Havalar Soğurken, Bağışıklık Sisteminizi Bitki Çayı İle Koruyun!

Nisa Yılmaz: Havalar soğumaya başladı, 'soğuk algınlığına kapılacağım' hissi birçok kişide baş göstermeye başladı bile belki de. Soğuk algınlığı, nezle ve gribal enfeksiyonlara yakalanmamak ya da en aza düşürmek için uzmanların 'bitki çayları' önerisi, ilk akla gelen oluyor.

Havalar Soğurken, Bağışıklık Sisteminizi Bitki Çayı İle Koruyun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevsim değişikliğine gittiğimiz şu günlerde, günlük hayatın getirdiği zorunluluklar ve koşuşturma yeteri kadar beslensek de bağışıklık sistemimizi etkileyebiliyor.

Artık yıllardır uzmanların dilinden düşürmediği mevsim çayları, meyve ve sebzeleri elbette bağışıklığı güçlendirmede ilk akla gelen temel noktalar.

Uzmanlara göre gün içinde edineceğimiz önemli birkaç rutin ile bağışıklık sistemimizi güçlendirmek oldukça kolay. En önemli nokta günlük öğünlerimizi atlamamak, kendi bağışıklık sistemimizi tanımak ve tükettiğimiz, giyindiğimiz kıyafetlerde buna özen göstermek.

Kendimizi halsiz, yorgun, uykusuz veya herhangi bir soğuk algınlığı belirtisi göstermeden önce vücudumuzu bu duruma hazırlıklı tutmalıyız. Bunun için düzenli olarak tüketilecek taze toplanıp, kurutularak elde edilen bitki çayları: kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, keçiboynuzu, hatmi çiçeği, papatya, tarçın kabuğu…

Bu bitkilerden oluşan çayları, belirli ölçülerle günlük olarak kış ayına girerken tüketmek, vücudu daha dirençli hale getirerek, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olacak.

Bitki çayını tüketirken göz önünde bulundurulması gereken en önemli konu; herhangi bir hastalık ya da bitki çayı kullanımının sakıncalı olacağı durumlarda mutlaka bir doktor önerisi ile tüketilmesi gerektiği.