HAFIZ NASRULLAH ÖZDEMİR TÜRKİYE FİNALİ'NDE

İl Müftüsü  Yusuf Sarıkaya , Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

HAFIZ NASRULLAH ÖZDEMİR TÜRKİYE FİNALİ'NDE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyarette, Akçakiraz Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Kaya ve Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç hazır bulundu.

Hafızlık yarışmasında ilk yedi hafız arasına girerek Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanan Hafız Nasrullah Özdemir’i tebrik eden ve finalde başarılar dileyen Müftü Sarıkaya, ilimizi temsil edecek öğrencilerin yetişmesinde büyük emeği bulunan kurs yöneticisi Yusuf Yazar’a ve hocalarına ayrıca teşekkür etti.

Bu yıl hafızlığını tamamlayan Altınçevre Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinden 13 yaşındaki Nasrullah Özdemir, Türkiye Finali ön elemesini de geçerek Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.

Haziran ayında Diyanet İşleri Başkanlığı  tarafından yapılan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olup, Hafızlık Belgesini alan Nasrullah Özdemir il birincisi olduktan sonra Diyarbakır'da yapılan bölge yarışmasında da birinciliği elde ederek Türkiye finali için ön elemeye girmeyi başardı.

Bölge birincisi olarak Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığında yapılan ve 18 hafızın yarıştığı, Türkiye Finali ön elemesinde en başarılı ilk 7 hafız arasına giren Nasrullah Özdemir 31 Ekim 2019 Perşembe günü Kayseri'de yapılacak olan Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’nde ilimizi temsil edecek.