HANS ANLADI, HASAN ANLAMADI

HANS ANLADI, HASAN ANLAMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merhum Necmettin Erbakan’ın, İslam’ı özü itibarıyla anlamada ülkemiz insanlarının sıkıntı yaşadığını özetlemek için kullandığı bir cümleydi başlıktaki ifade. Birçok insanın İslam’ın gerçek mesajını anlayıp onu hayatına uygulama yerine  göstermelik, içi boş ve ritülden öteye geçmeyen bir dini yaşadığını ifade eden Erbakan, İslam’ın bir çok  konudaki mesajının batı tarafından alınıp uygulandığını uzun uzun anlatır ve sonunda da “işte böyle, Alman Hans anladı ama bizim Hasan anlamadı İslam’ı” diyerek konuşmasını tamamlardı.

ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek, Hz. Muhammed'in salgın hastalıklarla ilgili önerilerine yer vermiş. Haberde, bazı uzmanların korona virüs salgınına karşı temizlik uyarıları aktarılırken, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed." ifadeleri kullanılmış.

Haberde ayrıca, Hz. Muhammed'in, koronavirüs gibi ölümcül hastalıkları önlemek ve bu gibi salgınlarla mücadele etme konusunda sağlıklı tavsiyelerde bulunduğu belirtilmiş.  İslam Peygamberi'nin, salgın hastalık riskine karşı, ashabına yaptığı bir tavsiyede karantina uygulamasına dikkat çektiği ifade edilmiş.

Newsweek'in haberinde, Hz. Muhammed'in konuyla ilgili, "Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; ama veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin." hadisi, okurlarla paylaşılmış.

Hz. Muhammed'in tavsiyelerinin sıralandığı yazıda, Peygamber'in, "Bulaşıcı hastalığı olanlar sağlıklı olanlardan uzak tutulmalıdır." önerisine yer verilmiş.

Şimdi bizler, biz Müslümanları ve İslam’ı zerre kadar sevmeyen ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek’in, Peygamber efendimiz  Hz. Muhammed ile ilgili yazdığı cümlelerden mutlu olduk değil mi?

 İnsanlığa adalet, merhamet, evsensel haklar getiren bir peygamberin ümmeti olmaktan gurur duyduk değil mi? Hele hele insanlığın son günlerde yaşadığı koronavirüs sebebiyle düşmüş olduğu aciz konuma 1400 yıl öncesinden reçeteler sunmuş olmasından dolayı olaylara  bilimsel yaklaşan peygambere sahip olmaktan dört köşe olduk değil mi?

Tüm bu böbürlenmeleri yaşayan bizler, acaba bu zor günlerde bile ne kadar uyduk Hz. Peygamberin salgın konusundaki uyarılarına. Tedbir için kapatılan camilerin kapısını tekmeleyip açın bu camiyi diyen kimdi beyler?   Vatandaşlar kendi başına ve aralarına mesafe koyarak namaz kılınsın diye açık tutulan camilerde kendini imam tayin edip insanlara cemaatler namaz kıldıran ve buna uyan insanlar kimdi beyler…

Daha bir gün önce Hz. Peygamberin yürüdüğü topraklara yüz sürüp memleketine gelen ve tedbir gereği 14 gün hiç kimse ile görüşmemesi gereken herkesle tokalaşan ve mevlit törenleri düzenleyen umreciler kimlerdi beyler?

Bırakın bu ucuz Müslümanlık ve Peygamberimiz ile kuru kuruya övünme havalarını. Siz anca bir başkası İslam ve peygamber hakkında güzel bir şeyler söylesin  bizler de bu yücelikle hava atalım derdindesiniz. İcraat beyler icraat.

Elazığ, hala sokağa çıkma ve virüsü yayma konusunda en önde gelen iller arasında. Sorumsuzluk ve itaatsizlik had safhada.

Siz kim Hz. Muhammet’i anlamak kim… O’nu anlamak ona itaat etmektir. Söylediklerini sanki muhatabı bizler değilmişiz gibi başkasına nakletmek ve hava atmak demek değildir O’na ümmet olmak… Bizatihi özümsemek, mesajını doğru anlamak ve uygulamaktır.

Şimdi efsane devlet, siyaset ve bilim adamı merhum Erbakan’ı daha iyi anladık değil mi? Hasan hala aynı Hasan…