HAFIZ ABDULLAH ÜÇER, KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI'NA KATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle çocuklar arasında internet üzerinden 'Evimizin Neşesi Kur'an Sesi' sloganıyla Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın yarı finali yapıldı.

HAFIZ ABDULLAH ÜÇER, KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI'NA KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs tedbirleri kapsamında aileleriyle birlikte günlerini evde geçirmek zorunda kalan çocuk ve gençler video olarak çektikleri Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile yurtiçi ve yurtdışından yarışmaya katılmıştı.

Ramazan ayında 3 Bin 362 yarışmacının katıldığı yarışma sonunda 332 okuyucuyu çeyrek finale bırakan komisyon, daha sonra yapılan eleme ile 20 yarı final okuyucusunu belirledi.

10-13 ve 14-18 yaşları arası kız ve erkekler arasında yarı finale kalanlar arasındaki yarışması ise 22 Eylül Salı günü online olarak yapıldı.

10-13 Yaş erkek çocuklar arası yarı final yarışmasına Elazığ’ı temsilen Altınçevre Kur’an Kursu’nda küçük yaşta hafızlığını tamamlayan Hafız Abdullah Üçer katıldı.

Üç kategoride online olarak düzenlenen yarışmanın yarı finaline katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş, yarışmayı düzenleyen TDV yetkililerini tebrik etti, katılımcılara başarılar diledi.

Fatih Okumuş, Fatih Koca ve Mustafa Bodur’un jüri heyeti olarak görev yaptığı yarışmanın sonuçları 24 Eylül Perşembe günü açıklanacak.

 

MÜFTÜ AYDIN HAFIZ ÜÇER’İ TEBRİK ETTİ!

İl Müftülüğü tarafından oluşturulan teknik imkânlar ile yarışmaya katılan Abdullah Üçer ve babası Zülfü Üçer’i (EHAD Başkanı) makamında kabul eden Müftü Selami Aydın kendilerini tebrik etti.

Elazığ’dan bir çocuğumuzun yarı finale kalmasının sevindirici olduğunu belirten Müftü Aydın; Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından çocuklarımızın güzel Kur’an-ı Kerim okumalarını geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada yarı finale kalma başarısı gösteren Abdullah Üçer’e bir tablo hediye ederek başarılarının devamını diledi.

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİLECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeleri’nden oluşan jüri; 28, 29 ve 30 Eylül tarihlerinde düzenlenecek final yarışması sonunda dereceye girenleri ilan edecek.

Yarışma sonunda birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye 5 bin TL para ödülü, dereceye giremeyen 9 finaliste ise birer cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca yarı finale kalan 60 yarışmacıya ise kitap seti hediye edilecek.