HAYDİ TOKİ!

HAYDİ TOKİ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde dar gelirlileri ev sahibi yapmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde müjdelenen "100 Bin Sosyal Konut Projesi", vatandaşlarda büyük bir heyecan yarattı.

Aylık 894 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile Türkiye tarihinin en ucuz finansal maliyetiyle dar gelirliler ev sahibi olabilecek projenin hangi il ve ilçeleri kapsadığı da açıklanmış. Buna göre kesinlik kazanan ilçeler arasında Elazığ’ın Maden İlçesi de bulunuyor. Bu ilçemize 150 konut yapılacak.

Doğal olmayan heyelan ve taşınma tartışmalarının yaşandığı maden ilçemize 150 sosyal konutun yapılması kararını öncelikle alkışlıyoruz. Doğru bir karar. Ve bu konuda emeği geçen her bir milletvekillerimizi, belediye başkanımızı ve il başkanımızı kutluyoruz. Maden önceliğimizdi ve öncelikler yerindelik ilkesi ile  karşılık buldu.

İnsanları en çok mutlu eden ve vesile olanı da en çok huzurlu kılan olay ev sahibi olmak ve buna sebep olmaktır. TOKİ, tüm eksikliklerine  yanlış bina ve plan uygulamalarına rağmen bu duayı çok alıyor. Tabi TOKİ’ye durmadan ödev ve görev veren baş mimar Cumhurbaşkanı Erdoğan da kendine düşen duaları alıyor ve daha da alacak gibi.

TOKİ’ye ricamız ve önerimiz şudur ki bu proje 100 bin ile sınırlı kalmasın. Hazine arazilerine konut yaptığınız ve geçmişte yaptığınız konutların taksitlerini tahsil ettiğinizden dolayı para sorununuz da yok. Önceki konutlardan aldığınız paralarla yenilerini, sonra yeni yaptıklarınızdan aldığınız aidatlarla en yeni konutları yapıyorsunuz.

Hazır ülkede inşaat ve yapı sektörü sıkıntıdayken ve bu sektörü besleyen yüzlerce alt sektörde çalışan milyonlarca insan işsizken sosyal konut projelerini artıralım.

Kira öder gibi, 800-900 TL’lik aidatlarla gariban insanları ev sahibi yapın. Hem siz, hem sektörde ekmek yiyen milyonlar hem de garip gureba kazansın. Kendi evinde çocukları ile birlikte mutlu olsun insanlarımız.

Haydi, TOKİ!  Yeni projelerinizi bekliyoruz. Elazığ’ın yeni gözde alanı Meryem dağı etekleri sizi bekliyor.