HEDEF İSTİHDAMI 'BÜYÜTMEK'

Erkan BAY/ Elazığlı hemşehrimiz Ramazan Saka tarafından Elazığ'da 3 bin 500 kişiye iş kapısı olacak  Tekstil ve Entegre Tesisinde çalışmalar devam ediyor.

HEDEF İSTİHDAMI 'BÜYÜTMEK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı tekstil entegre tesisini Elazığ’a kazandıracak olan Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka,Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada,’’ Yapmış olduğumuz  şu anki yatırım tam bir entegre tesistir. İplik, örgü, boya, baskı ve ardından da konfeksiyonu ekledik.’’dedi.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı tekstil entegre tesisi kurulacak. Elazığlı hemşerimiz Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka’nın Elazığ’a kazandıracağı bu tesiste binlerce Elazığlı istihdam edilecek ve OSB’deki en büyük istihdamın olduğu fabrika özelliğine sahip olacak.

3 BİN 500 KİŞİYE İŞ İMKÂNI SAĞLAYACAK

Tekstil ve Entegre Tesisi hakkında Elazığ Hakimiyet  Gazetesi’ne  açıklamalarda bulunan Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka,’’ Yapmış olduğumuz  şu anki yatırım tam bir entegre tesistir. İplik, örgü, boya, baskı ve ardından da konfeksiyonu ekledik. Konfeksiyonu ekleme sebebimiz istihdamı arttırmak.Yaklaşık konfeksiyonla beraber 3 bin 500 kişi çalışan, toplam istihdamla beraber de 20 bin  civarlarında rakama ulaşıyoruz.’’diye ifade etti.

ELAZIĞ’IN POTANSİYELİ VAR

Ramazan Saka,’’ Elazığ’ın çok artı bir potansiyeli var.Bu potansiyelde  genç nüfus. Bizim ülke olarak da kesinlikle ve kesinlikle ihracat yapmamız gerekiyor. İhracatta da Elazığ’da bu patlamayı yapmak istiyoruz, genç nüfusu burada kullanmak istiyoruz.’’dedi.

ELAZIĞ BÖYLE BİR TESİSE ÇOK YABANCI

Hafriyat çalışmalarının bittiğini ve inşaat çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Ramazan Saka,’’Yaptığımız yatırım fabrika değil.Fabrika içinde fabrikalar var.İplik var,örgü var,boya var,konfeksiyon var.Çünkü her birim kendi içinde bir birim oluyor.Elazığ böyle bir tesise çok yabancı.Kahramanmaraş yabancı değil.Bursa yabancı değil.Fabrikamızın alt yapısı bile kendi başına bir inşaat.Çünkü 1500 metrekare 6 metre derinliğinde 7 tane dev havuzları var.Bu havuzlar işletmeyi besliyor.’’dedi.

KONFEKSİYONU KURMA AMACIMIZ İSTİHDAMI BÜYÜTMEK

Ramazan Saka,’’Organize Sanayi Bölgesinde 270 tane firma var.Bu 270 tane firmanın 4.500 çalışanı var.Bizim tesisimizde 3.500 kişi çalışacak. Biz nasıl 5000’e çıkarırız onun çalışmasını yapıyoruz.Bizim teknolojilerde de şöyle bir paylaşım yapıldı,500 boyada,500’e yakında örgüde,2.500 kişi konfeksiyonda çalışacak.Konfeksiyonu kurmak amacımız zaten para kazanmak değil,istihdamı büyütmek.’’dedi.

HEDEFİMİZ 200 MİLYON DOLAR İHRACAT

Saka,’’Bu entegre tesisinde yapılacak bütün ürünler komple ihracata çıkacak.İhracata çıktı demek,Elazığ’da döviz geliyor demektir.Hedefimiz yılda Elazığ’dan 200 milyon dolar ihracat yapmak.Bu çok önemli.Gençliği buralarda yetiştireceğiz.Nasıl yetiştireceksin?.Teknolojik ürünlerin nasıl yapıldığını öğreteceksin.Sahalarda nasıl satılır? Bunları öğreteceksin.Gençlerin önünü açacaksın.’’şeklinde konuştu.

MÜCAHİT YANILMAZ OLMASAYDI,BU YATIRIM ELAZIĞ’A GELMEZDİ

Ramazan Saka,’’Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olmasaydı,bu yatırım Elazığ’a gelmezdi.Mücahit Bey bize manevi desteklerde bulundu.Onun hakkı çok büyük.Bazı kişiler ile tanışmamı sağladı.O zamanlarda Binali Yıldırım’a kadar giderek anlattık.Milletvekillerimize anlattık.Ama bu işin anahtarı Mücahit Yanılmaz’dı.Sayın valimiz Çetin Oktay Kaldırım,iyi  bir vali.Bürokrasi kafasıyla değil,iş adamı mantığıyla düşünen bir insan.Her vali böyle olmaz.Elazığ için koşturan bir valimiz var.Bu süreçte iyi değerlendireceğiz ve güzel işler yapacağız.’’dedi.