HAZİRAN MÜJDESİ

ŞEHRİN UZUN SÜRE İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAK HAMZA BEY İÇME SUYUNUN MUSLUKLARIMIZDAN AKMASINA SAYILI GÜNLER KALDI. BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI MÜJDEYİ VERDİ VE HAZİRANDA 'TAMAM' DEDİ

HAZİRAN MÜJDESİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin uzun süre içme suyunu karşılayacak olan Hamza Bey İçme suyu barajı ana isale hattındaki çalışmalar tamamlanarak hizmete alınma aşamasına geldi.

Öncelikle Karşıyaka Mahallesine ulaştırılacak su, burada temiz su arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra Beyyurdu’da bulunan dev depolara pompalanacak, ardından da tüm şehre verilecek.

Ara bağlantı çalışmaları devam eden ve kısa bir süre sonra tamamlanması planlanan çalışmaların ardından şehrin önemli bir bölümüne su verilmeye başlanacak.

YILLARDAN BERİ BEKLENEN HABER

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Hamza Bey İçme suyu projesi ile ilgili şehrin yıllardan beri beklediği haberi sosyal medya hesabından paylaştı.

İşte Başkan Şerifoğulları’nın hem bilgi hem de müjde verdiği o paylaşım:

 “Kıymetli hemşehrilerimiz, sıkıntı yaşadığımız içme ve kullanma suyu ihtiyacını Hamza Bey Projesi ile Haziran ayı içerisinde çözüme kavuşturuyoruz. Sizlerden; bayrama kadar, olası su kesintileri için sabırlı olmanızı ve su tasarrufu noktasında hassasiyet göstermenizi rica ediyorum”

Başkan Şerifoğulları’nın bu paylaşımı ile şehrimiz Haziran ayı içerisinde Hamza Bey barajının memba kalitesindeki suyuna olan hasretini gidermiş olacak.

ÇOK BEKLEDİK

DSİ projesi olarak,  finansı hizmete geçtikten sonra Elazığ Belediyesi’nden tahsil edilmek üzere  şehrin  içme ve kullanma suyu ihtiyacını  karşılamak amacıyla 2009 yılında gündeme gelen, 2012 yılında temeli atılan barajın 2015 yılında bitirilmesi planlanıyordu.

2050 yılına kadar şehrin su sorunu çözecek Hamza Bey İçme suyu barajının gövde inşaatı, Palu ilçesine bağlı Karacabağ Köyü Hamzabey Mezrasında yapıldı.

Şehre 85 km uzaklıkta olan barajın gövde  inşaatı ve ana şebeke isale hattı çalışmaları, ödeneksizlik yüzünden zaman zaman aksadı ve süreç uzadı.

HAKİMİYET HEP GÜNDEMDE TUTTU

Hakimiyet Gazetesi olarak şehrin en önemli projeleri arasında yer alan Hamza Bey barajı, Uluova ve Kuzova sulaması gibi DSİ Projelerinin hep takipçisi olduk. Hamza Bey İçme suyu projesinin, hem su kalitesi hem de maliyet açısından çok gerekli olduğunu ve bir an önce şehirle buluşturulmasını savunduk.

Mevcut içme suyu kuyularının ovadaki tarımsal suları tükettiğini, elde edilme ve vatandaşa ulaştırma aşamalarının her bir noktasında elektrik kullanıldığı için maliyetinin çok yüksek olduğuna dikkat çektik, enerji kullanılması sebebiyle de  milli gelire gereksiz bir yük bindirdiğini  ifade ettik.

Bu projeye tanınacak ayrıcalık, öncelik ve ek ödenek tahsisinin, kendini kat be kat amorti edeceğini ifade ederek  sürekli gündemde tuttuk.

SİYASİLERİMİZİN DUYARLILIĞI

Hamza Bey içme suyunun bir an önce şehrimize ve halkımıza ulaştırılmasının oluşturacağı katma değere dikkat çeken yayınlarımız, ilimiz milletvekillerini de harekete geçirmiş ve proje için ek ödenekler çıkartılması noktasında bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonuç getirmiş ve gerekli ek ödenek tahsisi sağlanmıştı.

ZİVER İNŞAAT FARKI

Ana isale hattı yapı projesini üstlenen ilimizin saygın ve ülke çapında hayata geçirdiği projelerle gururumuz olan Ziver İnşaat, hak ediş ödemelerini beklemeden aldıkları ödeneklerden fazlasını da harcayarak ve kısa süre içerisinde çalışmaları tamamladı ve yüklenici firma olarak yükümlülüklerini yerine getirerek işi teslim etti.

Bu gelişmenin ardından da Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehre Haziran ayı içerisinde içme suyunu artık Hamza bey barajından vereceklerini duyurarak beklenen müjdeyi verdi.

BİRÇOK VEKİL VE BAŞKAN ESKİTTİ

Hamza Bey İçme Suyu barajı projesi 2000’li yılların başında gündeme geldi. Ak Partili bütün birçok milletvekili ve belediye başkanı bu projenin tamamlanması için gayret sarf etti.

Birçok kereler tamamlanma ve hizmete açılma tarihleri de verildi ama bu önemli projenin hayata geçirme onuru Başkan Şahin Şerifoğulları ile günümüz Ak Parti milletvekillerine nasip oldu.

Hakimiyet Gazetesi olarak, şehrin en önemli ihtiyacı ve eksiği olan Hamza bey barajına;  proje, yapım ve hizmete geçme noktasında emek sarf eden ve mesai harcayan tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize,  belediye başkanlarımıza ve DSİ yetkililerimize teşekkür ediyoruz.