Her gün 6 saat boyunca ellerindeki tesbihler ile yürüyor, satışını yapıyor

Erkan BAY/ Elazığ'da her gün kilometrelerce yol yürüyerek tesbih satan 3 çocuk babası Ergin Koçpınar (50), cadde ve sokaklar da vatandaşlar ile kurduğu diyalog ve sempatikliği ile takdir topluyor.

Her gün 6 saat boyunca ellerindeki tesbihler ile yürüyor, satışını yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılın belirli aylarında Elazığ’a gelerek kendi imkânları ile yaptığı tesbihleri şehrin en işlek yerlerinde gezerek satan Koçpınar, kış aylarında ise İstanbul’da her gün 3 ilçe gezerek satışlarına devam ediyor.

Satışlarının iyi olduğunu ifade eden Ergin Koçpınar,“ Ben aslen Bingöllüyüm.  Yıllar önce İstanbul’a gittim. 3 tane çocuğum var. Onlarda çalışıyorlar. Ben ise tesbih satışı yapıyorum. Tesbihlerimi ben kendim yapıyorum. Tesbihleri evde yapıyorum.” dedi.

 

İSTANBUL’DA GÜNDE 3-4 İLÇE DOLAŞIYORUM

Koçpınar,“İstanbul’da günde 3-4 ilçe dolaşıp tesbih satıyorum. Eminönü, Bakırköy, Üsküdar, Beşiktaş gibi yerlerde satış yapıyorum. Genelde hep geziyorum. Sadece teşbihlerin püskülleri bittiğinde oturup püskül yapıyorum. O zamanlarda biraz dinleniyorum. Benim görevim gezmek. Gezerek satış yapıyorum.”şeklinde ifade etti.

 

BEN TİCARETİ SEVİYORUM

Ergin Koçpınar,“ Yazları Elazığ’a geliyorum. Yurtbaşında evim var. Elazığ’da olduğum zamanlar da boş durmuyorum. İşlerimden memnunum. Satışlarım çok şükür iyi. 3 tane oğlum var. Onlarda çalışıyorlar. Ben ticareti seviyorum. Boş durmuyorum.” dedi.