HALK NE DİYORSA O

2014 YILINDAN BERİ 'HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM' ANLAYIŞINI BENİMSEYEN VE GERÇEKLEŞTİRECEĞİ PROJELERDE HALKIN GÖRÜŞÜNÜ ALAN VE ANKETLER YAPTIRAN BAŞKAN YANILMAZ, BU GELENEĞİNİ HACI HAYRİ CADDEDİNDE DE DEVAM ETTİRDİ

HALK NE DİYORSA O
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Yanılmaz’ın yönetim anlayışında önemli bir yer tutan “birlikte yönetim” anlayışı belediye hizmetlerinin her aşamasında kendini gösteriyor. Geçmişte de gerçekleştireceği hizmetleri halkın görüşüne başvurarak ve onların tekliflerini de alarak yapan ve bunu hiçbir zaman aksatmayarak  sürdürüyor.

CADDENİZ NASIL OLSUN?

Başkan Yanılmaz, bu kapsamda şehrimizin en işlek caddelerinden olan Hacı Hayri Caddesi’nde gerçekleştirilecek yeni düzenlemeler öncesi esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek "nasıl bir çalışma istiyorsunuz" konusunda istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Çarşı Mahallesi’nde başlayacak çalışmaları yerinde inceledikten sonra esnaf ve vatandaşlarla bir kıraathanede istişare toplantısı yapan Başkan Yanılmaz, 6 metre genişliğindeki yolun tek ya da çift şerit olması noktasında esnafların görüşlerine başvurdu.

Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Harun Reşit Polat “450 metre uzunluğunda olan Hacı Hayri Caddesi'nde çalışmalarımıza başladık. Hacı Hayri Caddemiz 9-12 metre genişliğinde yer yer değişkenlik gösteren bir caddemiz. Burada yapacağımız uygulama ile kaldırımlarımızı yeniden düzenleyeceğiz. Aydınlatma direkleri, altyapı çalışmaları ile sizlerin hizmetine sunacağız. Ortalama 6 metre genişliğinde olacak caddemizde kaldırımların boyu bir buçuk metre civarında olacak.”

Daha sonra söz alan Çarşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aytaç ve Rüstempaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf Gül, Hacı Hayri Caddesi ve mahallelerinde yapılan çalışmalardan oldukça memnun olduklarını belirterek Başkan Yanılmaz’a teşekkür ettiler.

ORTAK AKILLA İŞLER DAHA KOLAY

Belediye tarafından gerçekleştirilen hizmetleri esnafla istişare ederek yaptıklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz şunları kaydetti; “Hacı Hayri Caddesi’nde yapacağımız düzenlemeyi sizlerle istişare ettikten sonra hayata geçireceğiz. Yolun tek şerit mi yoksa çift şerit mi olması gerektiği bu toplantımızda alınan kararla hayata geçireceğiz. Neticede sizler nasıl olmasını arzu ediyorsanız biz onu yapıp sizin hizmetine sunacağız."

 Elazığ'da hemen hemen her yıl bir alt geçit ve üst geçidi hizmete sunduklarını şimdi de demiryolu üzerinde iki tane alt geçit ve bir tane de üst geçit yapımı devam ettiğini belirten Başkan yanılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Birincisi Çimento Kavşağı’nda alt geçit olarak yapıyoruz. Ana arter bağlantısı sistemi rahatlatacak demiryolundan hemzemin geçitten geçmeden hemşerilerimiz rahatlıkla trafikte seyredecekler. Yine Hazardağlı Kavşağı ile Tofaş Kavşağı’nda alt geçit çalışmalarımız devam ediyor. Merkezi Güney Çevre Yolu ile bağlantıda demir yolu üzerindeki hemzemin geçitleri bütünüyle kaldırıyoruz. Dolayısıyla alternatif ulaşım alanları genişliyor, rahatlıyor ve daha hızlı bir ulaşımı temin etmenin mücadelesini veriyoruz."

BİRLİKTE KARAR BİRLİKTE YÖNETİM

Bir süre önce Bankalar Caddesi ve İkinci Harput Caddesi’ni Şıra Meydanı çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yanılmaz,  Hacı Hayri Caddesi'nde yaptığımız çalışmaya birlikte karar vereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz esnaflar ile istişare etti. İnşaat sektörünün olduğu bir cadde olduğu için yükleme işlerinin çok olduğunu, gelen müşterinin caddede duramadığını bu konuda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden esnaflar, caddenin iki şerit olarak yapılmasının uygun olacağını ifade ederek Başkan Yanılmaz'ın bu konuda kendi görüşlerine başvurmasından dolayı  teşekkür ettiler.

Daha sonra esnafları iş yerlerinde ziyaret eden Başkan Yanılmaz, ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunarak, sorunlarını ve taleplerini dinledi.