HESAP SORULACAK

Ak Parti, oy kaybı yaşanan illeri masaya yatırıyor.  Elâzığ ile birlikte birçok ilde de teşkilatların yaptığı çalışmalar değerlendirilerek gerekli adımlar atılacak.

HESAP SORULACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçim sonuçlarına yönelik itirazlar ve yeniden sayım işlemleri devam ederken, AK Parti seçimden sonra ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına hazırlanıyor.

 

RAPORLAR ERDOĞAN’A SUNULACAK

Yerel seçim sonuçları, YSK süreci ve itirazların değerlendirileceği toplantıda seçimin ardından hazırlanan raporlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. AK Parti anket çalışmasıyla oy düşüş sebepleri ile kıl payı kaybedilen il ve ilçelerde oy kaybının nedenini vatandaşa soracak.

 

DEĞİŞİM YAŞANIR MI?

Ekonomik dalgalanma, kampanyada kullanılan söylem ve bazı illerde vatandaş ile yeteri kadar bir araya gelinmediği gibi birçok konunun yer aldığı raporun değerlendirilmesinin ardından parti kurmaylarından da görüş alınacak. Partide yaşanması beklenen değişimin de bu toplantılarda ele alınabileceği belirtiliyor.

 

TEŞKİLATLAR ÇAĞRILACAK

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti’nin oy kaybı yaşadığı iller ile ilgili detaylı bir toplantı yapılacak. Oy kaybı yaşanan illerin milletvekilleri ve il başkanlarından geniş kapsamlı bir rapor istenecek ve yüz yüze görüşme gerçekleştirilecek. Seçimin kaybedildiği iller başta olmak üzere belirgin bir oy kaybının yaşandığı teşkilatlardan bilgiler alınacak.

 

ELAZIĞ’IN OY KAYBI SORGULANACAK

Ak Parti MKYK toplantısında Ak Parti’ye kurulduğu günden bugüne her dönem güçlü  bir destek veren Elazığ’da 31 Mart yerel seçimlerinde  yaşanan büyük bir oy kaybı da görüşülecek.  Ak Parti’nin 2014 yılı yerel seçimlerinde aldığı 105 bin oya karşılık 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde oyunu yaklaşık 33 bin düşürerek 72 bin oy almasının sebepleri çok boyutlu olarak masaya yatırılacak.

 

SEÇİM SÜRECİNDE UYUMLU BİR ÇALIŞMA YAPILDI MI?

31 Mart seçim sonuçlarının hem ülke genelinde hem de şehrimizde kısa ve uzun vadede ciddi analiz edilmesi gerektiği fikrini üzerine yoğunlaşan Ak Parti Genel Merkezi, yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı ile il teşkilatlarının ve milletvekillerinin uyumlu çalışıp çalışmadığı ve halkın gönlüne girilip girilmediği sorulacak.

 

İL TEŞKİLATLARI DEĞİŞEBİLİR

Elazığ ile birlikte oy kaybının yaşandığı illerin teşkilatları hakkında sunulacak rapor sonucu karar verileceği belirtilirken, birçok il de Ak Parti Teşkilatlarında değişim yaşanabileceği ifade ediliyor. Ayrıca geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde başarılı bir grafik çizen ama 31 Mart Yerel seçimlerinde başarılı bir sonuç ortaya koyamayan, özellikle bayanların ve gençlerin desteğini kaybeden  Ak Parti İl Teşkilat kademelerinde de bir  değişim yaşanabileceği iddia ediliyor.