Gürtürk: 'Yeni Bir Şahlanış Hedefliyoruz'

Erol Kara/ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılı için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, 412 okulda 8 bin 524 öğretmen ile yeni eğitim ve öğretim yıllına hazır olduklarını söyledi.

Gürtürk: 'Yeni Bir Şahlanış Hedefliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürtürk, “İl genelinde yeni projeler üretip okul öğrenmelerinin somut çıktısını görebilmek adına veriye dayalı ölçme- değerlendirme tekniklerini de uygulayarak bu yıl ilimiz eğitiminde yeni bir şahlanış hedefliyoruz” dedi.

Yeni eğitim- öğretim yılına başlamanın  sevinci ve heyecanı içinde olduklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “412 okul, 8 bin 524 Öğretmen, 4 bin 552 derslik, 127 bin 61 öğrenci ile tam güne geçiş oranını yüzde 90 tamamlamış durumdayız” dedi.

Bu yıl da tüm yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile iş birliği içinde hareket ederek, 2023 eğitim vizyonu ışığında ilimizin başarısını bir üst basamağa çıkaracağımıza yürekten inanıyorum diyen Feyzi Gürtürk, “Ortamlarımızı çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına uygun hale getirip değişen ve yenilenen dünyaya ayak uydurmak ve eğitimde hak ettiğimiz yerde olabilmek için eğitim ortamlarımızı yeniden düzenliyoruz.  

Ülke çapında yaşanan köklü değişimlerle beraber ilimizin eğitimine de ivme katacak 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer alan tasarım- beceri atölyelerini okullarımızda oluşturuyor; öğrencilerimizin öğrenirken sosyalleşmesini sağlamak için ise okul- mahalle spor kulüplerini yaygınlaştırıyoruz” dedi.

 

 İL GENELİNDE YENİ PROJELER ÜRETECEĞİZ

Milli Eğitim Müdürü Gürtürk, “Araştırıp sorgulayan, bilgiyi üreten ve bilimsel gelişmeleri takip eden nesiller yetiştirmek adına; yeni eğitim öğretim yılında da evlatlarımızın nitelikli bir eğitim almasını sağlayarak Vizyon Belgesi’nde belirtilen hedeflere ulaşılması için çalışmalarımızı kararlılıkla yürüteceğiz. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerini öğrenmesi ve içselleştirmesinin, sadeleşen müfredatla birlikte daha kolay gerçekleşeceğine; bununla beraber yabancı dil öğreniminde de il genelinde yeni projeler üretip okul öğrenmelerinin somut çıktısını görebilmek adına veriye dayalı ölçme- değerlendirme tekniklerini de uygulayarak bu yıl ilimiz eğitiminde yeni bir şahlanış hedefliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamızın 2019-2020 eğitim- öğretim yılının ilimize ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyor, iyi dersler diliyorum”  dedi.