HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Başak Meral Gündüz/Minibüs şoförlerinin sesi olup mesleğin zorluklarını Pandemi döneminde tecrübeli şoför Lütfü Turhan gazetemize anlattı.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TURHAN; ”Mesleğim babadan kalma diyebilirim ben de devam ettirmeye çalışıyorum. Mesleğimin zorlukları elbette var en önemlisi trafikte acemilerin yaptığı karmaşa ve kurallara uymama. Aslında birbirimize saygımız olsa karmaşa asla yaşanmayacak” dedi.

Turhan; ”Yıllardır dolu dolu giden minibüsler artık kısıtlı yolcuyla gidebiliyor. Minibüs şoförleri için karar kötü ama sağlık için ise uygun bir karar. Bizler de gerekeni yapıyoruz,birkaç kişiyi geçirmemeye çalışıyoruz. Ön koltuklara tek kişi oturtmaya çalışıyoruz. Virüsten kurtulana kadar herkes elini taşın altına koyacak. Vatandaşlarımızdan hiçbir şikayet gelmedi şu ana kadar. Onlar da takip ediyorlar zaten. Fazla yolcu almıyoruz bu duruma alıştık. O yüzden biz de biraz daha rahatız. Zaten acil işi olan rahatlıkla bizlere ulaşabiliyor herkes bu durumdan memnun” dedi.

Turhan ”Her seferden sonra aracımız burada ilaçlanır. Ben kendim de sirke suyuyla her sabah müşterinin dokunduğu yerleri yıkarım, silerim.Minibüslerin içine müşterilerin görebileceği bir yere COVID-19 bilgilendirme afişi kesinlikle asılmalı.Minibüste klimanın iç hava sirkülasyon düğmesi kapalı.Minibüslerin klima hava filtre bakımı düzenli olarak yaptırılıyor. Pencereleri uygun olan her fırsatta açarak, minibüs iç havası temizlenmekte. Her ilk ve son durak arasındaki sefer tamamlandığında sık temas edilen yüzeyler (kapı kolları, kol dayama/kolçaklar, tutacaklar, cam açma düğmeleri, emniyet kemeri tokaları) önce su ve deterjanlı bezle silinmeli, daha sonra da 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu veya en az yüzde 70'lik alkol/kolonya ile dezenfekte edilmekte. Aracı temizlenirken kapılar ve pencereler açık kalmalı. Bu temizlik yolcu olmadığı durumlarda yapılmalı ve sonrasında kuruyana ve koku çıkana kadar havalandırılmalıdır” dedi.