HAZARBABA'DA TARİHİ GÜN

VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM'IN ŞAHSİ GAYRETLERİ VE GİRİŞİMLERİ İLE BAKIMLARININ YAPILMADIĞI VE İYİ İŞLETİLEMEDİĞİ GEREKÇESİ İLE KAMU TARAFINDAN İŞLETİLMESİNE KARAR VERİLEN HAZARBABA KAYAK MERKEZİ, COŞKULU BİR TÖRENLE SEZON AÇILIŞINI YAPTI

HAZARBABA'DA TARİHİ GÜN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 yıl önce özel bir firmaya işletmesi amacıyla ihale edilen, ancak geçen süreçte işletmecilik alanında yaşanan sıkıntı ile birlikte tesisin bakım onarımlarının yapılmaması sebebiyle atıl duruma gelmekle karşı karşıya kalan tesis, bakım-onarım ve yeni kayak malzemelerinin alınmasının ardından dün törenle hizmete açıldı.

ELAZIĞ, HAZARBABA’DA

Bugün gerçekleştirilen sezon açılışına yüzlerce Elazığlı aileleri ile birlikte katıldılar. Kayak merkezine olan yoğun ilgi metrelerce araç kuyruğunun oluşmasına sebep oldu.

 Sabahın ilk saatlerinde Hazarbaba’ya çıkmak için yola koyulan vatandaşlar, metrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Jandarma ve trafik ekipleri belirli bir saatten sonra yoğunluktan dolayı Hazarbaba’ya çıkan yolu araç trafiğine kapattı.

CZN BURAK SÜPRİZİ

Hazarbaba Kayak Merkezi’nin tüm ülke insanına tanıtmak için yoğun bir gayret gösteren Vali Çetin Oktay Kaldırım, çok isabetli bir adım atarak ülke çapında özellikleri gençlerin gözdesi olan CZN Burak’ı davet etme sürprizi, şehirde büyük bir memnuniyet oluşturdu.

 Zaman zaman kamera karşısında yaptığı yemeklerle dikkatleri üzerine çeken ve bu konuda sosyal medyada en çok takip edilenler arasında olan CZN Burak, Hatay yemeklerini icra eden bir restoranın sahibi olarak sektöre girmiş, Türk yemek tarifleri hazırlama ve sunma tekniği onu internette ünlü yapmıştı.

Hatay’da dedesine ait olan küçük bir lokantayı işletmeye başladıktan sonra İstanbul’da da şube açan, sosyal medyada paylaştığı video ve resimlerle ile sosyal medyanın yeni fenomeni olan CZN Burak, bu çıkışıyla hem kendi restoranını sosyal medyada popüler hale getirmeyi, hem de sosyal medya fenomeni olarak bir numaraya yerleşmeyi başardı.

3 GÜN ELAZIĞ’DA

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan CZN Burak, üç gün  Vali Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte olacak ve başta Harput, Hazar Gölü, Palu, Keban, Baskil kanyonları ve Elazığ’ın zengin mutfak kültürü olmak üzere birçok değerimiz ve güzelliklerimize dair paylaşımlarda bulunacak.

Günübirlik sanatçılar yerine gençlerin genelinin ve değişik lezzetler ve yöreler konusunda ilgili olan önemli bir kesimin merakla takip ettikleri CZN Burak’ın, üç gün boyunca yapacağı paylaşımlar ve bu paylaşımların özellikle Elazığ’ın yetiştirdiği diğer ünlüler tarafından paylaşılmasıyla da tam bir tanıtım rüzgârı esmiş olacak.

VALİ KALDIRIM: “YENİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Hazarbaba kayak merkezinin açılışında konuşan Vali Kaldırım, bu yıl hizmete açtıkları tesisin yeni yüzü ve özellikle fiyatları ile halkımıza hizmet vereceğini, şubat tatili süresince ücretsiz servislerin kayak merkezine servis yapacağını, kurulan sahnede de etkinlikler yapılacağını belirtti.

Sivrice kaymakamlığı tarafından Kanada’dan uzman bir ekip getirtildiğini, bu ekibi tesisi daha fonksiyonel ve farklı pistleri  olan bir tesis yapma amacıyla mastır çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Vali Kaldırım, önümüzdeki yıl tesisin çok farklı bir konuma yükseleceğinin de müjdesini verdi.

VATANDAŞ ÇOK BEĞENDİ

Yeni yüzü ve hizmet anlayışı le hizmete açılan Hazarbaba Kayak Merkezi, vatandaş tarafından da büyük bir  beğeni topladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kendi araçları ile tesise gitmek isteyen vatandaşların yoğu ilgisi trafiği de kilitledi.

İlerleyen saatlerde aşırı yoğunluk sebebiyle araçların kayak merkezine çıkışlarına izin verilmedi. Ancak bu durum vatandaşları vazgeçirmeye yetmedi. Araçlarını birkaç yüz metre aşağıya park eden vatandaşlar mini bir yürüyüşle tesise ulaştı ve kayak merkezi ile doyumsuz manzaranın keyfini çıkardı.

ŞUBAT TATİLİNDE SÜREKLİ HİZMET

Hazarbaba Kayak Merkezi, şubat tatili boyunca her gün ücretsiz servislerin kaldırılmasıyla halkımıza hizmet edecek. Öğretmenevi önünden her gün saat 10’da kalkacak otobüs, kendi araçlarıyla gitmek istemeyen hemşerilerimiz  için büyük bir avantaj olacak.

Kayak merkezindeki sahnede değişik sanatçılarla birlikte DJ gösterileriyle coşkulu ve keyifli bir ortam oluşturulacak.

STK’LAR GÖREVE

Vali Kaldırım’ın girişimleri ile şehrimizin turizm potansiyellerini ortaya çıkartılmasına tüm şehir halkı ile STK’ların da destek vermesi ve katkı sunmasının çok önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, ilimizde hizmet veren ticari kuruluşlar ile STK’ların tatil süresi boyunca kendi personellerini ve üyelerini tesislerle buluşturmasının tanıtıma büyük katkı vereceğini ifade ettiler.

Ticari kuruluş ve STK’ların kendi mensuplarını bir günlüğüne tesise götürüp karın ve manzaranın keyfini çıkarmaları ve orada değişik etkinlikler ile ikramda bulunmalarının hem gelenler için unutulmaz bir anı hem de tesisin tanıtılması için önemli bir faaliyet olacağını belirten vatandaşlar,bu konuda kurum ve STK’lara büyük görev düştüğünü ifade ettiler.