HEDEFLENEN UÇUŞ SAYISINA ULAŞMAK İÇİN KATKI SUNULMALI

Buse Çakmak/ Türk Hava Yolları'nın Ankara-Elazığ gece seferleri geçtiğimiz hafta  7 günden 2 güne düşürülmüştü.

HEDEFLENEN UÇUŞ SAYISINA ULAŞMAK İÇİN KATKI SUNULMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl yöneticilerinin talepleri doğrultusunda  THY  Ankara Elazığ seferleri artırıldı.Seferlerin artırılması ile birlikte Pazartesi -Salı -Çarşamba ve Perşembe günleri Ankara’dan Elazığ’a 23.50 uçağı olacak.Haftanın 2 gününe düşürülen uçaklar böylelikle haftanın 4 gününe çıkarılmış oldu.Yeni uçuşlar 26 Aralık 2018 tarihinden itibaren başlayacak.  

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Alçicek Tur Sahibi Kadir Alçicek,Ankara’dan ilimize düzenlenen uçak seferlerine 2 uçuşun daha eklenmesini memnuniyetler karşıladıklarını,fakat bunun yeterli gelmeyeceğini ifade etti.

ANKARA UÇAK SEFERLERİNE 2 UÇUŞ DAHA EKLENDİ

Kadir Alçiçek, "Ankara’dan ilimize düzenlenen mevcut uçak seferlerine 2 uçuş artısının eklenmesinde emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.Mevcut yolcu potansiyeli ve uçuşlardaki doluluğu göz önüne aldığımızda yeni düzenleme bizleri ilerleyen günlerde tekrar ayni sorunla baş başa bırakacaktır.Şu an ki durumda ilimizden gerçekleşen Ankara uçuşlarında bilet fiyatları en üst seviyede bulunmakta ve uçuşlar yeterli gelmemektedir.Gündemi meşgul eden Ankara uçuşlarında her gün karşılıklı 2 sefer bu hattı bir nebze rahatlatabilecektir. Yaz aylarında ise uçuşların 3 sefere çıkarılmasını istemekteyiz. Bununla beraber her gün direk İzmir uçuşu, İstanbul Atatürk Havalimanı her gün karşılıklı 3 sefer, Antalya uçuşlarının tüm yıl boyunca haftada minimum 2 sefer olarak yapılması şehrimize katkı sağlayacaktır.’’ dedi.

YURT DIŞI UÇUŞLARI İSE YIL BOYU OLMALI

Kadir Alçicek, "Yurt dışı uçuşlarının ise bölgenin gurbetçi nüfusu göz önüne alındığında sadece 2-3 ay için değil tüm sene boyunca düzenlenmesi gerekmektedirUmre sezonunda ilimizden kutsal topraklara acentelerimiz tarafından uçak kiralama yapılarak seferler düzenlenmektedir. Hali hazırda bu potansiyel ile Elâzığ’dan direk Medine tarifeli uçuşların düzenlenmesini talep etmekteyiz. Yapılacak tarifeli uçuşlar ile hem umre yolcularımız uçakları doldurabilecek hem de yurt dışından ilimize turist gelebilecektir.Tarifeli uçuşların sayısının artması ilimize ulaşımı kolaylaştıracak ve bölgeye hizmet eden havalimanımızın büyümesini sağlayacaktır. Elazığ Havalimanın mevcut uçuş doluluk oranlarına bakıldığında talep ettiğimiz uçuşların şehrimize sağlanmasının zor olmadığını düşünmekteyiz. Ayrıca Turizmde büyümek ve kendini tanıtmak isteyen şehrimize düzenlenen uçak seferlerinin arttırılması ve farklı destinasyonlardan düzenli olarak uçak seferlerinin yapılması gerekmektedir.Havalimanımızın istediğimiz seviyede uçuş sayısına sahip olması için ilin bürokratlarının yöneticilerinin STK başkanlarının bu konu ile doğrudan ilgilenerek çözüme katkı sunmalarını beklemekteyiz.’’ dedi.

UÇAKLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE 90

Duman Turizm Sahibi Ayetullah Aytemur ise yaptığı açıklamada, "Elazığ- Ankara direkt uçuşlarında Pegasus ve Anadolu Jet beraberken önce Pegasus uçuşlarını iptal etti. Daha sonra Anadolu Jet uçuşlarını azalttı. Haftanın her günü 2 sefer Ankara’ya uçuş varken şimdi haftanın sadece 2 günü 2 sefer var. Uçakların yüzde 90 doluluk oranı olmasına rağmen böyle bir mağduriyetin olması hem bizler adına hem de yolcularımız adına Elazığ adına üzücü bir olay.’’ dedi.