HİSARCIKLIOĞLU VE ARSLAN ODTÜ MEMS'İ ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Elazığ TSO Yönetim Kurulu ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan'ın daveti üzerine ODTÜ Mikroelektromekanik Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni (MEMS) ziyaret etti.

HİSARCIKLIOĞLU VE ARSLAN ODTÜ  MEMS'İ ZİYARET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SAVUNMA SANAYİ İÇİN ÇIĞIR AÇAN TEKNOLOJİLER ÜRETİLİYOR

Merkez'in direktörü Prof. Dr. Tayfun Akın'dan geliştirdikleri teknoloji ve dünyaya ihraç ettikleri katma değeri yüksek ürünler hakkında bilgi alan Hisarcıklıoğlu, “Özellikle savunma sanayimizde çığır açacak teknolojileri üreten MEMS'te emeği geçen tüm akademisyen ve ekibi kutluyorum. Asilhan Başkanımızın daveti üzerine bugün ülkemizin gurur kaynağı bir işletmemizi ziyaret etmekten ve özellikle savunma sanayi için hayati önem taşıyan üretim yapan firmamızla gurur duyduk. Ülkemizin ihtiyacı olan zaten yüksek katma değer üreten MEMS gibi firmalardır. Bir kez daha tebrik ediyor başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.​

5 AYRI AR-GE GURUBU SAVUNMA SANAYİNE ÜRETİM YAPIYOR

MEMS Direktörü Prof. Dr. Tayfun Akın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ın ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek merkez hakkında bilgiler verdi. Akın konuşmasında “Merkezimiz, 2008 yılında kurulmuştur. Mikroelektromekanik Sistemler (MEMS) teknolojisi yeni bir teknoloji olup bu teknoloji sayesinde mikroçipler üzerinde mikroelektronik entegre devreler ve mikromekanik yapılar yapılabilmektedir. Mikroalgılayıcılar, mikroeyleyiciler ve elektronik devre bir çip içinde yapılabilmekte, böylece sistem fiyatı ve boyutları çip kadar ucuz ve çip kadar küçük olabilmektedir. ODTÜ-MEMS Tesisleri, 6 bin metrekare’lik kapalı alana sahiptir. Bunun bin metrekare’lik bölümü 100 Sınıfı ve bin sınıfı ve 300 metrekare’lik bölümü 10 bin sınıfı özel temiz oda alanıdır. Temiz alan içinde 0.35um litografi hassasiyeti ile 4, 6 ve 8 inç çaplı silisyum disk işleme kabiliyeti mevcuttur. Gece görüş için soğutmasız kızılötesi dedektörler, akıllı füze ve stabilizasyon uygulamaları için hassas MEMS ivmeölçer ve dönüölçerler, yüksek performanslı iletişim sistemleri için RF MEMS aygıtlar (anahtar, faz kaydırıcı, anten vb.), sağlık alanında erken teşhise yönelik BiyoMEMS algılayıcılar, taşınabilir elektronik sistemler için MEMS enerji üreteçleri, sağlık sektörü için ultrasonik algılayıcılar; Merkezin faaliyet alanlarıdır. ODTÜ-MEMS altında, Görüntü Algılayıcıları, RF MEMS, Ataletsel Algılayıcıları, MEMS Tabanlı Enerji Hasadı ve BiyoMEMS olmak üzere 5 araştırma grubu bulunmaktadır” dedi.

HEMŞERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’da Hisarcıklıoğlu’na davetlerine icabet ettikleri için teşekkür ederek, “Çok değerli hemşerimiz Sayın Prof.Dr. Tayfun Akın hocamız tarafından kurulan ve bugün Savunma Sanayimize gurur duyduğumuz ileri teknoloji gerektiren ürünler üreten bu merkezi bugün TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyelerimizle ziyaret ettik. Ben öncelikle davetimize icabet ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Akın hocamızın bu merkezdeki tecrübelerini ve ilimizde altyapı çalışmalarını devam ettirdiğimiz SÜHA yapılanmamız için de değerlendirmek istiyoruz. Bu nedenle Sayın Hocamızla sürekli iletişim halindeyiz. Kapısı bizlere sürekli açık olan Sayın Hocamızla gurur duymakta ve başarılarının devamını dilemekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.