HASTALIĞINA ÇARE ARARKEN KENDİ LOKANTASINI KURDU

Nisa  Yılmaz/ Elazığ'da Nazife Kırıkçı, çölyak hastaları için özel olarak gulutensiz mutfak açtı.

HASTALIĞINA ÇARE ARARKEN KENDİ LOKANTASINI KURDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye de her 100 kişiden biri çölyak hastası ve çölyak hastaları buğday unu ve ürünlerini tüketemiyor.

Kendi de bir çölyak hastası olan ve Elazığ'da yaşayan Nazife Kırıkçı (53), buğday unu hassasiyeti bulunuyor. Nazife Kırıkçı Doğu Anadolu bölgesinde ilk defa çölyak hastalarına yönelik bir lokanta açtı.Buğdaya alerjisi oldukları bilinen çölyak hastalarını yiyecek bulmakta zorlanıyor. Amacının para kazanmak olmadığını ve bu amaçla lokanta açtığını belirten Nazife kılıç'ın kendisi de bir çölyak hastası.kılıç, Elazığ'dan çevre illere dahi spariş gönderiyor. 

 

"ÇÖLYAK HASTALARINA YARDIMCI OLMAK İSTEDİK"

Nazife Kırıkçı: "9 yıldır çölyak hastasıyım. 2000 ve 2007 yıllarında 2 kez kalp ameliyatı geçirdim. Bu süre zarfında kansızlığım ve şişkinliğim sürekli vardı. Bunun neden kaynaklandığını bir türlü anlayamadık. En sonunda kalp doktorumun gastrolojiye   yönlendirmesiyle hastalığımın çölyak olduğunu öğrendim. İlk başta çok zorlandım. Yiyecek ekmek dahi bulamıyordum ve çoğu kez aç kalıyordum" dedi.

 

"EKMEĞİMİ SÜREKLİ YANIMDA TAŞIYORDUM"

Nazife Kırıkçı: "Nereye gidersem ekmeğimi  pastamı yanımda götürdüm. Umreye giderken bile bir valiz dolusu yemeğimi yanımda götürdüm. Sonra da diğer çölyak hastalarını düşünerek evde onlar için gulutensiz yemekler ve ekmekler yapmaya başladım. Amacım para kazanmak değil sadece benim yaşadıklarımı kimse yaşamasın istyordum. Ev ortamı yeterli gelmeyince çölyak hastalarına özel gulutensiz bir lokanta açmayı düşündüm. Başta annem babam çok karşı çıktı. Ama kararlı olduğumu görünce onlarda destek verdiler.  Kardeşimin eşi Ferda Kırıkçı ile  "Nazın Gulutensiz Mutfağı"nı açtık. Lokantada gulutensiz sarma, baklama, çörek, içli köfte gibi yiyecekler üretiyorum. Lokantamız Doğu Anadolu'da bir ilktir. Çevre illere gulutensiz siparişler gönderiyorum ve bu sayede kimse  zorlanmıyor  artık ve de aç kalma korkusunu yendik çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.