HADİ KONUŞUN!

HADİ KONUŞUN!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Boğazda artan deniz trafiğine bir çözüm bulmamız lazım. İstanbul’un Avrupa yakasında Karadeniz’le Marmara arasında bir kanal açmalıyız. Böyle bir kanalın açılması durumunda tanker ve şilep trafiği bu kanala aktarılır ve boğaz trafiği rahatlar”

Yukarıdaki sözler Kanal İstanbul projesinin ısrarla yapılmasını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait değil.

“Baban da kanalistanbul’u düşündü ve birkaç yerde bunu konuştuğu için öldürüldü” diyen merhum Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’a da ait değil.

Bu söz sol cenahın, özellikle CHP ve Gezi ruhunu besleyen militarist cephenin her zaman ilham kaynağı olan eski başbakanlardan Bülent Ecevit’e ait.

O Bülent Ecevit ki, APO’nun paketlenip bir gece yarısı Türkiye getirildiğinde başbakandı ve “bu operasyonun asıl amacını ve zamanlamasını anlayabilmiş değilim” diyecek kadar da derin güçlere dikkat çeken ve ülkemizde ilk kez “kontrgerilla” ifadesini kullanan cesur bir devlet adamıydı.

İşte o devlet adamı yıllar öncesinden boğazı koruma için yeni bir kanal açılmasının gerekli olduğuna dikkat çekmiş ve bunu ifade etmiş.

Şunu söylemek istiyoruz. Sırf Tayyip Erdoğan’a düşmanlığınız ülkemiz gerçeklerine ve ihtiyaçlarımıza karşı sizi kör ve şaşı kılmasın.

Doğru, düşmanımızın da ağzından çıksa doğrudur. Bırakın siz çevre martavallarını ve bitki florası geyiğini. Ne kadar lazım ne kadar lazım değil diye değerlendirin konuyu.