HİZMET DEVAM EDİYOR

Arıcak İlçesi Belediye Başkanı Ferit Yıldırım Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, ''10 yataklı entegre hastanemiz yeni yılda hizmete giriyor.'' dedi.

HİZMET DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ’ın önemli ilçelerinden biri olan Arıcak’ta yapılan hizmetleri ve eksiklikleri Hakimiyet Gazetesi olarak inceledik.

ELAZIĞ’A 100 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Arıcak İlçesi Elazığ il merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıktadır. 1972 yılında Belediye olmasından sonra 1987 yılında ilçe olan Arıcak’a halen belediye olan Erimli, Bükardı ve Üçocak kasabaları ile 26 köy bağlıdır.

 

ARICAK İLÇESİ TARIM VE HAYVANCILIKLA GEÇİNİYOR

İlçe topraklarının çoğunluğu dağlıktır. İlçe ekonomisi tarıma ve özellikle hayvancılığa dayanmaktadır. İlin en yüksek dağı olan 2517 metre rakımlı Hacı Ali Dağı ilçe sınırları içerisindedir. Dicle Nehri’nin kaynağını oluşturan Mirvan Çayı ilçe merkezinden geçer. Yaz aylarında bu çayın kıyıları mesire yeri olarak tercih edilir. Ayrıca ilçenin Erimli Kasabasında enfes doğal güzelliğe sahip bir şelale bulunmaktadır.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ’’2014 yılında belediye başkanı olarak seçildim. Demokrat Parti’den belediye başkanı olarak seçildikten sonra, Ak Parti’ye geçtim. Arıcak İlçemizde önemli hizmetler yaptık. Vatandaşlarımızın istekleri ve talepleri doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor.’’ dedi.

 

ENTEGRE HASTANEMİZ HİZMETE GİRECEK

Başkan Yıldırım, “Başkanlığım dönemimde içme suyu şebekemizin komple yeniledik. İlçemizin bir hastane ihtiyacı vardı.10 Yataklı entegre hastanemiz yılbaşında hizmete girecek. Yine ilçemizin karayolu ile alakalı çalışmalar başlattık. 2 yıldır devam ediyor. Arıcak ilçemizde sosyal yaşam merkezi projemizi yaptık. Çevre düzenleme işleri kaldı. 2 hafta sonra tamamlanacak.’’ dedi.

HALK PAZARIMIZI KURDUK

Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, ’’Halk Pazarını kurmadan önce esnaflarımız ile konuştuk. Böyle bir düşüncemiz var diye. Esnaflarımız bizim bu düşüncemize katıldılar. Bu pazarımızı yaz aylarında açık. Kapalı alanımız olmadığı için kışın açık değil. Halk pazarımızın da köyde yaşayan vatandaşımızın sebzesini ve meyvesini getirerek satıyor. Süt ürünleri ve peynir gibi ürünlerde satışı yapılıyor. Vatandaşlarımız memnun.’’ dedi.

 

TEKRAR ADAYIM

2019 Yerel seçimlerinde tekrar aday olmak istediğini ifade eden Başkan Yıldırım, “Arıcak ilçesine hizmet etmek için tekrar aday olmak istiyorum. Ak Parti uygun görürse, vatandaşlarımızın da desteğiyle ilçemize hizmet etmeye devam etmek istiyorum.’’ diye konuştu.

 

VAKIF ARAZİSİ SORUNUNU ÇÖZDÜK

Başkan Yıldırım, 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday olup seçildikten sonra eksiklikleri tamamlayacaklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti, ’’İlçemizde bulunan tarım arazisinin yüzde 70’i vakıf arazisiydi. 600 yıllık bir sorundur. Biz şuan bu sorunu çözmek için çabalıyoruz. Son aşamaya gelindi. Mahkeme kararı aldıktan sonra inşallah bu sorun çözülecek. Cüzi bir miktar bedel ödeyerek vatandaşlarımız tapularını alacak.’’ dedi.

SULAMA PROJEMİZ VAR

Başkan Yıldırım, “Arıcak ilçesinin can damarı olan bir sulama projemiz var. Özel İdare Ağından düşürerek, DSİ’ye devrini yaptırdık. İhalesi yapıldı. Bedeli 30-35 Milyon Liralık bir projedir.90’lı yıllarda Arıcak’ta bir sel felaketi olmuştu.4 ev ve 11 insanımız hayatını kaybetmişti. Bu konuyla alakası taşkın koruma projemiz var. İhaleye gitti. Döviz dalgalanmasından dolayı şuan durduruldu. İlerleyen zamanlarda tekrar başlayacak.’’ dedi.

 

YENİ HİZMET BİNAMIZI YAPACAĞIZ

Başkan Yıldırım, “Önümüzdeki dönem tekrar seçildiğimde takdir de yeni bir hizmet binası yapacağız. Yakında bir Gençlik Merkezi için başvurumuz olacak. Elazığ Belediyesinin destekleriyle bir park yapıldı. İstinat ve yol genişletme çalışmalarımız devam edecek.’’ dedi.

 

TERS LALE İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ VAR

Başkan Yıldırım, ’’Ters lale için çalışmalarımı devam ediyor. Sayın valimizin talimatı ile girişimler başladı. İlçemizin ekonomisine katkı sağlaması için önümüzdeki dönemlerde çalışmalarımı devam edecek.’’ dedi.