Harika İnsanlar, Sivrice'yi gezdi

Bisiklet sporuyla farkındalık oluşturan, herkese bisiklet alışkanlığı oluşturmayı hedefleyen Harika İnsanlar Topluluğu, Sivrice'de pedal çevirdi

Harika İnsanlar, Sivrice'yi gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kübra Kabukçu

2018 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana çeşitli farkındalık projeleri üreten Harika İnsanlar Topluluğu, son olarak Sivrice’de pedal çevirdi.

Konuya ilişkin olarak topluluktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Harika İnsanlar Topluluğu olarak 2018 Temmuz ayından itibaren dostlarımızla yollardayız. İki senedir grup olarak bisiklet sporunun sadece bireysel spor olmaktan çok, aslında sosyal hayatın ve sosyalleşme içinde çok büyük bir araç olduğu bilincini yaymaya çalışıyoruz. Bu sebeple Pazar günü Sivrice ilçemizde güzel bir organizasyona daha 25 kişilik katılımcı grubumuzla imza attık. Sivrice ilçemiz konumu ve doğal yapısı ile bizler için eşsiz bir imkân sağlamakta.

Etkinliklerimiz den bahsedecek olursak,  akşam turlarımız ve her hafta Pazar günü Elazığ’ımızın çeşitli köy ve beldelerine toplu sürüşler yaparak sporla eğlenceyi bir arada tutarken toplu sürüş kuralları ve güvenlik önlemlerimizden de taviz vermemekteyiz. Özellikle Elazığ ve ülkemizin tamamında bisiklet sporuna karşı ilgi pandeminin etkisi ile son zamanlarda daha da artmakta. Toplu taşımanın önemli bir risk faktörü oluşturduğu bu dönemde işlerine bisikletle gidenlerin ve ulaşım aracı olarak kullananların sayısı gün geçtikçe artmakta. Özellikle bu sene katılımcı sayımızda da artış fazlalaştığı görülüyor. Ayrıca bisikletin bireylerin ruhsal ve beden sağlıklarına direk etkisi ise;

Artmış kardiyovasküler zindelik

Artan kas gücü ve esneklik

Geliştirilmiş eklem hareketliliği

Azalmış stres seviyesi

Geliştirilmiş duruş ve koordinasyon

Güçlendirilmiş kemikler

Azalmış vücut yağ seviyeleri

Hastalığın önlenmesi veya yönetimi

Azaltılmış anksiyete ve depresyon.

“BÜYÜK ZORLUKLARLA KARŞILAŞMIYOR DEĞİLİZ”

HİT ailesi ve bisiklet severler olarak büyük zorluklarla da karşılaşmıyor değiliz, çevresine hiçbir zararı olmayan bizlerin spor amaçlı veya ulaşım aracı olarak yollarda olduğumuzda motorlu araç kullanan dostlarımızdan bize karşı sabırsız tutum içerisinde olmamasını ve bizim kaportamızın olmadığını yapacakları bir hata ile hayatımızı riske edebileceklerini unutmamalarını kendilerinden rica ediyoruz. Bir talebimizde sosyal yaşam ve spora verdiği önemi bildiğimiz Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’ndan. Yeni yapılacak yollarda bisikletli ulaşımın kolaylaştırılabileceği düzenlemelerle bizleri sevindirmesini dört gözle bekliyoruz.”