliyeti yaklaşık 3,5 milyon TL civarında. Hizmete girdiğinde Baskil için önemli hizmetlere imza atacak.

BASKİL’E HAYIRLI OLSUN

Başkan Akmurat, “Hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Baskil’imizin gelişmesi ve kalkınması için bütün çabamızı gösteriyoruz. Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezimiz şimdiden ilçemize ve ilimize hayırlı olsun. Sadece yol ve asfalt hizmetimiz ile değil sosyal belediyecilik hizmetlerimiz ile de ön plana çıkıyoruz.’’ diye ifade etti.

MÜCAHİT YANILMAZ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan İhsan Akmurat, İlk etabı Elazığ Belediyesi tarafından yapılacak olan park ve mesire alanı ile ilgili de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Başkan Akmurat yaptığı açıklamada, “İlk etabı Elazığ Belediyesi tarafından yapılacak olan park ve mesire alanı yapım işine başladık. Tamamı bittiğinde yaklaşık 20 bin metrekare (20 dönüm) alana yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, gençlerimiz için halı ve basketbol sahası, soyunma adası ve kafeteryası ile sosyal yaşam alanını ilçemize kazandırmış olacağız. Desteklerinden dolayı Sayın Mücahit Yanılmaz’a ve ekibine teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun.’’ dedi.