HEP UNUTUYOR…

ELAZIĞ BELEDİYESİ ARALIK AYI MECLİS TOPLANTILARI DEVAM EDERKEN MHP MECLİS ÜYESİ BEHÇET SUSMAZ'IN 2016 YILINDA KENDİSİNİN DE OYU İLE KABUL EDİLEN ZAFRAN'DAKİ İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİ BÜYÜK BİR USULSÜZLÜK GİBİ İFADE ETMESİNİN ARDINDAN YİNE GEÇEN DÖNEM BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLAN MEHMET TÜGEN'DEN BELGELİ İSPATLI YANIT GELDİ

HEP UNUTUYOR…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantılarının birinci gününe MHP meclis üyesi Behçet Susmaz’ın açıklamaları damgasını vurmuş ve geçmişte belediye meclisinin bile haberi olmadan imar planlarında büyük bir usulsüzlük olduğu yönündeki beyanları şehirde yoğun bir şekilde konuşulmaya başlanmıştı.

MHP Belediye Meslis üyesi Behcet Susmaz, birinci gün oturumda söz alarak Zafran Mahallesi’ndeki bir adada, Belediye meclisi, belediye imar komisyonu ve ilgili birimlerin haberi olmadan plan notlarında değişiklik yapıldığını ifade etmiş ardından da Başkan Şahin Şerifoğulları’na hitaben, “eğer siz belediyeyi Ak Partiden değil de CHP, MHP ya da İyi Parti’den devralsaydınız da bu usulsüzlüğün üzerine yine de gitmeyecek miydiniz?” Diyerek geçmiş dönemi koruduğuna dair iddialarda bulunmuştu.

 

ŞERİFOĞULLARI: “KENDİ AİLEMDEN BİLE OLSA…”

MHP Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz’ın bu iddia ve ithamları üzerine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  Susmaz’a yönelik oldukça sert bir üslupla  “geçmişte yapılan usulsüzlük ve yanlışları kim yaparsa yapsın, Ak Partili de olsa, müdür de olsa, başkan yardımcısı da olsa belediye meclis üyesi de olsa başkan da olsa hatta kendi ailesinden biri de olsa üzerinin örtülmesinin asla mümkün olmadığını belirterek kendilerini zan ve töhmet altında bırakmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını ifade etmesi büyük takdir toplamıştı.

 

ARAŞTIRILSIN

Bu tartışmanın adından Başkan Şerifoğulları, hem ilgili müdürlüğe, hem belediye meclisi tutanaklarına hem de konu ile ilgili tüm resmi yazışmalara ulaşılarak ivedilikle kendisine bilgi verilmesi talimatını anında ve kameralar önünde vermişti.

 

TÜGEN’DEN CEVAP

Yaşanan bu olayların ardından dönemin imar komisyonu üyesi ve Ak Parti Belediye Meclis üyesi Mehmet Tügen, Behçet Susmaz tarafından iddia edilen konular üzerinde detaylı bir araştırma yaparak konuyu sıcağı sıcağına ikinci gün oturumlarında dile getirdi.

 

KOMİSYONLARA DAVET EDİLDİ

Geçmişte kendisinin de imar komisyonu olduğu dönemde Zafran bölgesinin kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildiğini, ancak mahalle halkı ile muhtarın dilekçelerine binaen ve vatandaşın mağduriyetini de giderme adına bu alanların kentsel dönüşüm alanından çıkartılarak imar planına dahil edildiğini ifade eden Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen, bu aşamadan sonra kendisi imar komisyonu üyesi olmamasına rağmen Behçet Susmaz’ı görüşlerini ve katkısını almak üzere komisyonlara davet ettiklerini belirtti.

 

KOMİSYON 5, SUSMAZ 8 KAT OLSUN DEDİ

Bu alanla ilgili görüşmeler esnasında Belediye İmar komisyonunun 5 kat yükseklikte bir yapılaşmayı önerdiğini ifade eden Tügen, MHP meclis üyesi Behçet Susmaz’ın ise 5 katı az bularak 8 kat olmasını ısrarında bulunduğunu belirtti.

Bu konunun o dönem belediye meclisine geldiğini ve MHP gurubundan Fahri Çınar’ın ret oyuna karşın içlerinde Behçet Susmaz da olduğu halde tüm MHP üyelerinin de kabul oyu verdiklerini ifade etti.

 

MECLİSTE GÖRÜŞÜLDÜ VE KABUL EDİLDİ

MHP meclis Zafran bölgesindeki imar çalışmalarının belediye meclisinde görüşülmediğini, imar komisyonuna gelmediği ve her şeyin yasal olmayan bir oldu bittiye getirildiği yönündeki açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ak parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen, bu iddialarını o tarihte yapılan meclis toplantı tutanaklarını meclis toplantı salonunun dev ekranına  yansıtarak tek tek  ispat etti.

 

UNUTMUŞ OLABİLİR

Zafran bölgesinde yapılan bir imar çalışmansın tüm yasal adımlarının atılarak, tüm yasal evrelerde görüşülüp mecliste kendi oyuyla da kabul edilmesine rağmen büyük bir usulsüzlük ve yolsuzluk varmış gibi Behçet Susmaz tarafından dile getirilmesinin şehirde kafa karışıklığı oluşturduğunu ifade eden Mehmet Tügen, bu açıklamaları yapma sebebi olarak da farklı bir üslup ve incitici sözler yerine Behçet Susmaz’ın unutkanlığına  verdiğini belirterek siyasi nezaketini de ortaya koydu.

 

HAKKI TESLİM ETMEK VE ADİL OLMAK GEREK

Geçmiş dönem gerçekleştirilen imar çalışmalarında o dönem meclis üyeleri ve belediye başkanına haksızlık etmek ve doğru olmayan bilgilerle zan altında bırakmayı etik bulmadığını  ve  durumun adil de olmayacağını ifade eden Mehmet Tügen, böylesi konularda o dönemde belediye meclisinde bulunan  arkadaşların da haklarını korumak ve haksız  ithamlara maruz bırakılmasına mani olmak gerektiğini belirtti.

 

SUSMAZ: DOĞRUDUR

Ak parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen’in oldukça sakin, seviyeli ve her bir aşaması belge ve bilgilere dayalı açıklamasının ardından söz alan MHP Meclis üyesi Behçet Susmaz, kendisi imar komisyon üyesi olmamasına rağmen Mehmet Tügen’in imar komisyonu çalışmalarına her defasında kendisini davet ettiğini doğrulayarak, kendisinin de çalışmalar katkı sunduğunu ifade etti.

Mehmet Tügen’in ifadelerinin doğru olduğunun altını çizen Susmaz, bu kez de “tüm bunlar doğru olsa bile yapılan çalışmalar yanlış olmuştur” diyerek bir kez daha kendi kararını tekzip eder bir açıklama yapması kendi partisinden bile tepkilere sebep oldu. MHP tabanının Susmaz’a tavsiyesi ise memuriyetten yıllar önce emekli olduğu gibi siyasetten de artık emekli olup torun sevgisini öne çıkarması...