Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediliyor

Başak Meral Gündüz/Özel Haber: Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri her türlü Karasinek, Sivrisinek, Tatarcık, Cronomidea, Pire, Hamamböceği, Örümcek ve Fare gibi haşerelere karşı 38 mahalle ve merkeze bağlı yerleşim yerlerinde (Örençay, Alayaprak, Sugözü,  Demirtaş, Harmantepe v.s) başlatmış olduğu mücadelede ilaçlama çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üç günde bir mahalle ve merkeze bağlı köylerde larva, uçkun, konteyner ve yeşil alan ilaçlaması yapılmaktadır. İlaçlamalar genelde sabahın erken saatlerinde ve akşam gün batımından sonra yapılmaktadır. Özellikle Cip mesire alanı ve Fethi Sekin mesire alanlarında vatandaşların piknik yaptığı saatlerin dışında gece geç saatlerde ilaçlamalara devam edilmekte. Ekipler tarafından , her gün cadde ve sokaklarının yanı sıra, haşerelerin üreme kaynağı olan yerlerin de ilaçlandığı belirtildi.

Belediyenin havaların ısınmasıyla birlikte 38 mahalle ve merkeze bağlı yerleşim yerlerinde ev, okul ve hayvan barınaklarını ilaçlamaya devam ediyor. 

Mahallelerde karasinek mücadelesi için bütün hayvan barınaklarını dolaşan ilaçlama ekipleri, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen pire, akrep, yılan, kene, zararlı böcek ve sürüngenlere karşı ayrı ayrı ilaçlar kullandığı,mahalle ayrımı gözetmeksizin hizmet götürmeye devam edebilmek adına, kanalizasyon rögarları ve mazgallar, Fog Termal Sisleme Cihazı ile ilaçlanmaya devam edilmektedir denildi.Ekipler ayrıca Aksaray Mahallesi, Kızılay ve Gümüşkavak Mahallelerinde, şorşor deresi ve çevresi başta olmak üzere sulama kanallarında ve foseptiklerde de ilaçlama çalışmalarına devam ediliyor.

Bu kapsamda çevre sağlığı açısından hiçbir yan etkisi bulunmayan biyolojik ilaçlarla birlikte sivrisineklerin ve haşerelerin üreme alanları olan kanalizasyon, rögar kapakları, dere yatakları, göletler ve kuyular gibi her türlü sulak alanda da ilaçlama çalışması gerçekleştiriliyor.İlkbahar, yaz ve sonbahar boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun mücadele çalışması gerçekleştiren Elazığ Belediyesi, kış döneminde de böcek ve haşerelerin ürememesi için şehrin bütününde ilaçlama çalışmaları’nın devam edeceğini aktardı.

Mücadele kapsamında ilk etapta tüm kapalı kanal, drenajlar ile mahallelerde bulunan binaların bodrum katları haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

Çalışmalar Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından günlük olarak mahalle mahalle gezilerek devam ediyor. Yaz uygulaması kapsamında hayvan barınakları (ahır), bataklıklar ve çöp alanları ilaçlama çalışmaları devam edileceği de belirtildi.