Hamit Erulaş Adaylığını Resmen Açıkladı!

Elazığ ASKF Başkan Adayı Hamit Erulaş, projelerini ve hedeflerini açıkladı

Hamit Erulaş Adaylığını Resmen Açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Erol Kara

Amatörün içinden geldiğini ve amatör spor kulüplerinin sorunlarını yakından bildiğini dile getirerek, bütün spor branşlarına destek olacaklarını dile getiren ASKF Başkan Adayı Erulaş, sporda şiddetin önüne geçilmesi, yurtdışında ve ülkemizde ilimizi temsil eden sporcu ve takımlara maddi destek sunulması, semt takımlarının desteklenmesi, bütün spor branşlarının kucaklanması gibi konularda hedeflerini de açıkladı. “Elazığ’da sporu ayağa kaldırıp geliştirerek, gençliği ön planda tutarak ilimizi bölgede bir numara haline getireceğiz.” diyen Erulaş öte yandan liyakat sahibi ve güçlü bir yönetim ekibinin de hazır olduğunu vurguladı. Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanlığı için, Rüstempaşaspor Kulübü Eski Başkanı Hamit Erulaş adaylığını açıklamıştı. Erulaş, seçim sürecindeki hedeflerini, amaçlarını tek tek açıkladı ve; “Niyetimiz ayrıştırıcı olmak değil, birleştirici olmaktır.” dedi.

“BÜTÜN KULÜPLERİMİZ BANA GÜVENSİN VE İNANSIN”

 Rüstempaşaspor Kulübü başkanlığı yaptığı dönemde amatör spor kulüplerinin sorunlarını yakından öğrenme fırsatı yakaladığını dile getiren ASKF Başkan Adayı Hamit Erulaş; “Öncelikle herkese selamlarımı sunuyorum. Geçmiş dönemde Rüstempaşaspor Kulüp başkanlığı yaptığım süreçte, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndaki eksiklikleri, tek tek tespit etme imkânı buldum. Ayrıca başarılı bir kulübün başkanıyken bu eksikleri tespit etme fırsatı bulduk. Finalde iki kez üst üste namağlup şampiyonluğa ulaşan, Türkiye’de eşine rastlanmayan bir başarıya imza attık. Kulübümüzde bu kadar başarılı olmamıza rağmen maddi imkansızlıklardan ötürü Bölgesel Amatör Lig’e katılamamamız, ASKF başkanlığı için bizi hırslandıran durumların başında gelmiştir. Bugün geldiğimiz nokta; Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkan adayıyım. Haziran ayının 15’inde yapılacak seçimlerde Allah nasip ederse, hizmet etmek için, spor camiasını ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız. ASKF’nin ilimizdeki bir diğer ismi bana kalırsa AFFK. Yani Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olması gerekirken “spor” kısmı yerine “futbol” gelmiş ve AFFK olmuş. Bu bizi derinden üzüyor. Halbuki böyle önemli bir federasyon bütün spor kulüplerini bünyesinde barındırıyor. Ben bu koltuğa adayım. Rüstempaşaspor Kulübü’nde görevdeyken gördüğüm eksikliklerin giderilmesi, bütün kulüplere bunun yayılması hedefimizdir ki özellikle semt takımları biz göreve geldiğimizde ciddi anlamda desteklenecek. Biz spor kulüplerimizin dertlerini, sıkıntılarını yakından biliyoruz. Çünkü biz de 2 sene boyunca o eksiklikleri, sıkıntıları bizzat fazlasıyla yaşadık. 2 sezon boyunca bir semt takımı olarak adeta savaştık, sorunlarla boğuştuk. Kimi zaman sinirlerimize hakim de olamadık yaşadığımız sorunlardan ötürü. İşte bu tecrübelerle birlikte bu göreve aday oldum. Bütün spor kulüplerini yaşadıkları sorunlardan kurtarabilmek, destek olabilmek, her zaman yanlarında olabilmek için ASKF başkanlığına aday oldum. Bu işi, çile çekmiş, emek vermiş, spora hizmet etme adına sorunlarla boğuşmuş bir isim olarak ben layığı ile yapacağıma inanıyorum, bütün kulüplerimiz de bana güvensin ve inansın.”dedi.

“BÜTÜN SPOR KULÜPLERİNİ KUCAKLAYACAĞIZ”

Hizmet etme noktasında inancının tam olduğunun altını çizen Başkan Adayı Erulaş; “Geçmiş dönemlerde ASKF başkanlığı yapan isimlere de teşekkür etmek gerek. Son olarak bu görevi üstlenen Şahin Şerifoğulları başkanımız da şu anda Belediye Başkanı. Onu da tebrik ediyorum. Sayın Şerifoğulları’nın atadığı Mustafa Gür bey de bizlerin dostudur. O da yabancı değil. Ancak diyorum ya; inanarak yola çıkmak gerekiyor. Eğer inandığınız zaman yola çıkarsanız başarıyorsunuz. Rüstempaşaspor Kulübü’nde de inandık ve şu anda inancımız eksiksiz ve tamdır. Hizmet edeceğiz, takımlarımızı ayağa kaldıracağız ve bütün branşları, bütün spor kulüplerini kucaklayacağız.” ifadelerinde bulundu.

“YAPILAN MALZEME YARDIMINDA TAMAMEN ŞEFFAF OLACAĞIZ”

Amatör spor kulüplerinin maddi imkansızlıklarını yakinen bildiklerini de ifade eden Erulaş, kendi başkanlığı döneminde hiçbir kulübün maddi sıkıntı yaşamayacağını ve ASKF olarak kulüplere maddi destek sağlayacaklarının sözünü verdi. ASKF Başkan Adayı Erulaş; “Şu anda kulüplerimizin içinde bulunduğu sorunların başında, maddi imkansızlıklar geliyor. Öncelikli hedefimiz kulüplerimizi bu sorundan kurtarmak. Bunun için de çeşitli projelerimiz var. Bütün semt takımlarına ekonomik yönden güçlü yönetimler oluşturulmasının sağlanmasının yanında sezon içerisinde kulüplerimizin tıkandığı durumlarda ASKF olarak maddi yardımda bulunmak. Bunun sözünü veriyorum. Benim başkanlığım döneminde hiçbir spor kulübü maddi bir sıkıntı çekmeyecek. En büyük vaadim budur. Çünkü o gücümüz var. Bizim siyasi bir hesabımız olmadığı için gençliğin ve sporun önünü açmak için çalamayacağımız kapı da yok. Amatör kulüplerine yılda bir kez yapılan malzeme yardımında tamamen şeffaf olacağız. Kulüplerin ihtiyaçları doğrultusunda malzeme yardımında bulunacağız ya da eksikleri tespit edip o spor kulübümüze malzeme için maddi destekte bulunacağız. Kulüpler kendi malzemelerini, ihtiyaçlarına göre ki kendileri ihtiyaçlarını en iyi şekilde tespit edeceklerdir, kendi iradeleri ön plana çıkmış olacak. Şu anda ASKF tarafından verilen malzemeler kullanılır malzemeler değil. Şu anda bu haberi okuyan spor camiasındaki isimler de bu sözümün altına imzalarını atacaktır. Malzemeler kullanışlı değil ve kötü malzemeler. Bu da kulüplerimizin sorunlarını çözmüyor. Özel ilişkilerim ve dostluklarım sayesinde forma, eşofman yaptıracağız, ayakkabı alacağız, lisanslarını çıkartamayan kulüplerimizin lisanslarını çıkartacağız. ASKF’nin kasasında para olsun olmasın bizim başkanlık dönemimizde hiçbir kulüp maddi bir sıkıntı çekmeyecek. Açık ve net bir şekilde bunun sözünü veriyorum.” dedi.

“ÇEŞİTLİ ORGANİZASYONLARLA SPORDA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Sporda şiddetin önüne geçmek için çeşitli projeleri olduğunu da belirten Hamit Erulaş; “Son zamanlarda ilimizde sporda şiddet git gide arttı. Bu sorunun çözümü için Fırat Üniversitesi ile birlikte çeşitli sempozyumlar, seminerler düzenleyerek, şiddetin spor ile iç içe olmaması gerektiğini anlatmaya çalışacağız. Akademisyenler, psikologlar, terapistler eşliğinde sporcu psikolojini her zaman doğru olarak yönlendirmeye çalışacağız. Çeşitli organizasyon ve planlamayla sporda şiddetin önüne geçmeyi düşünüyoruz. Karşılaşmaların hepsinin video kaydı altına alınmasını sağlayacağız. Bir maçta yaşanan aksaklıklar, sorunlar kayıt altına alınmış olacak ve çözümü noktasında daha net bir şekilde görünmüş olacak. Yani sorunları anında ve yerinde çözmeyi hedefliyoruz. Hakem camiasıyla, hakem arkadaşlarımızla sürekli istişare içerisinde olacağız. Hakemlerimizle iç içe olmayı hedefliyoruz. Hakemlerin zaman zaman yaptığı hatalar, yanlı tutum sergilediklerinin söylenmesi gibi sorunların yaşanmaması, liglerimizde hakem arkadaşlarımızla ilgili sıkıntıların yaşanmaması adına sürekli kendileriyle birlikte olacağız ve istişareler yapacağız.” ifadelerinde bulundu.

“İLİMİZİ BÖLGEDE BİR NUMARA HALİNE GETİRECEĞİZ”

Ülkemizde ve yurtdışında ilimizi temsil edecek olan sporcuların ve kulüplerin, konaklama giderleri, harcırah gibi bütün masraflarını ASKF olarak karşılayarak ciddi bir maddi destek sunacaklarını da vurgulayan Erulaş; “İlimiz dışında Elazığ’ı temsil edecek olan okul takımlarımıza, ki branş ayırt etmeksizin malzeme ve maddi destekte bulunacağız. Bunun da buradan, sizler aracılığıyla açık bir şekilde sözünü veriyoruz. 87 tane spor kulübümüz var. Bizim başkanlığımız döneminde bir tek spor kulübünün ne maddi, ne manevi her hangi bir tek şikayeti olmayacak. Ülkemizde ilimizi temsil eden, yurtdışında ilimizi ve ülkemizi temsil eden Elazığlı çocuklarımız, bizleri gururlandıran ilimizin temsilcileri ASKF başkanı olarak benim himayem altında olacak ve bu çocuklarımıza, temsilcilerimize elimizden gelen bütün fedakarlığı, desteği sunacağız. Yurtdışı, yurt içi, konaklama giderleri, harcırah gibi bütün meblağlar tarafımızca karşılanacak. Amacımız şu anda yerlerde olan spor camiasını ayağa kaldırmak. İlimizde bir statüko var. Spor camiası bu statükonun elinde dönüp dönüp duruyor. İnsanlar bize inansın. Elazığ’da sporu ayağa kaldırıp geliştirerek, gençliği ön planda tutarak ilimizi bölgede bir numara haline getireceğiz.” diye konuştu.

“NİYETİMİZ AYRIŞTIRICI OLMAK DEĞİL, BİRLEŞTİRİCİ OLMAKTIR”

 Yönetim kurulunun güçlü ve liyakat sahibi kişilerden oluştuğunu da sözlerine ekleyen Erulaş, ayrıştırıcı değil, birleştirici olmak için yola çıktıklarını söyleyerek; “Yönetim kurulumuz şu anda hazır. Çok güçlü, işi bilen, liyakat sahibi, her biri ayrı ayrı bu ile katkı sağlayacak isimlerden oluşan bir yönetim ekibimiz olacak. Adaylığımızı geniş kapsamlı, resmi bir şekilde açıkladığımız zaman yönetim kurulumuzdaki isimleri de tek tek kamuoyuyla paylaşacağız. Bugün baktığımızda ASKF bütün kurumlarla düşman gibi. Düşman kardeşler şeklinde bir yapı söz konusu. Kimse kimseye görüşmüyor, ilin sporunun kalkınması adına bir araya gelmiyor. Bizim başkanlığımızda sporla iç içe olan bütün kurumlarla sürekli hem hal olarak, sorunların çözümü noktasında fikir alışverişlerinde bulunarak, önemli bir yol kat edeceğiz. Niyetimiz ayrıştırıcı olmak değil, birleştirici olmaktır. İnsanları, gençleri spora teşvik etmek istiyoruz. İlkokuldan başlayıp ileriki yaşlara kadar, bütün spor branşlarını ilimizdeki insanlarımıza sevdirmeyi hedefliyoruz.” dedi.