HAKLI ÇIKTIM AMA MUTLU DEĞİLİM

KAMUOYUNDA HAKSIZ ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLAN AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ, ELAZIĞ İÇİN BİRÇOK PROJEYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR VE SONUÇLANMASINI SAĞLIYOR. YENİ STADYUM, SAHALAR VE ELAZIĞSPOR KONULARINDA KANAL FIRAT TELEVİYONU'NDA USTA GAZETECİ ZEKİ AKBIYIK'IN SORULARINI CEVAPLAYAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN BULUT, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU    

HAKLI ÇIKTIM AMA MUTLU DEĞİLİM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizden milletvekili seçilerek TBMM’de bizleri temsil eden isimler, Elazığ’ın her alanda kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak çalışmaları yoğun bir tempoda sürdürüyor.

İlimizden 4 Ak Parti, 1’de CHP listesinden Ankara’ya gönderdiğimiz milletvekillerimizin performansları zaman zaman basında ya da kamuoyunda tartışma sebebi oluyor.

VEKİLLER PROJELERİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Ak Parti’den TBMM’ye gönderdiğimiz milletvekillerimiz özellikle Metin Bulut ve Tolga Ağar, şehrimizin geleceğine yönelik devam eden ya da tasarı halinde bulunan projeleriyle yakından ilgileniyorlar.

Ak Parti Milletvekilleri Metin Bulut ve Tolga Ağar hemen her hafta bir bakan ya da bakan yardımcıları ile görüşerek şehrimizin ödenek bekleyen projeleri ile hazırlanan yeni projeleri takip ederek hızlandırılması konusunda önemli görüşmeler yapıyorlar.

PARTİ İÇİNDE ETKİN BİR İSİM

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, hem MKYK üyesi hem de Teşkilat Başkan Yardımcısı görevlerini üzerinde toplamayı başarmış parti içinde etkin bir isim.

Birçok bakan, bakan yardımcısı ve üst düzey bürokratlarla eskiye dayanan dostluk ve arkadaşlıklarını şehrimizin lehine kullanarak yeni hizmetlerin gelmesine vesile olan Bulut, zaman zaman haksız eleştirilerin de hedefi oluyor.

 

“HAKLI ÇIKTIM, MUTLU DEĞİLİM”

Geçtiğimiz hafta sonu Kanal Fırat Televizyonunda Zeki Akbıyık’ın konuğu olan ve birçok soruya açık yüreklilikle cevap veren Bulut, özellikle Elazığspor konusunda haklı çıktığını ama bundan asla mutlu olmadığını ifade etti.

Bilindiği gibi Metin Bulut,  geçmiş yıllarda Elazığspor ile ilgili dönemin Valisi Zorluoğlu başkanlığında yapılan bir toplantıda, Yeni Malatyaspor modelinin uygulanabileceğini ifade etmiş, ardından da özellikle belirli kesimlerin kışkırtması ile linç kampanyasına tabi tutulmuş ve Elazığspor düşmanı ilan edilmişti.

Televizyon programında bu konuya da değinen Bulut’un  “O gün bizim önerdiğimiz formülü hayata geçirseydik Elazığspor’un borcu kalmadığı gibi bugün süper ligde de olabilirdik. Ben bu konuda haklı çıktım ama haklı çıkmaktan da asla mutlu değilim” cümleleri dikkat çekti.

 

STADYUMDA DA FARKINI ORTAYA KOYMUŞTU

Ortaya koyduğu görüşler ile popülist olmaktan ziyade gerçekçi ve mantıklı bir siyasetçi profilini ortaya koyan Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, geçmiş yıllarda yoğun olarak yaşanan yeni stat konusunda da haklı çıktı. Stadyumun biyolojik yani çok zaruri bir ihtiyaç olmaktan ziyade “falan ilde var bide neden olmasın” şeklinde psikolojik bir ihtiyaç olduğunu, bugün yıkılan eski stadyumun ihtiyaca fazlasıyla cevap verdiğini, yeni bir tadilat ve restorasyon ile stadyumun şehre yetecek düzeyde olduğunu defaten ifade etmesine rağmen, kamuoyu baskısına dayanamayan yetkililer ani bir kararla stadyumu yıkma kararı almış, ardından da iki adet profesyonel takımı olan  Elazığ’da maç yapılacak saha kalmamıştı.

Alternatifi oluşturulmadan stadyumun bir seçim öncesi acele yıkılmasının ardından “stadyum yıkılsın yenisi yapılsın” diyen çevreler şok yaşayarak stadyumsuz kaldıkları gerçeğiyle yüzleşmiş ve oldukça mahcup olmuşlardı. Bu tartışmalar arasında ilin  takımlarının çevre illerde maç yapma önerilerinin bile havada uçuştuğu bir dönemde yine şehrin imdadına Metin Bulut yetişmişti.

 

BiR ANDA 3 STADYUM BİRDEN

Yıkılan ve yenisinin yapımı için tek kuruş ödenek gönderilmeyen stadyumun ardından Elazığspor ve Elazığ Belediyespor takımlarının maç yapabilmeleri bir sahanın bulunmadığını gören Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, ilk etapta ilgili kuruma gerçekten de ilgili ve heyecanlı bir ismin atanmasını sağlamış, ardından da her şey çorap söküğü gibi ardı ardına gelmişti.

Yeni Gençlik ve Spor Hizmetleri il Müdürü Abdulsamet Eren, öncelikle gençlik merkezi yanında bulunan sahayı standartlara uygun hale getirmiş ve takımlarımın il dışında maç yapma ihtimalini ortadan kaldırmıştı.

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, her ne kadar eski stadyumun yıkılmasına gerek olmadığı tezini ısrarla savunmuşsa da stadyumun yıkılmasının ardından biri Doğukent, biri de Sultan Sarayı civarında standartlara uygun iki saha daha yapılması için girişimlerde bulunmuş ve çok kısa sürede mesafe alınmasını sağlamıştı. Bu gelişmelerden sonra şehrin  standartlara uygun üç sahasının daha olma süreci de başlamış oluyordu.

15 MİLYON ÖDENEK

Bir dönem belirli çevrelerin Elazığspor düşmanı ilan etme gayretlerine muhatap olan Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, girişimleri ile üç yeni sahayı şehrimize kazandırmakla kalmamış, yıkımdan sonra yapım ihalesi de yapılan ancak ödenek aktarılmadığı için yüklenici firmanın inşaatına başlayamadığı yeni stadyum için de ülkemiz ekonomik olarak zor şartlar içinde olduğu bir süreçte 15 milyon ödeneğin çıkartılmasını sağlamıştı.

Bulut bu özverili, çalışmalarıyla gerçek bir Elazığspor sevdalısı olduğunu ortaya koymakla kalmamış, kendisini Elazığspor üzerinden yıpratmaya kalkan çevreleri de mahcup etmişti.

 

MUHALEFET SADECE KONUŞUR

Kanal Fırat ekranlarında Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplayan Metin Bulut, muhalefet milletvekillerinin yaptığı açıklamalar ve verdiği önergeler üzerinde de görüşlerini ifade etti.

Bir milletvekilinin mecliste Elazığ’ın kentsel dönüşümü konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle verdiği soru önergelerinin güncelliğini yitirmiş, bu konuda oldukça mesafe alınmış konular olduğunu, kendisine bunları sorsaydı en güncel bilgileri verebileceğini ifade eden Bulut, muhalefetin konuşmaktan öte bir icraatı olamayacağını belirtti.

Muhalefetin işinin  çok kolay olduğunu, söyledikleri sözlerin hiçbir karşılığı ve müeyyidesi olmadığını, bunu çok iyi bilen  muhalefet milletvekillerinin de bol keseden atıp tuttuklarını ifade eden Bulut; Maden’de yapılan halk toplantısında da bunu biat yaşadıklarını, sorumsuz ve yetkisiz muhalefetin popülizmin esiri olduğunu belirtti.

 

SORUNLAR ÇÖZÜLMÜŞSE MUTLU OLURUZ

Elazığ’da Ak Parti iktidarları döneminde birçok sorunun çözüldüğünü, bugün şehrin;  havaalanı, güney çevre yolu, teşvikte 6. Bölge, şehir hastanesi, eğitim, sağlık, sosyal yardımlar, gibi sorunlarının kalmadığını belirten Bulut, tüm bu hizmetlere rağmen zaman zaman bazı çevrelerce haksız yere eleştirilmesinin kendilerini üzdüğünü ancak bu hizmetlerden dolayı halkımızdan aldığımız duanın her şeyin üzerinde olduğunu ifade etti.

 

KÜLLİYE VE İPEKYOLU PROJESİ

Harput’ta inşa edilen Diyanet Eğitim Merkezi ile Çaydaçıra Mahallesi’nde inşa edilen İpekyolu projelerinin şehrin imajını ve tanıtımını önemli oranda üstlenecek prestij projeler olduğuna dikkat çeken Ak Parti Milletvekili Bulut, bu çalışmaları görmezden gelerek “kimlere rant sağlayacak?” şeklindeki eleştirilerin de yersiz, insafsız ve kasıtlı olduğuna dikkat çekti.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE GEREKSİZ

Akbıyık’ın Elazığ’a ikinci üniversite gerekli mi sorusu üzerine de yine gerçekçi cevaplar vererek var olan bir üniversiteyi ikiye bölmenin mantıklı olmadığını, birçok bölümün öğrenci bulamadığı için kapandığı bir dönemde ikinci üniversite söylemlerinin gereksiz ve şehir gerçeklerinden uzak olduğunu ifade ederek bu konudaki tartışmalarda son noktayı koymuş oldu.

ULUOVA BU KADAR UZAMAMALIYDI

Zeki Akbıyık’ın “kendinizi  eleştirirseniz neler söylersiniz?” sorusuna ise “Uluova sulama projesi bu kadar uzamamalıydı” şeklinde cevap veren Bulut, ancak bu proje dev bütçelerle hayata geçirilecek büyük bir yatırım olduğu için uzamasının da doğal olduğunu, şu anda en önemli önceliklerinin ise bu proje olduğunu ifade etti.