HAYAL KIRIKLIĞIMA RAĞMEN

ETSO TARAFINDAN DÜZENLENEN '2019 PAYDAŞ ANALİZ' TOPLANTISINDA KONUŞAN ELAZIĞ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM, YAŞADIĞI BAZI HAYAL KIRIKLIKLARINA RAĞMEN BİRÇOK GÜZEL PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİKLERİNİ İFADE ETTİ. BU KONUŞMA İLE BİRLİKTE VALİ KALDIRIM'IN HANGİ KONULARDA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIĞI MERAK KONUSU OLDU

HAYAL KIRIKLIĞIMA RAĞMEN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Elazığ Ticaret Odası tarafından uzun süreden beri hazırlıkları yapılan 2019 yılı paydaş analiz toplantısı il yöneticileri, kamu kurum yetkilileri ve STK başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın konuşması damgasını vurdu. Şehrin güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve potansiyelleri yanında dedikodu, negatif duygular ve birlikte hareket edememe gibi zaaflarını da dile getiren Vali Kaldırım, dedikodu olan bir şehre yatırımcı gelmez ifadelerini dile getirdi.

“HAYAL KIRIKLIKLARIMA RAĞMEN…”

Elazığ’ın köklü ve kadim bir şehir olduğunu, ülkemizde bu özelliklere sahip 5 şehirden birinin de ilimiz olduğunu, sadece Türkiye’ye değil dünyaya insan kaynağı yetiştiren uluslararası bir kültür sanat, edebiyat musiki, anlamda çok önemli bir medeniyet merkezi olmuş bunu tatmış, dünyaya insan yetiştirmiş medeniyet üretmiş, inşa etmiş kültür ve sanatçı  yetiştirmiş, üretmiş icra etmiş ve bunu dünyanın hizmetine sunmuş bir merkez olduğunu ifade etti.

Elazığ’da görev yaptığı süre içerisinde bazı konularda yaşadığı hayal kırıklıklarına rağmen bugüne kadar; kültürden, sanattan, şehrin alt yapısından, yatırım ortamının geliştirilmesinden, fuar merkezinden, sanayisinden, turizminden, tarımından, su ürünlerinden, sağlıktan, ve eğitimden olmak üzere çok geniş yelpazede vizyon projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Vali Kaldırım’ın, hangi konularda hayal kırıklığı yaşadığı da merak konusu oldu.

PROJELER ENGELLENDİ Mİ?

Vali Kaldırım’ın “hayal kırıklığı yaşadım” dediği konularla ilgili olarak konuşan vatandaşlar ilk olarak şehrimize yabancı yatımcıların gelmesi konusunda başlattığı çalışmalara karşın diğer resmi kurumların ortaya koyduğu dirençleri akla getirdi.

 Bilindiği gibi Vali Kaldırım’ın ilimize yatırım yapmak amacıyla ilimize davet ettiği yatırımcılar bazı kamu kurumlarına ait arazilerin bir kısmına talip olmuş ancak ilgili kurumlar bu konuda gerekli adımları atmamışlardı.

BÜROKRASİNİN HANTALLIĞI MI?

Şehrin üretim ve sanayi alanında önemli bir noktaya gelmesi amacıyla şehre vizyon kazandıracak projeleri hayata geçirmek için yoğun gayret ve mesai harcayan, projeleri tek tek ortaya koyan ve ilk adımını attığı ve gidilecek yolu açıkça belirten Vali Kaldırım’a rağmen ildeki kurum müdürleri ve bürokratların aynı heyecanı duymayıp her bir projede yaya kaldıkları konusunda da hayal kırıklığı yaşayabileceğini ifade eden vatandaşlar, Vali Kaldırım’ın enerjisinin, işleri kolaylaştırıcı ve rehberlik edici özelliklerinin bürokratlar tarafından yeterince değerlendirilmediğini  belirttiler.

Vizyoner bir yöneticilik örneği sergileyen, toplantılarda her bir katılımcıyı sabırla dinleyen, bununla birlikte şehrin beklentilerini ve eksikliklerinin de iyi bilen Vali Kaldırım’ın bunları gidermek için yanı başında üretken ve başarılı bir bürokrat bulunmadığını, bazı bürokratların da bakanlığın sıradan uygulamaları ve vatandaşa yönelik hizmetlerini kendi hizmetiymiş gibi tanıtıp reklam peşinde koştuklarına dikkat çeken vatandaşlar, bu konunun milletvekillerini de ciddi anlamda rahatsız ettiğini ifade ettiler.

PROJELER BEKLİYOR

Vali Kaldırım’ın başta turizm ve sanayi olmak üzere birçok proje ile ilgili çalışma yaptığı, projenin asıl sahibi olması gereken kurumların herhangi bir adım atmaması sebebiyle birçoğunu Fırat Kalkınma Ajansı marifetiyle yapmaya çalıştığını belirten vatandaşlar, bu çalışmalarla birlikte her bir müdürlüğün kendi bakanlığı ile irtibata bile geçmekten yetersiz  olduğunu dolayısıyla birçok projenin takipsizlik sebebiyle beklemede olduğunu ifade ediyorlar.

Vali Kaldırım’ın şehrin her bir konusuna yetişmesinin mümkün olmadığını belirten vatandaşlar, bu konuda yük yükleyen değil yük alan bürokratlara ve yöneticilere ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyorlar.