HAZAR ŞİİR AKŞAMLARI FİNAL PROGRAMI İLE SONA ERDİ

23 yıldır devam eden ve Elazığ'ın en önemli kültürel markalarından biri olan Uluslararası Hazar Şiir Akşamları bu yıl Ali Şir Nevai anısına ve 'Türkçe'

HAZAR ŞİİR AKŞAMLARI FİNAL PROGRAMI İLE SONA ERDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

23 yıldır devam eden ve Elazığ’ın en önemli kültürel markalarından biri olan Uluslararası Hazar Şiir Akşamları bu yıl Ali Şir Nevai anısına ve “Türkçe” temasıyla ile gerçekleştirilmişti.

 Etkinliklerin finali hava muhalefeti nedeniyle Sivrice yerine Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde yapıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, akabinde günün bağımsızlık yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle Azerbaycan Milli Marşı da katılımcılar tarafından seslendirildi.

Şiir akşamlarının final programına Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, konuk yazar ve şairler ile vatandaşlar katıldı.

Gece programa yurt içinden ve yurt dışından gelen şairlerin ses verdiği şiirlerle sürdü. Türkiye'nin sayılı uluslararası kültürel etkinliklerinden biri olan Hazar Şiir Akşamlarına ülkemizin her yanından gelen şairlerle birlikte Irak, Azerbaycan, Tataristan, Kosova, Makedonya, Kazakistan, Kırgızistan, Çavuşistan, Tataristan ve Gagavuzya’dan gelen şairler de yer aldılar.    

 Programa katılan yazar ve şairler katılım belgelerini Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve diğer protokol üyelerinin elinden aldılar.

Program geleneksel toplu resim çekilmesi ile tamamlandı.