HİZMETE DEVAM

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/ Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Odası Başkanı Şevket TORAMAN yapılan seçim ve yapacağı projeler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

HİZMETE DEVAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SEÇİMLERİMİZ GÜZEL GEÇTİ

Toraman yaptığı açıklamada,’’Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası genel kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan Genel Kurul sonucumuz hepimize hayırlı olsun.Bana oy veren,vermeyen herkese kapım sonuna kadar açık. Tabi ki 2014 yılından bugüne kadar olan zamanımız da  esnafımızla güzel günler geçirdik, esnafımızla diyaloglarımız çok güzel.Seçim ise çok güzel geçti sonucu da güzel oldu.’’dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN DESTEĞİ İLE ÇÖZÜM ÜRETTİK

 

Toraman,’’Yerel basınımız bu süreç içerisinde bizlere destek oldu.Büyüklerimizin de desteğini görmek bizleri oldukça mutlu ediyor.Üyelerimizin ve ilimizin birçok sorununun çözümünde müşterek hareket ettik.Toplu taşıma sektörünün yaşamış olduğu sıkıntıların çözümü için yapmış olduğumuz girişimlere Sayın Belediye Başkanımızın da desteği ile çözüm ürettik.Sıkıntımız; kamyoncu esnaflarımızla ilgili,ama şu son bir hafta içerisinde olumlu gelişmeler var diyebilirim.685 oda başkanının çalışmaları,federasyonun, bakanlığımızın,bağlı olduğumuz birimin, K belgesiyle ilgili çalışmaları sonucunda ücret konusunda anlaşılarak fiyat daha uygun hale getirildi.

K belgelerinin devir hakkının birinci,ikinci,üçüncü şahıslara artık devredilebilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.’’dedi.

 

 

BAKANIMIZ DESTEK VERİYOR

 

Şevket Toraman,’’Bu süreç içerisinde  kamyoncu esnafımızda  hareketlilik başladı. Yaşlandığı zaman devir hakkına sahip olabilecek. Bakanımız bu konuyla ilgili bizlere destek veriyor ve problemlerimizi biliyor.

Şu an halk otobüsleriyle ilgili problemlerimiz var. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ücretsiz toplu taşıma araçlarından yararlanmaları esnasında problem yaşıyoruz.Dağılım yapılırken ihtiyaç sahibi faydalansın deniyor ama durum göründüğü gibi değil.İhtiyaç sahipleri alsın ama durumu iyi olan vatandaşlarımız yararlanınca haksızlık oluyor.Dağılım yapılırken mağdur olan faydalansın diyoruz ama nafile.’’diye ifade etti.

 

BELEDİYEMİZLE GÖRÜŞME HALİNDEYİZ

 

Toraman son olarak,’’ Zamla ilgili talebimiz var belediyemizle görüşme halindeyiz. Her şey zamlandı hepimiz görüyoruz.Geçen yıl oda kayıtlarımız farklıydı bu yıl farklı. Asgari ücret artınca o da haliyle artıyor. Biz esnafımızı asla yalnız bırakmayacağız her zaman onların yanındayız.

Sayın Cumhurbaşkanı' mıza sonsuz teşekkürler. Bu arada ÖTV den tüm esnafımız faydalanıyor.Ticari araçlara tanın ÖTV muafiyetiyle birlikte taksici esnafımız rahatlamış oldu.Faizsiz krediler veriliyor. Hükümetimizden  talep ettiğimiz her şeyimize  cevap alıyoruz.

Ben,30 yıldır bu şehrin bütün birimlerinde ve yönetim kurulunda hizmet verdim.’’dedi.