'HAYIRSEVERLERLE PROTOKOLLERİMİZİ İMZALADIK'

Erol Kara: Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, 24 Ocak depreminde Elazığ ve ilçelerinde 37 okulun hasar gördüğünü belirterek, bu okulların yeniden eğitime kazandırılması için hayırsever iş adamlarının taahhüt ettiği okulların yapılması için gerekli protokollerin yapıldığını söyledi. 

'HAYIRSEVERLERLE PROTOKOLLERİMİZİ İMZALADIK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan deprem sonrası çok kısa sürede hayırseverlerin katkılarıyla 7.’sinin temelini atıklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, diğer hayırseverlerle de protokollerimizi imzaladık diye konuştu.  

En yakın zamanda bu sayının 11’e çıkacağını söyleyen Gürtürk, “TOKİ tarafından da ilçelerde 11 okulun yapımı devam ediyor. İlçelerle birlikte 11 bin 258 öğrenci taşıması yapacağız. Bunları tam gün eğitim yapan okullarla eşleştirerek, ikili eğitim yapmış olduk. Sınıf sayılarımızda artık gerçekleşmedi. Eski Ticaret lisesinin yerine AKSA okul yaptırıyor, KOLİN holding tarafından Mustafa Kemal Ortaokulu aslına uygun 24 derslikli bir şekilde yapılıyor. Bahçe şehir koleji tarafından Sivrice deki hasar gören okullar tamir ediliyor Ziver Holding tarafından 24 derslik yapılıyor protokollü yapılıyor. Güven hastanesi tarafından yedi göze köyünde okul yapılacak.” dedi.