HARPUT'UN DEĞİŞEN VE GELİŞEN YÜZÜ

Başak MERAL GÜNDÜZ/Harput, tarihin her döneminde doğal yapısı, taşınmaz kültür varlıkları, somut olmayan kültür varlıkları, önemli tarihi şahsiyetleri, dinler tarihi açısından yetiştirdiği âlimleri, otantik müziği, folklorik ve edebiyattaki yeri ile önemli bir kültür şehridir.

HARPUT'UN DEĞİŞEN VE GELİŞEN YÜZÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimiz için turistik ve kültürel anlamda  büyük bir öneme sahip olan Harputun   gerçek değerine kavuşturulması için Elazığ Belediyesi tarafından bir takım çalışmalar başlatıldı.

Elazığ Belediye Başkanı  Şahin Şerifoğulları’nın  Harput’un değişim ve gelişimine önderlik ederek başlatmış olduğu projelerin başında gelen, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Balakgazi Parkı Cam Seyir Terası ve Peyzaj Düzenleme yapım işi kapsamındaki çalışmaların sonuna gelindi. Bu çalışmalar kapsamında yüklenici firma sahibi Mevlüt Perçin gazetemize açıklamalarda bulundu.

SONSUZLUK  HAVUZU

Mevlüt Perçin,”Proje kapsamında toplam proje alanı olan 5800 m2’ nin yaklaşık 3450 m2’ si  döşeme alanı, geriye kalan 2350 m2’ lik alan ise peyzaj düzenlemesi yapılacak alan.Proje alanı içerisinde 1 adet çocuk oyun gurubu, 4 adet birbirine bağlantılı süs havuzu, 7 adet kameriye, otopark, gezinti yolları, aydınlatma elemanları,  dekoratif banklar ve çöp kovaları mevcut. Ayrıca peyzaj çalışmaları kapsamında boylu ağaçların dikimi, süs bitkileri, yer örtücü ve çalı gurubu bitkilerin dikimi yapılmaktadır. Projenin  asıl can alıcı kısmı olan yaklaşık 220 m2’ lik alana inşa edilmiş Cam Seyir Terası ve Cam Seyir Terası altında bulunan 227 m2‘ lik havuz.Yapılan bu hizmet ile vatandaşlarımızın bu platform üzerinde hem korkularını yenecek hem de şehrin eşsiz manzarasını gece ayrı gündüz ayrı olarak göreceklerdir”dedi.

BALAKGAZİ PARKI CAM SEYİR TERASI VE PEYZAJ DÜZENLEMESİ İÇİN DOĞAL TAŞLAR KULLANILMIŞTIR

Perçin,”Balakgazi Parkı Cam Seyir Terası ve Peyzaj Düzenlemesi yapım işi kapsamında, ağırlıklı olarak Elazığ’da bulunan doğal taşlar kullanılmış olup Cam seyir terasının altında 227 m2 büyüklüğünde yapılan cam duvarlı ve hareketli su öğesinden oluşan terasa çıkıldığı zaman sonsuzluk hissi verecek bir havuz bulunmaktadır. Türkiye’ de ki en büyük cam seyir teraslarından biri olan ve cam seyir terasının altında bulunan sonsuzluk havuzu dışında bir adette parkın orta kısmında süs havuzu kullanılmıştır.”dedi.

ONYX MERMERLER BU PROJE İLE BİRLİKTE ELAZIĞ’DA İLK DEFA BİR PARK ÇALIŞMASININ DIŞ MEKANINDA KULLANILMIŞ OLACAK

Perçin”227m2’ lik büyüklüğü ile cam seyir terasına çıkarken alana estetik bir görünüm kazandıracak bu süs havuzu gece havuzun yapımında kullanılan ve gizli aydınlatma sistemine sahip onyx mermerler ile birlikte farklı bir görselliğe sahip olacak. Onyx mermerler de bu proje ile birlikte Elazığ’da ilk defa bir park çalışmasının dış mekanında kullanılmış olacaktır. Bu projeyi merak edip bizlerden bilgi alan kutsal şehrimizin güzel insanları, projenin çok güzel  olduğunu ve projenin bitmesi için sabırsızlandıklarını dile getirdiler.”dedi.

 Mevlüt Perçin”Şehrimizin  güzide yeri olan Harput ‘ a kazandırmış olduğu bu muhteşem projeden dolayı Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları ve ekibine teşekkür eder, çıkmış olduğu bu kutsal yolda başarılar dileriz”dedi.