HEFİAD, 'Komşuluk Mazi Olmasın' Kısa Film Yarışmasını Tanıttı

Nisa Yılmaz/ Elazığ Valiliği, Helal Finans Araştırmaları Derneği (HEFİAD) Elazığ Şube Başkanlığı ve özel bir şirketin ortak düzenlediği 'Komşuluk Mazi Olmasın' adlı kısa film yarışmasının tanıtım toplantısı, kamu kurum kuruluşu ve STK müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

HEFİAD, 'Komşuluk Mazi Olmasın' Kısa Film Yarışmasını Tanıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda yaptıkları projeler ve son olarak düzenlenen kısa film, kompozisyon ve şiir yarışması hakkında açıklama yapan HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş; “Tasarrufa dayalı faizsiz sistemler geliştirmek, bu konuda dünyadaki paydaşlarla birlikte hareket etmek, bunun üzerine akademik ve sahada bu tip çalışmalar yapmak faaliyetlerimizin temelini oluşturuyor. Diğer ayağımızda Türkiye’nin, ülkemizin, milletin menfaatini; eğitim, kültür sanat çalışmalarına destek olmaktır, projelerimiz bunlarla alakalıdır. Bugün derneğimizin ikinci ayağı, yani sosyal sorumluluk projeleri ayağı münasebetiyle birlikteyiz. HEFİAD çalışma grubumuz Elazığ’da yapacağımız çalışmalarla alakalı sayın valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret ederek bilgiler verdi. Dernek olarak yaptığımız çalışmalar sayın valimizin himayelerinde olan ürünlerdir. Bu vesileyle kendilerine şükranlarımızı iletiyoruz. Bu hayırla yad ettiğimiz iyilik projelerinde her türlü desteği vereceğine bizlere beyan ettiler ve tabii kendilerinin varlığını arkamızda hissetmemiz çok önemli bizim için” dedi.

BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK

Gürdaş, derneklerinin birçok sosyal sorumluluk projesini şehre kazandırdıklarını söyleyerek; “Sosyal sorumluluk projelerine olarak Elazığımızda 2019 yılının Fuat Sezgin yılı olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte kompozisyon-şiir yarışması düzenledik. Ekranda gördüğünüz üzere bu kitap 2 bin 500 adet Elazığımızda dağıtıldı. Okullara tenzih edildi. Talebelerimiz, öğretmenlerimiz bu kitabı okuyarak dikkatlerini çekti ve kompozisyon- şiir yarışması düzenlendi. Bu imkanı, bu ortamı bize hazırlayan Feyzi Gürtürk ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın afişlerini de ekranda görüyorsunuz. Yarışmanın dereceye giren eserleri 13 Haziran günü verildi. Çok bereketli bir çalışma oldu.

İkinci faaliyetimiz yine Fuat Sezgin hocamızın hatırasına, valiliğimizin, Fırat Üniversitemizin, Özel İdaremizin ve Bilim merkezimizin ve bizim koordinasyonumuzla “Geleceğin mühendisleri tasarımlarını yarıştırıyor” yarışması yaptık. 70’e yakın eser iştirak etti. 16’sı değerlendirilmeye uygun görüldü. Burada esas dikkatimizi cenk edeceğimiz husus, bu yarışmada birinci gelen kardeşler Erzurum da yapılan bölge yarışmasında da birinci oldular. Bu yarışma yapay zeka üzerine bir yarışmaydı. Esas bizi mutlu eden Erzurum bölge birinciliği ile beraber Teknofest Türkiye yarışmasında yine bu arkadaşlarımız birinci oldu. Cumhur reisimizden ödüllerini aldılar. Bakın bir kelebek etkisi Türkiye derecesi yapmalarına vesile oldu. Ocak ayında bu projeyi geleneksel hale getiriyoruz. Ocak ve kasım ayında tekrar “Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını yarıştırıyor” yarışması tekrar yapılacak”

Diğer bir sosyal sorumluluk projemiz İlimden İrfana Şehir Konuşmaları etkili bir çalışma oldu. Bize her desteği gösteren Orman Bölge Müdürümüz Muhammed Salih Çetiner’e teşekkür ediyorum. Biz 2 bin ağaç dikerek Fuat Sezgin hocamız adına bir hatıra ormanı düzenledik. Çok bereketli bir çalışma oldu. Tabii bu hatıra ormanı oluşturulurken bizzat alana teşrif eden sayın valimiz, sayın belediye başkanımız, Cumhuriyet savcımız, bürokratlarımız, STK temsilcileri, hepsine şükranlarımızı arz ediyoruz ama esas teşekkürüm kıymetli bölge müdürüme” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZA YAZMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMALIYIZ

Komşuluğun önemli bir değer olduğunu ve kısa filmde özellikle bu konuyu işlemek istediklerine dikkat çeken Gürdaş son olarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa Film Yarışması bizi çok heyecanlandırıyor. Madem üniversitemizde bir iletişim fakültemiz var neden komşulukla alakalı neden bir kısa film yarışması düzenlenmesin dedik. Elazığ’a komşu illeri de dahil ettik. Diyarbakır, Tunceli, Bingöl ve Malatya’yı dahil ettik yarışmaya. Yarışmada 18 yaş ve üstü gençlerimiz web sayfamız üzerinden bilgi edinebilir.

Milli eğitim müdürümüzle birlikte de ‘Komşuluk Mazi Olmasın’ isimli liseler ve ortaokullar arası şiir ve kompozisyon yarışması düzenledik. Şehit Binbaşı Zafer Kılıç Anadolu Lisesinde günlük yazma uygulamasına geçildi. Dost meclisinde ve ortamlarda okuma ve yazma eksikliğimizden bahsederiz. Madem böyle bir eksikliğimiz var, çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırmamız lazım. Bu okulumuzda günlük tutan öğrencilerimize isimlerinin yazdığı defter ve dolma kalem hediye ettik. Neden dolma kalem derseniz; dolma kalem bir kültürdür, evladiyeliktir. Tükenmez kalem bir tüketim toplum ürünü iken, dolma kalem öyle değildir. Onun için yazmaya dolma kalem ile alışmalarını istedik.”