HALK İSTİYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin il başkanları toplantısında, 'Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın' sözleri ile tartışmalı İstanbul Sözleşmesi'nden çekilecekleri sinyalini verdi.

HALK İSTİYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın bu talimatı verirken ifade ettiği “halk istiyorsa” sözleri önemli ve dikkate değer bir tespit. Siyasi yolculuğunu ve bu alandaki, başarısını halka birlikte yürümeye borçlu olan ve halkın hissiyatı ve beklentilerine göre siyaset ve hizmet üreten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın düşünce ve fikirlerini öne çıkaran ve ekibine “halk istiyorsa” ile başlayan cümle kurması, çok eleştiri alan başka uygulamaların da bugünden sonra masaya yatırılacağı ve halktan tepki gören uygulamalara son verileceğinin müjdesi olarak algılandı.

Halkımız hizmeti önemsiyor ve takdir ediyor ama Ak Parti kimliğini taşıyan siyasetçilerin sorumsuzlukları ve vurdumduymazlıklarını istemiyor.

Halk, kendi başlarına 50-60 oy alamayacak bir konumda oldukları halde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rüzgârıyla bakan, milletvekili, belediye başkanı,  üst düzey bürokrat ve yerelde bir müdür olanların kibir ve gurur abidesi olup kırıp dökmelerini ve ulaşılamaz olmasını görmek istemiyor.

Halk, parti teşkilatlarını kendine yakın isimlerle oluşturup, halkla iletişimi, diyaloğu ve misyonu temsil edecek bir iletişimi olmayan kapalı devre ve polit büro üyeliği benzeri bir siyasi yapılanmayı istemiyor.

Halk, Yönetim kurulları adı altında eski vekil ve üst düzey bürokratlara çifter çifter maaş bağlanmasını da istemiyor.

Halk, sadece yola, köprüye, dağa taşa yapılan ve defalarca söküp yeniden yapılan yollara para harcanması yerine genç işsizlere istihdam imkânı sağlanmaması ve topu özel sektöre atılmasını istemiyor.

Velhasıl halkın istemediği daha çok sayıda yanlış uygulamalar var. Bunlardan da vazgeçmek ve halkın taleplerinin yansıması olan icraatlarla gündeme gelmek zamanı. Vaktin vacibi de siyasetin gereği de budur.

Evet, Sayın Cumhurbaşkanım, halk İstanbul sözleşmesinden çekilmeyi istediği kadar yukarıda dile getirdiğimiz konuları da istiyor ve adım atılmasını bekliyor.