HIZLANIYORUZ

Erkan BAY/Ak Parti Hükümetinin geçmiş dönemlerde hızlı trenin gitmeyeceği şehir kalmayacak sözü yerine getirilmeye başlandı. Bu kapsamda Ak Parti Hükümeti, Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hattı projesi için düğmeye bastı. Malatya -Elazığ arası hızlı tren proje hizmeti alım ihalesi süreci başladı.

HIZLANIYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Hükümeti, 2023'e kadar Türkiye’de 8 bin 500 kilometre hızlı, 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı, bin kilometre de normal demir yolu  sözünü yerine getirdi ve Malatya-Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren İhalesi’nin  tarihi belli oldu.

 

2009'DAN BU YANA 1213 KİLOMETRE YHT HATTI YAPILDI

Ak Parti Hükümeti tarafından, eğim olarak uygun şartların olduğu coğrafyalarda saatte 250 kilometre hızın üzerinde seyahate izin veren yüksek hızlı tren ağları yapılıyor.

Saatte 250 kilometre hıza uygun olmayan coğrafyalarda ise saatte 200 kilometre hıza uygun olarak hızlı tren hatlarını yapılıyor. Şu anda da ülkemizin dört bir yanını birbirine bağlayacak 3 bin kilometrelik hızlı tren ve yüksek hızlı tren hattının  inşa çalışmalarına devam ediliyor.

 

KARAYOLLARI YATIRIMINI GEÇTİ

14 yılda demiryolları altyapısına yapılan yatırımın, karayollarına yapılan yatırımı geçtiği  belirtiliyor.5 bin 277 kilometrelik YHT ve HT hattının etüt-proje hazırlama çalışmasına da devam edilirken  2017 yılı sonuna kadar 2 bin 622 kilometrelik kesimin etüt-proje hazırlama çalışmalarını tamamlanması  planlanıyor.

 

PROJE İHALESİ 12 EKİM’DE

Malatya – Elazığ Demiryolu (Altyapı, Üstyapı, Elektromekanik) Etüt, Proje ve Danışmanlık Hizmet Alım ihale ilanı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. 540 takvim gününde tamamlanacağı belirtilen ihalenin, 12 Ekim 2017 tarihinde Ankara’daki Genel Müdürlük Binasında yapılacağı kaydedildi.

 

İHALE İLANINDA ŞU BİLGİLER YER ALDI

1-Malatya – Elazığ Demiryolu (Altyapı, Üstyapı, Elektromekanik) Etüt, Proje ve Danışmanlık Hizmet

Alımı danışmanlık hizmeti işi için, yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere ön yeterlik

başvurusuna davet edilmektedir.

2-Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde

belirtilen kriterlere göre sıralanmak suretiyle kısa listeye alınarak teklif vermeye davet edilecek

isteklilerin katılımıyla 4734 sayılı Kanunun 5 inci bölümünde yer alan hükümlere uygun olarak belli

istekliler arasında ihale usulü ile ihale edilecektir.

3-Niteliği, türü ve miktarı : Yaklaşık 121 km demiryolu için etüt, proje ve danışmanlık hizmeti

 

YAPILACAĞI YER : Malatya -Elazığ arası

İŞİN SÜRESİ: İşe başlama tarihinden itibaren 540 takvim günüdür.

Hızlı Tren projesinin Diyarbakır’a kadar devam edeceği ve demiryolunun yapılacağı güzergâhta sondaj ve etüt çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

ELAZIĞ’A HIZLI TREN SÖZÜ VERİLMİŞTİ

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamada, Malatya Milletvekili olan Çalık'ın konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde büyük Türkiye sevdasının her alanda büyük projelerle nakış nakış ülkenin her bölgesine işlendiğini aktaran Çalık, şunları kaydetti:"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da vatandaşlarımıza hızlı tren sözü verilmişti. Sivas-Malatya arasındaki hızlı tren proje çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda. Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projeleri için ilk adım atıldı. Projenin ilk adamı olarak Malatya-Elazığ Demiryolu altyapı, üstyapı, elektromekanik etüt proje ve danışmanlık hizmet alımı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartılmıştır. Yaklaşık 121 kilometrelik demiryolu etüt ve proje için 12 Ekim 2017 tarihinde ön yeterlilik teklifleri alınacaktır.’’

 

ELAZIĞ-DİYARBAKIR ARASI ETÜT PROJE İÇİN İHALE İLANINA ÇIKILACAK

Çalık;’’Ardından ise Elazığ-Diyarbakır arasındaki hızlı tren demiryolu etüt proje için ekim ayında ihale ilanına çıkılması hedeflenmektedir. AK Parti iktidarı olarak bir yandan ülkemizdeki ve coğrafyamızdaki terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürürken, diğer yandan da büyük yatırımları bölgemiz insanı ile buluşturmanın da gayreti içindeyiz.’’

SÖZLEŞME İMZALANDI

Malatya hızlı tren projesi, Sivas-Malatya-Elazığ-Diyarbakır güzergâhı kapsamında yer alıyor.

Sivas – Malatya yüksek hızlı tren projesinin en önemli bölümünü Çetinkaya – Malatya kesimi oluşturulurken “Bu hattın “Etüt, Proje Ve Mühendislik” ihalesi yapıldı ve ihale neticelendi.

En avantajlı teklif sahibi firma TCDD Genel Müdürlüğü tarafından davet edilerek sözleşme imzalandı.

PROJENİN DEVAMI İÇİN DE İHALEYE ÇIKILACAK

Sivas-Malatya Hızlı Tren projesinde geriye kalan Sivas – Çetinkaya kesiminde ve projenin devamı olan Malatya – Elazığ – Diyarbakır Hızlı Tren projeleri için de Etüd Proje ihalesine çıkılmak üzere hazırlıklar TCDD Genel Müdürlüğü tarafından bitirildi.